Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

O hřišti

7AD3DF26-7E2E-4116-9624-707AD2DF9B55.jpg


To, co je pro všechny ostatní kus zemského povrchu, upraveného architektem prazvláštním způsobem, je pro golfistu zcela nevypočitatelná osoba, ke které udržuje citový, často až exaltický, vztah.

Zvenku vidíte podivína, který brousí od jamky k jamce a zcela nudným způsobem dokáže strávit několik osamělých hodin něčím, co má základ ve cvrnkání kuliček. Asi má doma problémy a nechce si pořizovat psa, bleskne hlavou nezasvěcenému.
Trochu více logiky dává, když se po hřišti motají lidé ve skupinkách.

Nikdo, kdo golfu nepropadl, ale netuší, co se při pohledu na hřiště odehrává pod tričkem s límečkem. V srdeční čakře a jejím okolí.
Golfista, který vám tvrdí, že jde na hřiště, zamlčuje to podstatné.
Ve skutečnosti totiž jde hřiště "vyzvat".
Kroutíte-li teď hlavou, vězte, že okamžikem, kdy se tento člověk přiblíží k prvému odpališti, hřiště ožije.
A tato bytost si vykasá rukávy. Zadarmo svoji kůži golfistovi nedá!

A tak v té vteřině, kdy se golfista chystá k prvému nápřahu začíná ten pravý mač...
Hřiště klade nástrahy, schovává míčky, mění směr grýnů a po patování je bleskově vrací zpatky, že si toho nelze všimnout. Přemisťuje bunkery o pár centimetrů dál a obratně do nich zachytává padající míčky. Hraje bowling, kde kuželky jsou stromy a váš míček má zasáhnout na každé jamce alespoň jeden. Schovává míčky do trávy, překrývá je listím anebo je prostě popadne a hodí na místo, kde dozajista nemohou být, kam fakt nemohly letět. Zlomyslně postaví před míček cokoli, co znemožní dát ránu a vy, pokoření, musíte brát úlevu. Vytrestá vás v trestné...

Že je hřiště živé, je jasné. Nevím, čím vším se tato bytost živí. Ale tuším to.
Rozhodně se živí míčky. Ty polyká. A o ty nemá nouzi.
Tu největší energii ale nutně čerpá od nás.

Tak schválně, kdo z vás, kteří jste dočetli až sem, teď nemá před očima zcela konkrétní hřiště a chuť stát u prvního odpaliště...
Pěknou každou hru!
 
Upraveno moderátorem:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom