Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Petice proti změně pro 2019 - trefení praporkové tyče

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
V rámci fóra https://thesandtrap.com vznikla aktivita, která má sloužit jako opozice pro možná chystanou změnu, kdy by nebylo trestáno ponechání praporkové tyče v jamce a její trefení míčkem při puttování (současně 2 trestné rány, 17-3c). Z webu petice proti této změně volně interpretuji (originál tu: https://flagstickrule.com)

  • USGA/R&A říká, že praporková tyč neovlivní obtížnost, petičníci .-) říkají, že ovlivní, že putování s tyčí je mnohem jednoduší s tyčí z krátké vzdálenosti kolem metru až dvou
  • petičníci říkají, že je výrazně ale horší, že to ve výsledku může zpomalit hru, protože někdo z flajtu bude chtít tyč, někdo ne a teď babo raď :)
Co myslíme my? :) Jinak, ještě jednou - petice k nalezení tu: https://flagstickrule.com
 
Z krátké vzdálenosti to může mít vliv z důvodů míření na menší konkrétnější cíl. Tedy může být jednodušší. Nicméně si myslím, že podstatnější je obecná neznalost a samovolný výklad pravidel. Ať už stávajících anebo budoucích zjednodušených. Pokud nebudou zkoušky z pravidel důsledné, výuka pohybu po hřišti součástí kurzů a maršálové co budu "prudit", pokud flighty na turnajích nebudou hcp mix, nic moc se nezmění. Tak to vidím já.
 
Ahoj, nejjednodušší by bylo toto řešit místními pravidly, každopádně to zrychlí běžnou nesouťežní hru, někomu pomůže- nepřejede, jinému- odrazí, ale o tom je hra , zmrzliny a ostatní?? Soutěže, úprava v pro pozicích .
 
Asi uz maji vse ostatni vyresene...
... zase uz se mi stalo, ze se putt diky tyci odrazil a jinak by tam spadl.
 
Asi uz maji vse ostatni vyresene...
... zase uz se mi stalo, ze se putt diky tyci odrazil a jinak by tam spadl.
Kdysi jsem slyšel, že pravděpodobnost praví při chipu nechat, při patu vyndat. Pat z pozice mimo grýn.
 
... pokud flighty na turnajích nebudou hcp mix, nic moc se nezmění. Tak to vidím já.[/QUOTE]

Mix HCP na turnajích nemá žádný vliv na samotnou rychlost turnaje protože :
a ) nejpomalejší turnaje jsou ty komerční, které mix používají, jelikož mají flighty na přání ( s různými HCP )
b ) hráči s nízkými HCP jsou často největší želvy na hřišti.

Jediné co vede k rychlé hře na turnaji je (podle mne ) :
hra max ve trojfligtech bez možnosti volby spoluhráčů + důsledný rozhodčí na hřišti
 
Chceš mi říct, že fligt s hcp 36+ bude stejně rychlý nebo rychlejší než mix nízký střední a vysoký hcp? To si nemyslím. Vysoký hcp mnohem více hledá míče, moc neví jak se po hřišti pohybovat a už vůbec neví kdy má jamku škrtnout. A tohle mu hráči stejné výkonnosti určitě neřeknou...
 
A fligt na přání je jiná kategorie - ti si tam jdou primárně pokecat [emoji23] ti si hrají "svůj turnaj" a zbytek pole solidně ignorují
 
Ahoj, nej pomalejší jsou nejtrenovanější, vše 10x přeměřit , podívat se jak je hlava v půl nápřahu a jak dojde k impactua potom teprve cvičný 4x prošvih a potom laskavě zaujmou pozici a opět hlava impact nejlěpe 2x a nyní laskavě odehrají poté jak dopadli a nyní aby toho nebylo dost znovu dle pokynu trenéra ještě jeden cvičný s vizualizací. A máte vymalováno s časem.
Máme tady taky takové"hokejisty", ja jim říkám, že si určitě zapomněli vyzout "brusle":)))
 
Jj. Geodeti... a pak ještě ta gesta kolem nepovedené rány ve stylu Jak je to možné...? [emoji23]
 
Mne na puvodni opozici zaujal nazor, ze to muze vest k tomu, ze si nekdo ve flajtu necha tyc vyndat, dalsi zase vratit atp. Jsem zvedav, jak se toto bude resit. Protoze to fakt nepomuze.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom