Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Jih Písek

Včera Písek. Krásný počasí, ale to je z těch pěknejch věcí vše. 2 pary, 2 jamky škrtnutý, -6 míčů , restaurace kvůli turnaji narvaná a číšník nestíhal, tak jsme ani nejedli...Mám pokračovat:)? Ale abych si jen nestěžoval - na drivingu mi to docela šlo a pár drajvů bylo povedenejch;)
Jak ten Písek vypadá? Ještě jsem tam nebyl a budu to mít po cestě z Krumlova...
 
Fairwaye i greeny pěkný, akorát teď to bylo dost podmáčený. Jinak hřiště je to hezký, každá jamka jiná, docela dost vody. Občas kopec. První devítka kratší a par 34, druhá delší, par 38.
 
Tak dnes odehráno.
Trochu jsem ovlivněn tím, že předchozí dva dny jsem hrál Krumlov, takže pocity dost smíšené.
Po všech stránkách co se kvality hracích ploch týče je to o úroveň níž než ten Krumlov, který je ve špičkové kondici.
Obě hřiště stojí na fee stejně, tak se nebojím srovnávat.
Speciálně greeny dost pomalé, srovnatelné spíš s mými domovskými Hořehledy, možná i pomalejší než tam.
Fairwaie taktéž nic moc.
Jinak hřiště v pěkné krajině, víc se mi líbila první devítka, na druhé jsou některé jamky přehnaně těžké i podle slov místních, s kterými jsme se bavili. Bogey bývá výhra pro hráče mojí úrovně.
Každá jamka jiná, to bylo pěkné.
Klubovna pěkná, obsluha příjemná, kafe dobrý, jídlo nic co bych chtěl jíst znovu.
 
předem přiznávám, že Písek-Kestřany, jsou mé domovské hřiště, aby bylo jasno :) a cítím tak trochu povinnost jej hájit. Ale mám dojem, že Vaše hodnocení je dosti přísné. Nejsem žádný vášnivý cestovatel za golfem, ale z jihu a západu Čech jsem něco sjezdil. Máte pravdu, že greeny jsou v současnosti dost pomalé, to je spíše nevýhoda pro nás kestřanské, protože se všude jinde divíme jak to najednou jezdí. Nicméně pokud srovnám fairwaye s tím co znám, tak se domnívám, že jsou ve velmi dobrém stavu, lepší jsme viděl snad jen v Telči cca před měsícem. Hořehledy mám rád, často se tam stavuji cestou do Plzně, ale že by zrovna tam byly v lepší kondici, to nemohu říci. samozřejmě obtížnost hřiště je něco jiného, to se s Krumlovem a Hořehledy nedá srovnávat, že jsou u nás některé jamky těžké je pravda, ale na druhou stranu je to i docela výzva. A jak píšete, každá jamka je úplně jiné a to dělá celé hřiště zajímavé. Od letošní sezony je zde nový provozovatel restaurace, řekl bych, že to má vzrůstající tendenci a kávu má opravdu výtečnou.
s pozdravem
JK
 
@Kalous:
Moje hodnocení pokud se to tak dá nazvat, jsem psal 8.5.,teď může být ledacos jinak.
Pokud se bavíme o kvalitě hracích ploch obecně, ve srovnání s Krumlovem bylo hřiště minimálně o kategorii níž.
S Hořehledy jsem srovnával jen a pouze rychlost greenů, která mi přišla podobná. Jak sám píšete, je to pro vás nevýhoda, když přijedete jinam. Já to cítím podobně, proto to zmiňuji.
Obtížnost hřiště jsem srovnával jen ze svého pohledu, to každý vidí jinak. Hrál jsem nedávno Františkovy lázně, podle hcp docela těžké hřiště a přišlo mi v pohodě hratelné pro mě. Ale jak říkám, to je hodně individuální, co je pro mě těžké pro jiného nuda...
Doufám, že ta restaurace má vzrůstající kvalitu. Já byl překvapen nabídkou stylu "dáte si guláš s knedlíkem nebo těstoviny" - tím druhým jídlem si nejsem jistý co to bylo, zapomněl jsem. Faktem je, že bych hodně rád zapomněl i na ten guláš.
 
Poprve a naposledy. Takovouhle bramborarnu jsem snad mezi ceskymi hristi jeste nezazila! To ze obcas absolutne nevite, kde je hriste a kde uz pole a nevite tim padem kam hrajete, s tim se obcas potkavame. Ale kdyz vite ze JSTE na fervaji a presto to vypada jako na poli, tak to uz nastve. Opravdu zubozeny stav, o greenech ani nemluvim, nejaka snaha mirit na jamku je absolutne zbytecna. Vyzrane, plesnive. Z rybnika jim tece voda pres fervej, takze slapete v bahne a po kotniky ve vode. Pres nejhlubsi mista polozene palety, ale musite preskakovat z jedne na druhou. A zkuste preskakovat s elektrickym vozikem!!!!!
Tento nevsedni zazitek pak dorazila restaurace. Na stolech vidite co mel nekdo tyden pred vami. Hadr tam zrejme neznaji. A jidlo jsem vratila jako nepozivatelne.
Proc si nekdo porizuje golfive hriste a pak se o nej nestara, to opravdu nepochopim.
 
Upraveno moderátorem:
Hřište v super kvalitě, nádherné a rychlé greeny, šťavnaté fw a vlajky v jamkách!

7048C9DF-122E-4DFD-81E9-EE0D554CE285.jpeg
 
Zpátky po 2 měsících a opět super. Místy tedy trochu bažinka, hlavně u vodních jamek, ale není to nic nepřežitelného a dá se to i pochopit.

Greeny na 1. devítce lehounce chlupatější, jely jako naše v Hoře. 2. devítka aerifikovaná a zapískovaná, takže trochu loterie, ale nic co by nešlo hrát.

Rafy dost kousavé, asi jako teď všude jinde.

Restaurace super, výborné pivo z nedalekého minipivovaru, fantastická Frankfurtská polévka a stejně skvělá svíčková. Velmi milá obsluha. Opět vřele doporučuji!

D5D9BE65-095F-4749-A6EF-FB3749DD479A.jpeg
CDC69339-0618-4BFC-BF3B-C1C362EEE51B.jpeg
96A85197-0041-447D-89BE-4DC36A7BFC32.jpeg
FD64D7B7-2894-4D2C-B628-9297EE38EE18.jpeg
 
Na té 4. jamce to byl driver až na green nebo chip in?
Opravdu dobrá hra :up:
 
Na té 4. jamce to byl driver až na green nebo chip in?
Opravdu dobrá hra :up:

Na 2ce drive cca 6m od jamky a padlo to, na 16ce vyšlajzovanej drive ale na výhled 200 m od greenu, hybrid cca 3 m před green a chipin 8kou železem.
No až na kolaps na 14ce to byl slušnej golf:)
 
Víte někdo prosím aktuální stav? TT dává slevu 30% kvůli podmáčení hřiště, ale holínky s sebou nemám, tak jestli je to fakt hodně,tak bychom jeli jinak. Dík za info, pokud někdo teď někdy tam byl!
 
Díky upozornění @SouthLefty je upravil kontaktní hlavičku tohoto hřiště na 19.jamce (trochu jiná URL, nově https://golfkestrany.cz/) + telefony. Díky za upozornění. :up:


Čeho jsem si všiml, Písek má nově i ubytování? Trochu mi to přijde ne úplně nejlevnější, ale nevěděl jsem nějak, že to jde... resp. šlo to v minulosti? To se spí přímo tady? S tím neomezeným golfem mi to přijde poměrně fajné... nemá někdo ubytovací zkušenost tu? Případně dobrý a osvědčený tip na ubytování v blízkém okolí/městě (ideálně s welness)?


ubytkopisek.png
 
včera když jsem se koukal na TT tak mě překvapilo kolik volných Tee Time toto hřiště v neděli mělo. Každopádně hřiště vypadá velmi zajímavě.
 
Díky upozornění @SouthLefty je upravil kontaktní hlavičku tohoto hřiště na 19.jamce (trochu jiná URL, nově https://golfkestrany.cz/) + telefony. Díky za upozornění. :up:


Čeho jsem si všiml, Písek má nově i ubytování? Trochu mi to přijde ne úplně nejlevnější, ale nevěděl jsem nějak, že to jde... resp. šlo to v minulosti? To se spí přímo tady? S tím neomezeným golfem mi to přijde poměrně fajné... nemá někdo ubytovací zkušenost tu? Případně dobrý a osvědčený tip na ubytování v blízkém okolí/městě (ideálně s welness)?


Zobrazit přílohu 29999
já jsem tam spal, když jsme tam byly s Jamkou na turnaji - cca dva roky zpět? Pěkný pokoj s koupelnou, v tom domku jsou asi tři pokoje.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom