Samuraj Jura - brůšení nožů

JirMar

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Web-Article-Whetstone-Sharpen-Knife-Tool-Technique-Tip-Trick-How-To.jpg


Nabízím vám ruční broušení nožů na vodních kamenech. K čemu je to dobré? Broušení na vodních kamenech je metodou šetrnou k vašemu
noži, navíc poskytuje možnost ostří opravdu vyleštit a dosáhnout tak optimálního krájecího výkonu.

(Disponuji kameny s hrubostí 200, 400, 1000, 3000, 8000 + dohlazení ostří na kůži)

Co brousím? V podstatě všechny typy kuchyňských a zavíracích nožů s hladkým ostřím.

Co za to? Za běžnou údržbu a naostření nože beru ekvivalent zhruba padesáti korun. To znamená, že mi můžete věnovat "pade", nebo mi za to
dát třeba nějaké naturálie. Jsem otevřen jakýmkoliv dohodám a smlouvání podle dané situace, počtu nožů a jejich stavu. Ideálně preferuju
výměnu za naturálie - děláte skvělé domácí džemy? Udíte? Vaříte domácí pivo? Pečete? Rád vám nabrousím nože a pochválím zase váš koníček.

Jak to probíhá? Napište mi do soukromé zprávy nebo sem do fóra a domluvíme se. Nejjednodušší je pro mě osobní předání v Praze, nicméně
nemám problém řešit službu i poštou. V tom případě ale platí poštovné majitel nožů.
 
Upraveno moderátorem:

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
P/L
Pravák
Značka
Mizuno, Cobra, Cleveland, Bettinardi
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Zobrazit přílohu 3928

Nabízím vám ruční broušení nožů na vodních kamenech. K čemu je to dobré? Broušení na vodních kamenech je metodou šetrnou k vašemu
noži, navíc poskytuje možnost ostří opravdu vyleštit a dosáhnout tak optimálního krájecího výkonu.
(Disponuji kameny s hrubostí 200, 400, 1000, 3000, 8000 + dohlazení ostří na kůži)


Co brousím? V podstatě všechny typy kuchyňských a zavíracích nožů s hladkým ostřím.

Co za to? Za běžnou údržbu a naostření nože beru ekvivalent zhruba padesáti korun. To znamená, že mi můžete věnovat "pade", nebo mi za to
dát třeba nějaké naturálie. Jsem otevřen jakýmkoliv dohodám a smlouvání podle dané situace, počtu nožů a jejich stavu. Ideálně preferuju
výměnu za naturálie - děláte skvělé domácí džemy? Udíte? Vaříte domácí pivo? Pečete? Rád vám nabrousím nože a pochválím zase váš koníček.


Jak to probíhá? Napište mi do soukromé zprávy nebo sem do fóra a domluvíme se. Nejjednodušší je pro mě osobní předání v Praze, nicméně
nemám problém řešit službu i poštou. V tom případě ale platí poštovné majitel nožů.
Super! Asi bych vyzil.
Umis tedy brousit klasicke Santoku noze atp.? Neznicis mi je? :D
 

slavek

Nováček+
19.jamka:
Představení
WITB
Zrovna dneska jsem si vyzvedával čerstvě nabroušen :) ale dobré vědět pro příště!

IMG_9877.jpg
 

JirMar

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Super! Asi bych vyzil.
Umis tedy brousit klasicke Santoku noze atp.? Neznicis mi je? :D
V kuchyni pouzivam santoku Tojiro 165mm white steel no2, zeptam se ho, ale myslim, ze je s udrzbou spokojeny :)
 

Jerry

Guru fóra
Rok ZK
2015
Klub
ČGK, GC Bítozeves
HI (HCP)
16,1
P/L
Pravák
Značka
Cobra
19.jamka:
Představení
WITB
Nenapadlo mě, že by se tu našlo tolik nadšenců do nožů. Začnu si dávat větší pozor, z koho si můžu dělat srandu :rolleyes:
 

slavek

Nováček+
19.jamka:
Představení
WITB
Pekny nozik, snad ho nebrousili na kotouci :)
Já myslím, že bohužel jo :D sic zkušeně a na jemném diamantovém, ale tvoje metoda je podstatně šetrnější. Proto vím, kam se příště obrátím :D
 

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
P/L
Pravák
Značka
Mizuno, Cobra, Cleveland, Bettinardi
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Nenapadlo mě, že by se tu našlo tolik nadšenců do nožů. Začnu si dávat větší pozor, z koho si můžu dělat srandu :rolleyes:
Ne jen nozu ;)

Pekny nozik, snad ho nebrousili na kotouci :)
V tom pripade ti jdu rovnou napsat a rozmysli se, zda chces penize nebo ti ma zena neco upeci. :)
 

JirMar

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
První zakázka od golfistů. Mezi noži od Jana je i tohle roztomile santoku Hiromoto Saku Hocho, trochu tajemny nůž, který si pamatuju z webu noze-nuz.com. Ma krasnou patinu na ostri, ktere neni nerezove. Patina je fajn, chrani pred rzi. Tahle ale trochu dela paseku primo na ostri, takze ji trochu polecime :)
 

Přílohy

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
P/L
Pravák
Značka
Mizuno, Cobra, Cleveland, Bettinardi
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Noze ostre, rajce mrtve!
Mohu doporucit! :)

31CA42A7-603F-493C-80EC-00C73554CCC9.jpeg
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
10,3
P/L
Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
P/L
Pravák
Značka
Mizuno, Cobra, Cleveland, Bettinardi
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Kdybys tam měl rozkrájenej shaft, bylo by to lepčejší...
Dneska jsem proste jedl rajce :)
 

NaBednu

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Zobrazit přílohu 3928

Nabízím vám ruční broušení nožů na vodních kamenech. K čemu je to dobré? Broušení na vodních kamenech je metodou šetrnou k vašemu
noži, navíc poskytuje možnost ostří opravdu vyleštit a dosáhnout tak optimálního krájecího výkonu.
(Disponuji kameny s hrubostí 200, 400, 1000, 3000, 8000 + dohlazení ostří na kůži)


Co brousím? V podstatě všechny typy kuchyňských a zavíracích nožů s hladkým ostřím.

Co za to? Za běžnou údržbu a naostření nože beru ekvivalent zhruba padesáti korun. To znamená, že mi můžete věnovat "pade", nebo mi za to
dát třeba nějaké naturálie. Jsem otevřen jakýmkoliv dohodám a smlouvání podle dané situace, počtu nožů a jejich stavu. Ideálně preferuju
výměnu za naturálie - děláte skvělé domácí džemy? Udíte? Vaříte domácí pivo? Pečete? Rád vám nabrousím nože a pochválím zase váš koníček.

Jak to probíhá? Napište mi do soukromé zprávy nebo sem do fóra a domluvíme se. Nejjednodušší je pro mě osobní předání v Praze, nicméně
nemám problém řešit službu i poštou. V tom případě ale platí poštovné majitel nožů.
můžeš mi dát, prosím, na sebe kontakt? díky R
 

Sauron

Aktivní člen
Jméno
Alexander
Přijmení
Klimeš
Rok ZK
2005
Klub
Kotlina - Terezín
HI (HCP)
28,1
P/L
Pravák
Značka
Ping
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Nenapadlo mě, že by se tu našlo tolik nadšenců do nožů. Začnu si dávat větší pozor, z koho si můžu dělat srandu :rolleyes:
Tak to se zeptej, kolik lidí tu střílí ... 🙃
 

requo

Guru fóra
Tým 19.jamky
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Rok ZK
2015
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
26,7
P/L
Pravák
Značka
Ping
Rozhodčí ČGF
III.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
můžeš mi dát, prosím, na sebe kontakt? díky R
Pošli Jirkovi (@JirMar) soukromou zprávu, je na Jamce teď méně, ale poslal jsme mu info, že má "poptávku". Tak se snad zkontaktujete.
 
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom