Použití opravené hole při turnaji (103. PGA Championship)

macdav

Guru fóra
Jméno
David
Přijmení
Machač
Rok ZK
2016
HI (HCP)
23,3
P/L
  1. Pravák
Značka
Mizuno
19.jamka:
WITB

Feedback
+0 / 0 /-0
Zaujalo mě, že říkali, že na drivingu mu praskla hlava u driveru, takže ho neměl v bagu a pak v průběhu mu ho donesli (?). Vím, že se to tu kdysi rozebíralo, jestli je možné to lepit v průběhu hry apod. Ale jak to je v tomhle případě. To může dostat úplně nový?
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,5
P/L
  1. Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Mé recenze

Feedback
+0 / 0 /-0
Zaujalo mě, že říkali, že na drivingu mu praskla hlava u driveru, takže ho neměl v bagu a pak v průběhu mu ho donesli (?). Vím, že se to tu kdysi rozebíralo, jestli je možné to lepit v průběhu hry apod. Ale jak to je v tomhle případě. To může dostat úplně nový?
1. Nestalo se mu to během kola, tzn. případné omezující podmínky se na něj nevztahovaly. Pokud by to bylo během kola, tak poškozenou holí může nadále hrát nebo ji nechat opravit (musí však být použity původní držadlo, násada a hlava) a touto opravou nesmí nepřiměřeně zdržovat. Více viz pravidlo 4.1a(2)

2. Stalo se mu to před kolem, takže do hry nastoupil s menším počtem holí než max povolených 14 ks. Tudíž si jen nechal donést hůl a to mohla být jakákoli hůl, jen nesmí být někoho jiného kdo v daném kole také hraje (takže klidně i nová). A rovněž u toho nesmí zdržovat. Více viz pravidlo 4.1b(4)
 
Upraveno:

macdav

Guru fóra
Jméno
David
Přijmení
Machač
Rok ZK
2016
HI (HCP)
23,3
P/L
  1. Pravák
Značka
Mizuno
19.jamka:
WITB

Feedback
+0 / 0 /-0
1. Nestalo se mu to během kola, tzn. případné omezující podmínky se na něj nevztahovaly. Pokud by to bylo během kola, tak poškozenou holí může nadále hrát nebo ji nechat opravit (musí však být použity původní držadlo, násada a hlava) a touto opravou nesmí nepřiměřeně zdržovat. Více viz pravidlo 4.1a(2)

2. Stalo se mu to před kolem, takže do hry nastoupil s menším počtem holí než max povolených 14 ks. Tudíž si jen nechal donést hůl a to mohla být jakákoli hůl, jen nesmí být někoho jiného kdo v daném kole také hraje (takže klidně i nová). A rovněž u toho nesmí zdržovat. Více viz pravidlo 4.1b(4)
Díky za vysvětlení
 

guty

Člen fóra
Rok ZK
2020
HI (HCP)
54
P/L
  1. Levák
Značka
Mizuno
19.jamka:
Můj švih

Feedback
+0 / 0 /-0
1. Nestalo se mu to během kola, tzn. případné omezující podmínky se na něj nevztahovaly. Pokud by to bylo během kola, tak poškozenou holí může nadále hrát nebo ji nechat opravit (musí však být použity původní držadlo, násada a hlava) a touto opravou nesmí nepřiměřeně zdržovat. Více viz pravidlo 4.1a(2)

2. Stalo se mu to před kolem, takže do hry nastoupil s menším počtem holí než max povolených 14 ks. Tudíž si jen nechal donést hůl a to mohla být jakákoli hůl, jen nesmí být někoho jiného kdo v daném kole také hraje (takže klidně i nová). A rovněž u toho nesmí zdržovat. Více viz pravidlo 4.1b(4)
Nechci ti oponovat v bode cislo jedna, tyhle pravidla vubec neznam, ale hned se mi vybavila historka Slugger Whita, kdy za nim prisel na hristi jeden hrac, ze ma ohnutou wedge a on ho musel diskvalifikovat. Je to hned v prvnim odstavci.

 

Mirek_62

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Mé recenze

Feedback
+0 / 0 /-0
Nechci ti oponovat v bode cislo jedna, tyhle pravidla vubec neznam, ale hned se mi vybavila historka Slugger Whita, kdy za nim prisel na hristi jeden hrac, ze ma ohnutou wedge a on ho musel diskvalifikovat. Je to hned v prvnim odstavci.

At Las Vegas in 2005, Kevin Stadler started the third round near the top of the leader board. It was near the end of the season, and he was in danger of losing his card. He desperately needed a good finish. On the first hole, I was sitting behind the green when Kevin approached me and showed me one of his sand wedges, which clearly was bent.”

Jen připomínám, že je rok 2021 a nová pravidla jsou platná od roku 2019. 😉

A zde zmíněné pravidlo, aby sis mohl doplnit (jak říkal můj němčinář) „mezery ve vzdělání 🤭

DC0E85F0-A11C-40A5-B84D-833EB7B48170.jpeg


2CB65EE4-234F-4583-B86F-1B8204B1A16D.jpeg
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,5
P/L
  1. Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Mé recenze

Feedback
+0 / 0 /-0
Nechci ti oponovat v bode cislo jedna, tyhle pravidla vubec neznam, ale hned se mi vybavila historka Slugger Whita, kdy za nim prisel na hristi jeden hrac, ze ma ohnutou wedge a on ho musel diskvalifikovat. Je to hned v prvnim odstavci.


Ten odkaz nabízí relativně málo podrobností, ale chápu z toho, že hráč měl hůl nevyhovující pravidlům už před začátkem kola a pak s ní zahrál ránu. Což je dle pravidel z roku 2004 DQ - 4.3(c)
 

guty

Člen fóra
Rok ZK
2020
HI (HCP)
54
P/L
  1. Levák
Značka
Mizuno
19.jamka:
Můj švih

Feedback
+0 / 0 /-0
@Mirek_62 super, diky za vysvetleni. To jsem ani nevedel ze se pravidla menila, zacal jsem uz asi na tech novych. Takze pri dnesnich pravidlech, pokud by nebylo mozne urcit ze ta wedge byla ohnuta uz pred hrou by nebyl diskvalifikovan? Klidne do zprav.

@mkopcak tak je to jen historka na kterou sem si vzpomnel. Ze s ni zahral ranu tam nepisou, jen ze s ni takhle zacal kolo. Diky.
 

mkopcak

Guru fóra
Rok ZK
2010
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
9,5
P/L
  1. Pravák
Rozhodčí ČGF
II.třída
Golf. trenér
ČGF 3.třída
19.jamka:
Představení
WITB
Můj švih
Mé recenze

Feedback
+0 / 0 /-0
@Mirek_62 super, diky za vysvetleni. To jsem ani nevedel ze se pravidla menila, zacal jsem uz asi na tech novych. Takze pri dnesnich pravidlech, pokud by nebylo mozne urcit ze ta wedge byla ohnuta uz pred hrou by nebyl diskvalifikovan? Klidne do zprav.
Dle mého chápání pravidla se v tomto nezměnila. Tzn. pokud by Mickelson nastoupil do hry s prasklou hlavou driveru (o které věděl) a zahrál by s ní, tak by byl DQ, protože hůl nevyhovovala pravidlům (viz 4.1a (1)). Je tedy otázkou, jak taková prasklina vypadala a zda ovlivnila "herní charakteristiky" hole. To už si nedovolím posuzovat.

Pokud by o takovém poškození nevěděl, tak by to dle mého DQ nebylo, protože by to zjistil až během hraní kola a v takovém případě s tou holí hrát může.

@Admin asi těchto pár reakcí přesuň do pravidlové sekce, díky
 

guty

Člen fóra
Rok ZK
2020
HI (HCP)
54
P/L
  1. Levák
Značka
Mizuno
19.jamka:
Můj švih

Feedback
+0 / 0 /-0
Dle mého chápání pravidla se v tomto nezměnila. Tzn. pokud by Mickelson nastoupil do hry s prasklou hlavou driveru (o které věděl) a zahrál by s ní, tak by byl DQ, protože hůl nevyhovovala pravidlům (viz 4.1a (1)). Je tedy otázkou, jak taková prasklina vypadala a zda ovlivnila "herní charakteristiky" hole. To už si nedovolím posuzovat.

Pokud by o takovém poškození nevěděl, tak by to dle mého DQ nebylo, protože by to zjistil až během hraní kola a v takovém případě s tou holí hrát může.

@Admin asi těchto pár reakcí přesuň do pravidlové sekce, díky
Ok s tim souhlasim, to zni rozumne.

Ten hrac v roce 2005 o tom taky pred kolem nevedel, zjistil to behem prvni jamky a cestne se priznal, protoze odhadnul ze se to asi stalo pred zapocetim hry a tak dostal DQ.
 
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2021 patří (více info):
Nahoru