Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Putt a Mat

Francovka

Guru fóra
HI (HCP)
22,5
1525384016611.png
1525385267439.png



Když sa náhodů dostanu druhů nebo třetí ranů (nebo nedaj Bože hned tú první) na green nastává v mojí hlavě blázinec. Ten mě trochu připomíná stav, když mě moja stará připomene, že je středa (dovysvětlím dole). Že možu zahrát par (výš ani nemyslím), případně těsně nad něho. Většinú si týmto přemýšláním zadělám na problém a su pak rád za dvojpatík. Né náhodú sa říká, že sa nerozhoduje na odpališťu, ale na grýnu

Když jsem hledal mimořádné putty, tak překvapivě jsem nenarazil na známá jména současnosti – Tiger, Phill, Rory. Tím se potvrzuje částečně i to, že při puttování hraje i náhoda určitou roli. Našel jsem informaci, že u puttu nad 3 metry je pravděpodobnost zasažení jamky u špičkových hráčů PGA Tour mezi 40% - 60% a nad 7,5 metru je to mezi 5% - 12%. Na první pohled nic moc, ale jsou to vlastně úžasná čísla.

Guinnessova kniha rekordů má nejdelší zaznamenaný pat na Majoru v USA 33,5 m zahraný Jackem Nicklausem (USA) v roku 1964 a Nickem Pricem (Zimbabwe) v roce 1992. Bob Cook (USA) zahrál putt dlouhý 42,74 m na 18. v St Andrews v říjnu 1976. Nejdelší putt v historii PGA tour v délce 34,95 metru zahrál Craig Barlow v roce 2008 na 1. jamce turnaje Buick Open v Michiganu. Nejdelší putt v délce 61 metrů zaznamenaný televizní kamerou zahrál Dave Pelz na hřišti Whistling Straits. Turnajový putt dlouhý 48,46 metrů patří Michaelu Phelpsovi na Old Course v St. Andrews ve Skotsku během Dunhill Links 2012. Českou stoupu tvoří Aleš Čejka se svým 25,6 metru dlouhém puttu ve 3. koleRBC Canadian Open v roce 2016 na 18. jamce.

Vůbec nejdelší ránu puttrem, vedenou v Guinnessově knize rekordů, zahrál na vzdálenost 120,39 metru člen australského týmu YouTube trik-shot How Ridiculous na páté jamce v golfovém klubu Point Walter v Austrálii v únoru 2017.

Určit nejhorší puttovou ránu je daleko horší. Nevím, jestli to je ta z nejkratší vzdálenosti od jamky nebo ta, která rozhodla důležitý moment či vítězství v turnaji. A na základě výběru některých „nepodařených“ puttů si sami rozhodněte, komu Pyrrhovo vítězství v této disciplíně asi patří. Pro mě je důležité, že se tomuto nevyhnou ani největší hvězdy golfu. Takže jsou to taky lidi jako já.

Tož na závěr tohoto povídání ještě maličkosť. Sem tam na tomto fóru padajú všelijaké narážky na patování jednoho ogara z Prahy. Že snáď hraje jakésy trojpaty, či co. Podle mňa mu to enem závidíte, protože jeho trojpaty vypadajú božsky, tak jak to umí Kelly Mitchum .

No a ta středa znamená, že večer patří borcom, kteří majú na Ligu mistrů – tož tak.
 
Upraveno:
Když je mi ouvej, tak si vzpomenu vždycky na Else. :)


A trocha té holčičí radosti. :-D

 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom