Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Pondělní mulligan #45 - O golfu v říši temna

JirMar

Aktivní člen
Jméno
Jiří
Přijmení
Mareček
Klub
Golf Hostivař
HI (HCP)
50,1
mm2.jpg

15. 10. 2018 - Golf je přeci prima sport, který lidi spojuje v mírumilovném prostředí. Golf se snaží být také společensky zodpovědný a část milionů, které se v něm točí, rve do nejrůznějších nadací a charitativních organizací. Golf je navíc hlavně sport, tak proč by se vůbec měl zabývat něčím jiným, než hlavně sám sebou. Má přece svých problémů dost. Tohle všechno je dost jasné. Stejně jsem se ale zarazil nad jedním článkem v golfových médiích, který oslavoval návrat golfu do Pákistánu. Jsem totiž od přírody člověk zvídavý a hloubavý (což vlastně znamená, že většinu času řeším naprosté kraviny, které se mě vůbec netýkají). Tento článek oslavoval návrat asijské túry do Pákistánu, odkud se na celých 11 let zdekovala (včetně ostatních mezinárodních turnajů) po té, co v roce 2009 islamističtí teroristé zaútočili na autobus kriketového týmu ze Srí Lanky a zabili osm hráčů. Dost hrozná věc. Teď je ale situace bezpečnější, tedy takto to prezentují oficiální vládní zdroje. A ona opravdu je. Vojenské akce na hranicích s Afghánistánem a také ve velkých městech oslabily aktivity teroristů. Na optimismu přidávají i vyjádření indických hráčů o pohostinnosti Pákistánu a možnostech sbližování obou národů, které jsou dlouhodobě na pokraji války. Tahle mince má ale i svou druhou stranu.

Zatímco si sponzoři mnou ruce, včetně Pákistánských oficiálních míst, která nutně potřebují lepší mediální obraz. Na snímcích s turnaje se drží kolem ramen a zahraniční golfové hvězdy ubezpečují, že se všechno obrací k lepšímu. V Londýně se zatím šéf pákistánských ozbrojených sil (které jsou v Pákistánu vlastně vládnoucí silou) vyjádřil, že na každou vojenskou intervenci za strany Indie odpoví deseti přesně zacílenými protiútoky a nikdo nemá podceňovat vojenskou sílu jeho země. Tolik tedy ke zprávám, že se diplomatické vztahy mezi -indií a Pákistánem zlepšují. Zároveň je dost děsná situace i v samotném Pákistánu, vražedné útoky proti menšinám či lidem, kteří neodpovídají představám náboženství, jsou tu celkem běžné. Stejně jako bezdůvodné vězení lidí, které se snaží poukázat na chování vojenské junty. Situace je ale taková, že západ potřebuje Pákistán jako spojence proti islámistům ze Středního východu a Pákistán zase potřebuje oživit ekonomiku a tedy také zlepšit svůj obraz v zahraničí pro potenciální investory. Jak se také v Londýně vyjádřil generál Qamar Javed Bajwa: Pořád nás jen kritizujete, ale o těch pozitivních věcech nepíšete. Tak teď se stal jednou z těch pozitivních věcí golf. Důvod k radosti tu je, ale poněkud kalný. Jak jsem se ale už zmínil - řeším kraviny, které se mě vůbec netýkají. Tak sorry jako a třeba v pondělí zase na viděnou...
mm.jpg
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom