Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Střed Mladá Boleslav

Bolka otvírá bohužel až 17. nebo 18.4........kdyby někdo chtěl hrát či trénovat. Ale u nás se každý rok otvírá později než jinde, bez ohledu na koronu....proč to nevím.
 
Bolka otvírá bohužel až 17. nebo 18.4........kdyby někdo chtěl hrát či trénovat. Ale u nás se každý rok otvírá později než jinde, bez ohledu na koronu....proč to nevím.
Díky za info. Chystám se tam, ale na webu ani na soc. sítích žádný info není.
 
Dnešní report z Bolky........Hřiště hodně suché a tvrdé, z fairwayí se blbě hraje, mimo ně ještě hůř (holiny s drny). Greeny chlupatější a pomalejší, ale rovné bez hrbolů a perfektě drží směr. U greenu devítky je stan, kde se dá koupit jídlo i pití + několik od sebe hodně vzdálených stolků.
Jinak flighty stále po dvou, bylo prakticky plno....ale odsejpalo to neuvěřitelně, 18-ka pod 3 hod.
 
Dneska opět po roce na firemním turnaji v Bolce. Začnu netradičně cestou, protože když do navigace zadáte "golf mladá boleslav", tak vám to najde nějaký barák na druhý straně boleslavi. Zjistil jsem to už včera, takže jsem si na to dal pozor, ale kolega ve flightu kvůli tomu přišel na teečko jen tak tak :)

Tráva na drivingu žádná sláva, především ale díky tomu, že tamní hráči asi moc neumí dodržovat pravidla pro trénink z trávy, protože žádná souvislá stopa po řízcích tam nebyla, bylo to pěkně náhodně rozoraný, škoda.

Fairwaye celkem tvrdý a suchý, tráva ani nebyla nijak extra hustá. Když to srovnám se včerejším Molitorovem, tak s trochou nadsázky byl rozdíl jen v tom, že tady bylo míň jetele, takže to vizuálně působilo lépe. Ale žádná tragédie to nebyla, jen jsem letos už hrál na lepších fairwayích. Greeny mi přišly fajn, hustý, rovný, nebyly sice extra rychlý, ale ani pomalý, tak akorát.

Hřiště jako takový se mi vlastně líbí. Sice celkem placka, ale to ničemu nevadí. Několik pěkných jamek s vodou. Stromky mezi jamkama jsou každým rokem větší, takže už jsou jamky celkem slušně od sebe oddělené a neruší vás "provoz" na ostatních jamkách. Jen ty tří pary jsou možná zbytečně dlouhé. Spoluhráči z flightu brali na třech ze čtyř na odpal driver :)

Vlastně ani nevím, kolik tam stojí fee, protože tam mimo firemní turnaje nejezdím, protože to mám celkem daleko, ale myslím, že to za návštěvu stojí. Já si to dneska užil.

IMG_2530.JPG


IMG_2532.JPG
 
Po delší době navštíveno hřiště v Mladé Boleslavy. Od poslední návštěvy uplynulo několik let a stromky mezi jednotlivými jamkami pěkně vyrostly a značně komplikují hru po nepovedených odpalech, ale zároveň dokonale vizuálně oddělují jednotlivé jamky. Kvalita hracích ploch perfektní. Jednotlivé jamky jsou přehledné, značení dostatečné. Hřiště se nachází na rovině, takže rozvržení jednotlivých jamek není příliš zajímavé. Prvních 6 jamek je velmi podobných a monotónních. Tyto jamky jsou rovné, případně se jedná o mírné doglegy. Změna přichází na 7. jamce, kde přístup na grýn komplikují vodní plochy po obou stranách ferveje. Vodní plochy mají zásadní vliv na hru na téměř všech jamkách druhé devítky. Celkově mi připadá, že obtížnost jednotlivých jamek má vzrůstající tendenci, po úvodních jamkách na rozehrání, následují jamky vyžadující přesně umístěné rány až po velmi obtížné jamky na závěr. Za zmínku stojí 14. jamka, dlouhý PAR 3 hraný přes rokli úzkým průhledem mezi stromy na grýn. Následuje nejdelší jamka v republice, kde je největší výzvou pokořit přes 600 metrů od odpališti ke grýnu na 3 rány. Poté následuje oddychová jamka č. 16, přehledný PAR 4. A závěr kola tvoří dvě jamky s ostrovními grýny, které dokáží zkazit veškeré naděje na dobrý výsledek. Nejdříve 17. jamka PAR 5, kde záleží na druhé ráně, která musí být umístěna co nejblíže k vodní překážce, která obklopuje grýn a poté následuje krátká přihrávka na ostrovní grýn. Poslední jamka je krátký PAR 4, kde z odpaliště stačí hrát střední železo a poté následuje cca 100 metrová přihrávka na ostrovní grýn, který se nachází přímo před klubovnou. Hřiště určitě stojí za návštěvu pro všechny kategorie golfistů. Úvodní jamky jsou jednoduché, obtížnost postupně graduje a vrcholí na závěr kola.
IMG_4875.JPG
IMG_4886.JPG
IMG_4888.JPG
IMG_4913.JPG
 
Tradičně mezi posledními, ale ode dneška hřiště otevřeno:). Až budu moci (mám teď nějaké zdravotní trable), tak poreferuju o kvalitě ploch.....a tak.
 
Tradičně mezi posledními, ale ode dneška hřiště otevřeno:). Až budu moci (mám teď nějaké zdravotní trable), tak poreferuju o kvalitě ploch.....a tak.
Tak brzké uzdravení 👍
 
Dotaz na Mladoboleslaváky.
Funguje driving? Slyšel jsem, že je prý zavřený.
 
Dotaz na Mladoboleslaváky.
Funguje driving? Slyšel jsem, že je prý zavřený.
Tak jsem já ostuda po dlouhé době (naposled loni v říjnu) navštívil své domovské hřiště.......a driving je opravdu zavřený. A asi ještě nějakou dobu bude. Probíhá tam rekonstrukce akademie, která sousedí se všemi stranami drivingu. Putting green i nový chipping green fungují. Místo bývalého chipping greenu a jamky č.1 akademie je velká hluboká díra, kde bude - dle infa z recepce - nějaké bydlení nesouvisející s golfem. Zřejmě tuto část pozemku pan Šulc prodal nějakému developerovi......
Jinak hřiště se od mé poslední náštěvy kvalitativně velmi zvedlo......a změny (viz foto) jsou: asi 9 snových stromů na jedničce vpavo (kam to většinou šlajznu:D), těsně před dokončením apartmány u jezera u trojky a zřejmě definitivní zrušení vyvýšeného odpaliště na čtyřce.
 

Přílohy

  • 20220806_132105.jpg
    20220806_132105.jpg
    142,4 KB · Zobrazení: 133
  • 20220806_134109.jpg
    20220806_134109.jpg
    135,2 KB · Zobrazení: 132
  • 20220806_134422.jpg
    20220806_134422.jpg
    147,5 KB · Zobrazení: 134
  • 20220806_135454.jpg
    20220806_135454.jpg
    168,2 KB · Zobrazení: 134
Mladá Boleslav je aktuálně v hodně dobrém stavu. Nemám nic, co by se dalo vytknout. A když porovnám dokup čgk za 800,- a Benátky za 600,-, tak není vůbec co řešit. Ovšem bez slevy greenfee v MB za 1800,- bych určitě nedal. V Benátkách bude o víkendu 3.liga - no potěš!:mad:
 
Jak je na tom Bolka aktuálně, tuší tady někdo?
Na zítra jsem doma dostal povolenku. Tak uvažuji, že zajedu na odpolední 18ku.
Nepřidá se někdo?
 
Jak je na tom Bolka aktuálně, tuší tady někdo?
Na zítra jsem doma dostal povolenku. Tak uvažuji, že zajedu na odpolední 18ku.
Nepřidá se někdo?
Minulou neděli byla Bolka v perfektním stavu.
 
Tušíte někdo, jak v MB teď fungují a jak vypadá hřiště? Jestli si mám koupit kafe a 🍺 na pumpě, nebo tam dopoledne restaurace funguje? @fous můžeš poreferovat? 😉
Děkuju.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom