Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa S jakým druhem putteru hrajete (a proč)?

S jakým druhem putteru hrajete (a proč)?

  • Jiné (upřesním ve vlákně) :)

    Hlasy: 0 0,0%

  • Hlasovalo
    39

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Na výběr v anketě jsou zhruba dva základní typy, resp. tři:
  • Prvním z nich je blade. Blade je starší typ putteru (pozor, starší ve smyslu původní, nikoli zastaralý) s malou hlavou.
  • Druhou kategorií jsou mallety. Poznáte je na první pohled, ačkoliv se od sebe jednotlivé hole mohou tvarově výrazně lišit. Mají totiž velkou hlavu půlkruhového (nebo i obdélníkového) tvaru.
  • Třetí zmiňovanou kategorií je jakýsi hybrid - Hole nazývané semi-mallet mají rozšířenou hlavu hole, ale ne tolik, jako mallety.
Jeden z pěkných článků o golfových putterech je pak tu: https://www.jamkoviste.cz/navody/188-jak-vybrat-golfovy-putter/ (2015), případně úvaha A.Hallady http://www.golf.cz/novinky/ktery-patr-je-nejlepsi/ (2013). Některé věci v článcích již nejsou aktuální - povolené délky atd, ale pro hrubou orientaci jistě postačí.

Jaká byla vaše cesta k putteru? :)
 
Tak začnu, blade center shaft, chci ještě někde vyzkoušet semi-mallet, opět centr.. No a cesta..? Dlouhá a trnitá a stejně nikdy nevím jestli je to ono..:):):). Od začátku jsem preferoval kladívko, malletem s ohnutým shaftem jsem netrefoval nikdy nic, ani po letech.. Takže 5let jsem hrál jen kladívkem s krčkem a offsetem.. Předloni na podzim jsem za mrzký peníz koupil hraný Taylor Made Lambeau a od té doby zůstal v bagu.. Další věcí byl grip, originál úzký mi neseděl nikdy, jumbo je moc, takže jsem skončil na MS a tak nějak mi to vyhovuje..
No a závěrem, myslím si že putter je nejvíc pocitová hůl, chce to zkoušet a co sedne tak nechat být, samozřejmě ho musíte nade vše milovat..:):):)
 
S tímhle hraju
6968

Tohle chci zkusit
6969

A tohle je klasika..
6970
 
Prostě jsem napsala @Zuziky , že bych chtěla nový patr, tak mi 3 přivezla na Kuňku na Requo Cup, já se do jednoho zamilovala a bylo;)
 
Upraveno moderátorem:
Já jsem si putter vybral v Tiger Woods PGA hře dva roky předtím, než jsem začal opravdu hrát. A v reálu se mně líbil taky a je to jediná hůl, kteoru neměním (jen jsem přešel na superstroke grip). V golfových obchodech puttery zkouším, ale nic z toho.

Je to Odyssey Marxman XG.
 
Prostě jsem napsala @Zuziky , že bych chtěla nový patr, tak mi 3 přivezla na Kuňku na Requo Cup, já se do jednoho zamilovala a bylo;)
Jak, je , jednoduché se zamilovat a je to, jiní zkouší léta a nemohou najít, stačí oslovit @Zuziky a je tu láska ne celý golfový život.
Ps, co to je?
 
Jak, je , jednoduché se zamilovat a je to, jiní zkouší léta a nemohou najít, stačí oslovit @Zuziky a je tu láska ne celý golfový život.
Ps, co to je?
Wilson Staff Infinite Windy City. Viz Dana WITB, strana 2 ;)
 
Tohle chci zkusit
Zobrazit přílohu 6969
Pro ten jsem si šel a po hodině zkoušení jsem ho tam nechal protože mi vůbec neseděl a při odchodu z obchodu mi jen tak cvičně padnul zrak na Odyssey Toe up #9
toe.png

Pět ran do klobouku a bylo jasno.
 
Nic proti, prostě musí sedět.. Ale stejně mi to putování na koberci v prodejně připadá taková náhražka, green je green,tam se teprve ukáže..
 
Nic proti, prostě musí sedět.. Ale stejně mi to putování na koberci v prodejně připadá taková náhražka, green je green,tam se teprve ukáže..
Máš pravdu, jedno je zamilovat se a druhé, aby paty na nej vzdálenost cca do 3- metrů jely samy, bez úsilí , jen korekce dráhy patru, nikoli úderu. Říkám středně silně, aby jel rovně a zarazil se o zadní stranu jamky a nikoli omdlel do jamky.
 
Upraveno:
No cesta od Oddysey X Hot, takze hybrid, pres sirsi verzi bladu od Pingu (Kushin Sigma G) az po Scotty Cameron Newport 2.5. Bavi me na Scottym ten cit a zvuk, nemuzu si ho vynachvalit
 
Mam zopar putterov, vpodstate skoro vsetko blade.
Hram s Mills Professional Klassic, ziadny z tych zvysnych nefunguje tak dobre, aj ked Softail mu dycha na krk.
Skusil som Nike Ignite 004, TP Maranello Sport, americke garazovky, americke a predrazene negarazovky (Scottyovky a Bettiny), Odyssey #7 a vzdy som sa vratil ku klasike.

Edt. Este fotecka 😂

8B0E5555-D326-4BF3-A48A-600DA2451AF2.jpeg
 
Upraveno:
Hraju blade putter Ping Anser2, mam ho od svych začátků a pořád mi to s ním celkem jde. Brácha má Odyssey Sabretooth, což je spíš asi mallet a taky se s ním dá hezky trefovat. Párkrát jsem si v obchodě vyzkoušel mallet putter a hrálo se mi s ním dobře, takže bych si zvykl. Zatím ale můj blade putter funguje dobře, takže není důvod ke změně - jen u hodně dlouhých patů se mi zdá, že nemám tak dobrý cit pro vzdálenost, ale to je spíš rukama.
Od profíka jsem dostal radu: pokud budeš dobře patovat třeba s lopatkou na uhlí, tak s ní hraj.
Zajímá mne i jak moc tady lidi prožívají Jumbo gripy - ano, či ne?
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom