míč vyskočil z vodní překážky


JanKostalCZE

správce
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,007
Hodnocení
1,672
123
Praha 7 - Holešovice
Jméno
Jan Košťál
#1
Včera se nam v Berovicich stala zajimava vec a ted premyslim, jak je to spravne pravidlove.
Hrac za hral na jamce č.9 druhou ranu drevem, rana relativne nepovedena, lehce pritopnuta, byl videt kontakt s vodou cca 5m pred koncem vodni prekazky. Rozhodnuti, je to voda, jdeme dropovat. Kdyz jsem prichazeli ke greenu, mic byl za vodni prekazkou, nejspise udelal žabku a preskocil.
Jak se toto resi pravidlove?? byl uveden do hry novy mic po dropu nebo muze hrat ten co vyskocil??
 

miky.tommy

Aktivní člen
15.3.2016
136
Hodnocení
96
38
Praha
Jméno
Tomáš
#3
Pokud byl proveden drop, bez poznámky o provizi, jedná se o míč ve hře a původní míč, i kdyby byl metr od jamky, hrát nemůžu.
 

bohumil.koval

Aktivní člen
28.11.2016
177
Hodnocení
76
38
Karviná
Jméno
Bohumil Koval
#4
Jde, taky o to, byl-li použit míček za míček předpokládaný ve vodě, jako provize. Nevím, kde se správně dropuje provize, ve vašem případě? Jako voda, nebo z původního místa.
Proto, když hraji přes vodu a nejsem si jist vysledkem, hraji z původního místa, ovšem se vystavujeme opětovné špatné rány a ztráty úderů, protože z místa blíže , po dropu u vody je to jistější. Ovšem chceme-li si nebo někomu něco dokázat , jako KK V ZELENÉM SVĚTĚ, další míček.
 

Klok

Aktivní člen
10.1.2017
196
Hodnocení
169
53
Brno
Jméno
Tomas Pikula
#5
do hry byl uveden nový míč, původní i kdyby byl 10 cm od jamky už hrát nemůžu. Otázka je, kdyby byl původní míč v jamce, to by pak asi platil - jamka byla dohrána prvním míčem před tím než byl uveden nový míč
 

JanKostalCZE

správce
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,007
Hodnocení
1,672
123
Praha 7 - Holešovice
Jméno
Jan Košťál
#6
Jde, taky o to, byl-li použit míček za míček předpokládaný ve vodě, jako provize. Nevím, kde se správně dropuje provize, ve vašem případě? Jako voda, nebo z původního místa.
Proto, když hraji přes vodu a nejsem si jist vysledkem, hraji z původního místa, ovšem se vystavujeme opětovné špatné rány a ztráty úderů, protože z místa blíže , po dropu u vody je to jistější. Ovšem chceme-li si nebo někomu něco dokázat , jako KK V ZELENÉM SVĚTĚ, další míček.
nemuzes hrat provizi na vodu

dva spoluhraci micek videli a shodli se, ze videli zblunknout, hraci, ktery dopad nevidel (hral pres domek), jsme rekli, ze je ve vode. ikdyz nakonec nebyl
 

JardaK

Guru fóra
10.2.2016
1,490
Hodnocení
963
123
Jméno
Jaroslav Kubánek
#8
nemuzes hrat provizi na vodu

dva spoluhraci micek videli a shodli se, ze videli zblunknout, hraci, ktery dopad nevidel (hral pres domek), jsme rekli, ze je ve vode. ikdyz nakonec nebyl
Zrovna tam je dropzona asi 20m od konce vody. Asi bych se šel podívat, jestli nekecate :)
 

bohumil.koval

Aktivní člen
28.11.2016
177
Hodnocení
76
38
Karviná
Jméno
Bohumil Koval
#10
nemuzes hrat provizi na vodu

dva spoluhraci micek videli a shodli se, ze videli zblunknout, hraci, ktery dopad nevidel (hral pres domek), jsme rekli, ze je ve vode. ikdyz nakonec nebyl
nemuzes hrat provizi na vodu

dva spoluhraci micek videli a shodli se, ze videli zblunknout, hraci, ktery dopad nevidel (hral pres domek), jsme rekli, ze je ve vode. ikdyz nakonec nebyl
Nechci se přít, výklad pravidel neznám, jen se chci zeptat ti co viděli " žbluňknout" byli vzdáleni od tohoto předmětného vzdáleni, předpokládám, že docela daleko, když byla použita W3?! Proto, nemohli si byti jisti dopadem, ale pouze dotykem míče o vodní hladinu, když jste , předmětní viděli, že míč byl evidentně přitopnut. Všichni víme, že při určité rychlosti a úhlu dopadu se vodní hladina chová jako tvrdá plocha, proto bych uvedl provizorní míč. A nadto , když místními pravidly je určena dropzona, pro případy míč ve vodní překažce. Toto je docela zapeklitý připad a nelze ho jednoduše rozhodnout.
 

JanKostalCZE

správce
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,007
Hodnocení
1,672
123
Praha 7 - Holešovice
Jméno
Jan Košťál
#11
Nechci se přít, výklad pravidel neznám, jen se chci zeptat ti co viděli " žbluňknout" byli vzdáleni od tohoto předmětného vzdáleni, předpokládám, že docela daleko, když byla použita W3?! Proto, nemohli si byti jisti dopadem, ale pouze dotykem míče o vodní hladinu, když jste , předmětní viděli, že míč byl evidentně přitopnut. Všichni víme, že při určité rychlosti a úhlu dopadu se vodní hladina chová jako tvrdá plocha, proto bych uvedl provizorní míč. A nadto , když místními pravidly je určena dropzona, pro případy míč ve vodní překažce. Toto je docela zapeklitý připad a nelze ho jednoduše rozhodnout.
ano, moznost, ze vyskoci tam byla, ale nebylo to evidentni a z 200m nepoznas nic, a ani tak nemuzes hrat provizi, pokud by byl ve vode
 

bohumil.koval

Aktivní člen
28.11.2016
177
Hodnocení
76
38
Karviná
Jméno
Bohumil Koval
#13
ano, moznost, ze vyskoci tam byla, ale nebylo to evidentni a z 200m nepoznas nic, a ani tak nemuzes hrat provizi, pokud by byl ve vode
Takže, když tam je byť teoretická možnost , míč ve vodě-míč za vodou- míč za vodou zabořen do břehu , nehratelný. Za prvé nesmím hrát provizi, za druhé nemusím nic a hraji míč ve hře a za třetí hraji provizi, nízko letící míč a vzhledem k počasí mokro předpoklad zaboření. A nikdo nemůže vzhledem ke vzdálenosti stoprocentně říci jak to dopadlo!! Nikdo si není ničím jist pouze se přiklání k vyřčenému , míč ve vodě, a nadto tam je dropzona. Toto je na pravidlovou rozpravu a posouzení znalych, nikoli možná , asi , předpokládáme. S určitostí nikdo , to přesně neviděl, ledaže by byl na druhem břehu.
 

JanKostalCZE

správce
Tým 19.jamky
12.2.2016
2,007
Hodnocení
1,672
123
Praha 7 - Holešovice
Jméno
Jan Košťál
#14
Takže, když tam je byť teoretická možnost , míč ve vodě-míč za vodou- míč za vodou zabořen do břehu , nehratelný. Za prvé nesmím hrát provizi, za druhé nemusím nic a hraji míč ve hře a za třetí hraji provizi, nízko letící míč a vzhledem k počasí mokro předpoklad zaboření. A nikdo nemůže vzhledem ke vzdálenosti stoprocentně říci jak to dopadlo!! Nikdo si není ničím jist pouze se přiklání k vyřčenému , míč ve vodě, a nadto tam je dropzona. Toto je na pravidlovou rozpravu a posouzení znalych, nikoli možná , asi , předpokládáme. S určitostí nikdo , to přesně neviděl, ledaže by byl na druhem břehu.
uz tvuj druhy text asi nejak nechapu, ale shrnuti, pokud si myslis, ze je mic ve vode nebo tesne za, nemuzes hrat provizi, nemuzes hrat provizi na vodni prekazku, ikdyz by to urychlilo hru, musis se jit napred podivat jestli tam mic nelezi, ano, je to blbost, ale zatim to tak je
 

Marek90

Aktivní člen
23.2.2017
179
Hodnocení
185
53
Mnichovice
Jméno
Marek Čepl
#15
Decision 26-1/3.5
Ball Dropped Under Water Hazard Rule with Knowledge or Virtual Certainty; Original Ball Then Found

Q.A player's ball is struck towards a water hazard. It is known or virtually certain that the player's ball is in the water hazard, and he drops a ball under Rule 26-1b. Before he plays the dropped ball, his original ball is found within the five-minute search period. What is the ruling?

A.As it was known or virtually certain that the ball was in the water hazard when the player put the substituted ball into play, that ball was correctly substituted and he may not play the original ball.

If the original ball was found in the water hazard and this discovery affects the reference point for proceeding under Rule 26-1b, resulting in the substituted ball having been dropped in a wrong place, the player must correct the error under Rule 20-6. The player must proceed in accordance with any of the applicable options under Rule 26-1 with respect to the correct reference point (see Decisions 20-6/2 and 26-1/16). Otherwise, Rule 20-6 does not apply and the player must continue play with the dropped ball. In either case, the player incurs a penalty of one stroke under Rule 26-1.

In the unlikely event that the original ball was found outside the water hazard, the player must continue with the dropped ball under penalty of one stroke (Rule 26-1).
Ale stejně to úplně nechápu - plyne mi z toho, že bych měl hrát novým balónem, jako kdyby původní míč byl ve vodě, jen ten poslední ostavec mi nedává smysl - měl bych si přičíst jednu další trestnou ránu?!?
 

mkopcak

Guru fóra
1.3.2016
1,781
Hodnocení
1,907
123
Jméno
Martin Kopčák
#16
Ale stejně to úplně nechápu - plyne mi z toho, že bych měl hrát novým balónem, jako kdyby původní míč byl ve vodě, jen ten poslední ostavec mi nedává smysl - měl bych si přičíst jednu další trestnou ránu?!?
Hodils do hry novej mic, tzn. postupujes podle pravidla ztraty ran a vzdalenosti. Mas jednu trestnou a jakymkoli puvodnim micem at uz ho najdes kdekoli nemuzes pokracovat
 

Marek90

Aktivní člen
23.2.2017
179
Hodnocení
185
53
Mnichovice
Jméno
Marek Čepl
#17
Hodils do hry novej mic, tzn. postupujes podle pravidla ztraty ran a vzdalenosti. Mas jednu trestnou a jakymkoli puvodnim micem at uz ho najdes kdekoli nemuzes pokracovat
@mkopcak vždyť je to podle pravidla o vodní překážce :D. Dropoval vodu tam kde přešel balon. Jinak souhlas, ale to rozhodnutí dle mého říká, že krom 1 trestný za vodu bych měl dostat další trestnou při nálezu původního balonu - asi za špatný úsudek :D
 

mkopcak

Guru fóra
1.3.2016
1,781
Hodnocení
1,907
123
Jméno
Martin Kopčák
#18
@mkopcak vždyť je to podle pravidla o vodní překážce :D. Dropoval vodu tam kde přešel balon. Jinak souhlas, ale to rozhodnutí dle mého říká, že krom 1 trestný za vodu bych měl dostat další trestnou při nálezu původního balonu - asi za špatný úsudek :D
Vcelku jedno, postup je stejnej - novej mic ve hre. Trestna jen jedna.
 

DzejBee

Aktivní člen
20.8.2017
208
Hodnocení
302
73
Praha, Česko
Jméno
Jiří Bolehovsky
#20
Včera se nam v Berovicich stala zajimava vec a ted premyslim, jak je to spravne pravidlove.
Hrac za hral na jamce č.9 druhou ranu drevem, rana relativne nepovedena, lehce pritopnuta, byl videt kontakt s vodou cca 5m pred koncem vodni prekazky. Rozhodnuti, je to voda, jdeme dropovat. Kdyz jsem prichazeli ke greenu, mic byl za vodni prekazkou, nejspise udelal žabku a preskocil.
Jak se toto resi pravidlove?? byl uveden do hry novy mic po dropu nebo muze hrat ten co vyskocil??
Jane, jak se takto můžeš ptát zrovna ty :D ???
Úplně stejnou situaci jsme spolu řešili na prvním ročníku RequCupu na 17. a sám jsi to pravidlově řešil. Prostě, když přijde drop, už není cesty zpět. Provize za vodu je nesmysl.