Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Pondělní mulligan #47 - Golfový víkend roku

JirMar

Aktivní člen
Jméno
Jiří
Přijmení
Mareček
Klub
Golf Hostivař
HI (HCP)
50,1
mm2.jpg

23. 09. 2019 - Dříve jsem si v mulliganech povětšinou mnul bradu nad tématy širšími až obecnými, alespoň co se golfového světa týče. Na to je ale vždycky času dost. Jako daleko aktuálnější téma se totiž teď jeví hořehledský víkend právě uplynulý (takovou jazykovou zvukomalbu jsem si prostě odpustit nemohl). Kdo jste tam nebyl, je čas se cudně otočit zády, protože vám bude načuráno do studánky štěstí. Pozdě hudrovadlo honiti, už bůkujte termín na příští rok, protože taškařice je to vskutku náramná. To vám řeknu rovnou. Rozmyslete si však, zda patříte do skupiny takzvaných pátečníků či víkenďáků. Pátečníci už v polovině týdne nemohou nedočkavostí zamhouřit oka, hole vycíděné, topánky i kníry navoskované, zakleknutí na značkách čekají na startu, aby se při první příležitosti vrhli na pověstné hořehledské první odpaliště. Fíčka jsou zarezervována, slunce svítí, plzně se chladí. Já přijel také v pátek s Michalem po té, co jsme dopoledne prošli Karlštejn. Sotva člověk vystoupí z auta, už se hotoví k nástupu na tréninkovou devítku a rozdává pozdravy ostatním pátečníkům, kteří už se shromažďují v areálu. Pátečníci se do toho však s neztečeným úsilím a vervou vrhnou také večer v hospodě. Vyhladovělí nejen po Martinových slovutných žebrech (těch pečených, nikoliv jeho vlastních), ale hlavně po přátelském slovu (k památné debatě zasedlo dokonce jazykovědné kolokvium) a nápojích rozličné chuti i barvy. Ani omladina umotávající voňavé směsi bylinné (a pak hltavě pořádající porce palačinek) tu nechyběla.

Zato víkenďáci, ti míří rovnou za vrcholnými položkami programu. V sobotu ráno je před klubovnou poznáte snadno. Vypadají totiž o mnoho čerstvěji než pátečníci, jsou samý úsměv a legrácka (Nevypadáš moc dobře, nechceš si dát plzeň?)... Na startu sobotního texasu se tak sejde celá skvadra přejících i škodolibých diváků, kteří jsou plnohodnotnou setinou davu rydercupového. Sám jsem jim mnoho pozornosti nevěnoval, stojíc připraven na odpališti, obával jsem se jen toho, že si nabliju na míček. S údivem jsem pak sledoval, že letí vzduchem a ve směru kýženém. Toto kouzlo nevídané však pravděpodobně vyčerpalo veškerou náklonnost golfových bohů, kteří mě po zbytek kola nechali docela na holičkách. Ještě, že Jirka byl herním partnerem stoickým a vlídným. Kdybych však ten zázračný poslední putt na osmnáctém greenu nedal, šel bych sám a dobrovolně klečet na hrách. Po náročném výkonu se pak náš štědrý hostitel vytáhl s hostinou hodnou starořeckých orgií. Mnoho pátečníků však poněkud přepálilo start a jen horko těžko drželi krok s víkenďáky. Pokud by se snad někdo zrovna teď cítil být po bitvě generálem, nechte na mé hlavě, já se vytratil v deset na kutě. V slavnostním dopoledne nedělním pak principál startuje turnaj devítijamkový, ti pátečníci, kteří zvolili taktiku postupného sobotního vystřízlivění, vypadají mnohem svěžeji, než předchozí den. Hvězdné výkony jedněch jsou pak promptně vyvažovány tragédiemi jiných tak, jak to ve hře golfové chodí a jak je to jen správné. Na stole se již blyští poháry a ceny, potlesk se vznáší zelenými fairwayemi zalitými zlatistými paprsky. Sláva vítězům, čest poraženým! A pak už jen potřást rukou souputníkům, slíbit, že příští rok zase, smotat fábory a uložit bagy do aut. Uteklo to rychleji, než bychom rádi. Tak už jen zbývá poděkování. Díky Michale, Martine, za vaše úsilí a štědrost, díky všem zúčastněným za golfový víkend roku!
DSC_1269.JPG
 
By člověk až nevěřil jak krásně poeticky se dá popsat to, že půlka se vožrala v pátek a druhá v sobotu. Jen @RobertSlajs to zvládnul oba večery!

Martine, na Vašem fejsu je krásné video z vložené soutěže jak Lukáš odpaluje na cvičný green ze stolu u recepce.😂 Pošli to prosím do placu.
Mně to z telefonu nejde. Nebude to tím,
že by to nějak nešlo, jen to prostě neumím.
🏌🏼‍♂️😀🏌🏼‍♂️
Ať si to užijí i ti, co u toho nebyli.🤗
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom