Vyřešeno Můžu hrát oboustrannou holí?

Stav
Uzamčeno.
T

Tom1

Neregistrovaný
Autor vlákna
AHOJ. Loni jsem s kamarádem hráli na Slapech a kámoš měl hůl, se kterou čipoval. Byla oboustranná, půjčil jsem si jí a hrálo se mi s ní úplně parádně. Kamarád ale říkal, že se s ní nesmí ale hrát na turnajích. Co je na tom pravdy?

Koukal jsem tady na https://www.golfonline.co.uk/longridge-two-way-chipper-p-101.html a to je ona. Chtěl bych si ji koupit.
Tom
 

mkopcak

Guru fóra
1.3.2016
3,272
5,195
123
Jméno
Martin Kopčák
AHOJ. Loni jsem s kamarádem hráli na Slapech a kámoš měl hůl, se kterou čipoval. Byla oboustranná, půjčil jsem si jí a hrálo se mi s ní úplně parádně. Kamarád ale říkal, že se s ní nesmí ale hrát na turnajích. Co je na tom pravdy?

Koukal jsem tady na https://www.golfonline.co.uk/longridge-two-way-chipper-p-101.html a to je ona. Chtěl bych si ji koupit.
Tom
Kamarád měl pravdu, byť dopátrat se této informace je v nových pravidlech poměrně složité - v klasické edici a dokonce ani v Decisions to nenajdeme. Musíme do The Equipment Rules, kde v bodě 2.4d Striking Faces najdeme odpověď viz níže. Volně přeloženo "Hůl smí mít pouze jednu úderovou plochu, vyjma putteru. Ten smí mít dvě, pokud jsou obě charakteristicky stejné a jsou přímo proti sobě."

Tzn. hrát s takovou holí lze pouze při rekreační hře pro zábavu. Při hře na úpravu HCP, případně jiné oficiální hře, která se řídí pravidly golfu, je použití takové hole trestáno diskvalifikací.

Snímek obrazovky 2020-01-15 v 20.57.06.png
 
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: requo

Mirek_62

Guru fóra
25.8.2018
1,959
2,043
123
KHGCS
AHOJ. Loni jsem s kamarádem hráli na Slapech a kámoš měl hůl, se kterou čipoval. Byla oboustranná, půjčil jsem si jí a hrálo se mi s ní úplně parádně. Kamarád ale říkal, že se s ní nesmí ale hrát na turnajích. Co je na tom pravdy?

Koukal jsem tady na https://www.golfonline.co.uk/longridge-two-way-chipper-p-101.html a to je ona. Chtěl bych si ji koupit.
Tom
Kamarád má pravdu (pro oficiální hru vč. nesoutěžního výsledku nelze použít) , oboustranný (líc na obou stranách) může být jen putter.
 
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: Jesterka
Stav
Uzamčeno.
WebGolf.cz