Samuraj Jura - brůšení nožů

JirMar

Aktivní člen
Autor vlákna
Tým 19.jamky
11.2.2016
247
455
103
Praha
Jméno
Jiří Mareček
Web-Article-Whetstone-Sharpen-Knife-Tool-Technique-Tip-Trick-How-To.jpg


Nabízím vám ruční broušení nožů na vodních kamenech. K čemu je to dobré? Broušení na vodních kamenech je metodou šetrnou k vašemu
noži, navíc poskytuje možnost ostří opravdu vyleštit a dosáhnout tak optimálního krájecího výkonu.

(Disponuji kameny s hrubostí 200, 400, 1000, 3000, 8000 + dohlazení ostří na kůži)

Co brousím? V podstatě všechny typy kuchyňských a zavíracích nožů s hladkým ostřím.

Co za to? Za běžnou údržbu a naostření nože beru ekvivalent zhruba padesáti korun. To znamená, že mi můžete věnovat "pade", nebo mi za to
dát třeba nějaké naturálie. Jsem otevřen jakýmkoliv dohodám a smlouvání podle dané situace, počtu nožů a jejich stavu. Ideálně preferuju
výměnu za naturálie - děláte skvělé domácí džemy? Udíte? Vaříte domácí pivo? Pečete? Rád vám nabrousím nože a pochválím zase váš koníček.

Jak to probíhá? Napište mi do soukromé zprávy nebo sem do fóra a domluvíme se. Nejjednodušší je pro mě osobní předání v Praze, nicméně
nemám problém řešit službu i poštou. V tom případě ale platí poštovné majitel nožů.
 
Upraveno moderátorem:
19.jamka SunsetCup 2019

jan

Guru fóra
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,647
1,762
123
Praha
Jméno
Honza
Zobrazit přílohu 3928

Nabízím vám ruční broušení nožů na vodních kamenech. K čemu je to dobré? Broušení na vodních kamenech je metodou šetrnou k vašemu
noži, navíc poskytuje možnost ostří opravdu vyleštit a dosáhnout tak optimálního krájecího výkonu.
(Disponuji kameny s hrubostí 200, 400, 1000, 3000, 8000 + dohlazení ostří na kůži)


Co brousím? V podstatě všechny typy kuchyňských a zavíracích nožů s hladkým ostřím.

Co za to? Za běžnou údržbu a naostření nože beru ekvivalent zhruba padesáti korun. To znamená, že mi můžete věnovat "pade", nebo mi za to
dát třeba nějaké naturálie. Jsem otevřen jakýmkoliv dohodám a smlouvání podle dané situace, počtu nožů a jejich stavu. Ideálně preferuju
výměnu za naturálie - děláte skvělé domácí džemy? Udíte? Vaříte domácí pivo? Pečete? Rád vám nabrousím nože a pochválím zase váš koníček.


Jak to probíhá? Napište mi do soukromé zprávy nebo sem do fóra a domluvíme se. Nejjednodušší je pro mě osobní předání v Praze, nicméně
nemám problém řešit službu i poštou. V tom případě ale platí poštovné majitel nožů.
Super! Asi bych vyzil.
Umis tedy brousit klasicke Santoku noze atp.? Neznicis mi je? :D
 

JirMar

Aktivní člen
Autor vlákna
Tým 19.jamky
11.2.2016
247
455
103
Praha
Jméno
Jiří Mareček
Super! Asi bych vyzil.
Umis tedy brousit klasicke Santoku noze atp.? Neznicis mi je? :D
V kuchyni pouzivam santoku Tojiro 165mm white steel no2, zeptam se ho, ale myslim, ze je s udrzbou spokojeny :)
 
19.jamka SunsetCup 2019

Jerry

Guru fóra
Tým 19.jamky
29.12.2016
2,067
2,198
123
Most
Jméno
Jaroslav Peca
Nenapadlo mě, že by se tu našlo tolik nadšenců do nožů. Začnu si dávat větší pozor, z koho si můžu dělat srandu :rolleyes:
 
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: mkopcak

jan

Guru fóra
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,647
1,762
123
Praha
Jméno
Honza
Nenapadlo mě, že by se tu našlo tolik nadšenců do nožů. Začnu si dávat větší pozor, z koho si můžu dělat srandu :rolleyes:
Ne jen nozu ;)

Pekny nozik, snad ho nebrousili na kotouci :)
V tom pripade ti jdu rovnou napsat a rozmysli se, zda chces penize nebo ti ma zena neco upeci. :)
 

JirMar

Aktivní člen
Autor vlákna
Tým 19.jamky
11.2.2016
247
455
103
Praha
Jméno
Jiří Mareček
První zakázka od golfistů. Mezi noži od Jana je i tohle roztomile santoku Hiromoto Saku Hocho, trochu tajemny nůž, který si pamatuju z webu noze-nuz.com. Ma krasnou patinu na ostri, ktere neni nerezove. Patina je fajn, chrani pred rzi. Tahle ale trochu dela paseku primo na ostri, takze ji trochu polecime :)
 

Přílohy

  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: macdav a kristyna
19.jamka SunsetCup 2019
WebGolf.cz