Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Pravý loket v nápřahu

Ve fázi vrcholu nápřahu se pravý triceps (tedy i loket) mírně oddálí od trupu, ruce by měli být (při pohledu zepředu na hráče) maximálně na úrovni vršku hlavy (temene).

Dneska jsem trénoval malého Lukáše. Jeho pohybový rozsah malinko přesahuje většinu toho, co jsem prozatím viděl:))...

B4F0E515-67BE-4E78-9676-6A346BEA20F7.png
 
Nejsem nějak schopen dávat rady na internetu, poněvadž jsem vždy po zásluze potrestán. Ale @the player zmiňuje dost důležitý faktor polohy lokte a dlaní (zápěstí) v nápřahu. Tímto se samozřejmě zabývám a drill na to mám, takový hospodský, ale je potvrzený dvěma trenéry, jeden vyučující anglán v Rakousku a druhý nestor karlovarského golfu. Oba ho používají. Mně opravdu splňuje funkci a klient to pochopí. Ono totiž kromě sklonu lokte to ovlivňuje i pozici zápěstí v nápřahu, kde fakticky dokáže eliminovat chybu "slice".
Jo tác s pivama, je tác s pivama👍
 
Jo tác s pivama, je tác s pivama👍
[/QUOTE]
no ono to není zas tak moc k smíchu, to je seriozně myšlená rada kterou jsem dostal již před pár lety. Je to takový zvláštní drill ale podívej se na to z golfového hlediska. Přirozeně tlačíš loket kupředu a předloktí máš svislé. Jsou treneři, kteří tvrdí, že to tak má být. Teď už jen najít drill (původní dotaz) na udržení max 90° v lokti. Ideálně 80 nebo i 75.

pro ostatní, mrkněte na toto (ani angličtina není tolik zapotřebí). Rozdíl mezi PRO a AM.
Taky krásně vysvětleno co je 0° a co 180°.
 
Dneska jsem trénoval malého Lukáše. Jeho pohybový rozsah malinko přesahuje většinu toho, co jsem prozatím viděl:))...

Zobrazit přílohu 12497

Pamatujete na švih malého Lukáše? Tak po 6ti společných trénincích si dnes došel pro svůj 1. pohár! A s ním teda dalších 6 hořehleďáků...

FED03E3B-5BDD-4213-9123-08FA5E8DAE5D.jpeg
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom