Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Novinka: MojeHry - přidán eklektik

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Novinka: MojeHry - přidán eklektik

V února letošního roku byla v mGolf dodělána možnost evidence her po jednotlivých jamkách, viz vlákno a v dubnu pak podrobnější statistiky. V tuto chvíli byla přidána související část pro ty, co využívají podrobné zadávání her po jamkách - a to slibovaný automatický eklektik (= resp. přepracovaný modul Golfová výzva).

eklektik1.png eklektik2.png

Stručně, o co se jedná: Eklektik = "má" dokonalá hra. Tzn. vezmu všechny hry, a na jednotlivých jamkách vezmu svůj nejlepší možný výsledek. Ten se mi do eklektiku započítá. Viz více doprovodné screeny. Při kliknutí na "+" na konci řádku je možno rozbalit a zobrazit hry, které mi do daného "eklektiku" vstupují.

https://www.19jamka.cz/mgolf/mojehra (kliknout nahoře na ikonu červeného palce nahoru)

Pár užitečných poznámek:
  • na mobilu taky funkční, ale pro plné zobrazené potřeba otočit mobil na šířku - jinak se zobrazuje v podstatě jen soupis hřišť a celkové "score"
  • jedná se o součást modulu MojeHry - tzn. že funguje filtrování, jako jinde v daném modulu pro statistiky, náklady atp. Eklektik v mGolf je automaticky dostupný každému, kdo si vyplňuje své hry v modulu MojeHry po jednotlivých jamkách. Vyhodnocuje se zcela samostatně a bez nutnosti jakékoli další aktivity zadavatele pouze nad těmito hrami. Tzn. pokud je u hry zadané jen celkové skóre, hra se do eklektiku nijak nezapočítá. Řazení je pak pevně dané, nahoře jsou nejčastěji hrané hřiště v daném roce.
  • eklektik počítá automaticky nejlepší dosažené výsledky pro každé hřiště (ČR i zahraniční) pro každý rok - v případě celkového přehledu stačí dané hřiště vybrat a podívat se na dosažený výsledek v horním řádku "The Best Of". Výběr hřiště probíhá buď pomocí roletky výše, která jde napříč celým modulem, nebo jednodušeji v sekci eklektik kliknout na název hřiště.
  • v některých případech to nemusí být úplně přesné... např. Darovan má tři devítky, je možné hrát různé kombinace. Systém pro potřeby vnitřního eklektiku vezme prostě ty nejlépe zahrané jamky v pořadí, tak jak byly zadány. Jedná se o vlastnost (důsledek) celého řešení, kdy mGolf umožňuje zadávat vlastně úplně cokoli i libovolnou kombinaci jamek atp.
  • +- PAR: jednoduchý výpočet - součet dosažených výsledků, kdy par = 0. Tento součet je vydělen počtem jamek. Tzn. čím menší číslo dosaženo, tím lépe. Ideál je co nejvíce pod 0.00, pro lepší vizualizaci aktuální dosažené číslo podbarveno (btw. škrtlá jamka se v mGolf počítá jako 2xPAR+1).
  • nepromítá se do žádného žebříčku - alespoň prozatím. Tady si to v případě zájmu ponechám na nějakou pozdější aktualizaci.
  • současná a samostatná Golfová výzva v mGolf - její provoz bude časem ukončen a pro příští rok nahrazen něčím jiným. Pssst! ;)

Závěrem: Pokud naleznete nějakou chybu, nebo něco nejasného, ptejte se a pošlete mi ji sem nebo pomocí SZ. Snažil jsem se to otestovat na různé kombinace, ale znáte to, nedohlédnu všude a těch možných variant je poměrně hodně, tak je možné, že jsem někde něco přehlédl, nebo nedomyslel. Budu rád v takovém případě za zpětnou vazbu, případně i kdyby se vám jevilo něco ještě k tomu přidat.

Tak, ať dobře slouží a hezké, co nejvíce golfové, léto! ⛳🏌️‍♂️🍹🍻 :up:
 
Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom