Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Ma smysl fitting, kdyz neni na nove hole?

Diky, ja tam samozrejme jdu s tim, ze take chci nove hole, jen si je ted nemohu dovolit :D hlavne kvuli tomu, ze CGK strsne zdrazilo clenstvi a letos za nej dam 24k :(
Jestli jsou si me svihy podobne, si netroufnu rict, nejvetsi problem mam s prenesenim vahy - zustavam viset na zadni noze a hraju casto tlustou ranu...
Proc chci jit na fitting, je hlavne to, ze mam standartni delku holi (merim 191cm) a vsichni mi porad rikaji, ze bych potreboval delsi. Ja si samozrejme koupil tenkrat hole online z UK a podle nejake prevodni tabulky, kdyz mam zapesti od zeme 37 palcu, tak mi pry staci standartni - byly zlevnene hodne, moc penez jsem na to nemel, tak jsem je vzal. Ted prave o tomhle diskutuji proto, ze "co kdyz" se mi bude hrat o hodne lepe s delsima holema a s upravenym lie? Treba zustavam na zadni noze i proto, ze mam kratsi hole a musim se k tomu hodne ohybat, a tak dale a tak dale :D vsechno mi to ted vrta hlavou :)

HCP mam 24, takze uz by to asi teoreticky smysl mit mohlo....

Dobrý den, fitting holí se dělí na tzv. statický a dynamický ( o kterém je diskuze ).
Statický je velice důležitý pro všechny hráče, včetně naprostých začátečníků. Zjednodušeně... hráč se přizpůsobí holi, nebo hůl hráči.
Ve statickém fittingu jde o poměr tělesné výšky a délky paží. Ano, měří se výška zápěstí od země, která se dle tabulky přidá k výšce postavy. Ve Vašem případě to vychází na 1 palec delší hole a o 3 stupně strmější tzv. Lie shaftu hole.
Ke statickému fittingu také patří měření velikosti dlaně a délky prstů. Měří se délka od zápěstí po konec nejdelšího prstu a délka od konce palce ( v přirozeně rozevřené dlani a natažených prstech ) ke konci nejdelšího prstu. Opět Vám tabulka řekne správnou velikost gripu. Existuje samozřejmě i měřící šablona, ke které ruku jen přiložíte.
S takto upravenou holí budete mít správný postoj a držení hole. Dva naprosté základy na kterých lze stavět technicky správný švih.

Zdraví Ondřej
 
Úhel lie se staticky podle tabulky prakticky neměří. Respektive možná tak u úplných začátečníků se z toho dá vycházet. Pokud má někdo HCP 24 dá se předpokládat, že už má relativně konzistentní švih a lie se má měřit dynamicky - švihání z plastové podložky a použití měřících nálepek na hole.

Tady je to případně docela pěkně vysvětleno celé:
 
Já měřím "jen" 185 a taky mám prodloužený hole.
Délka holí je hlavně o poměru výška vs délka paží a z toho vyplývající absolutní číslo vzdálenost zápěstí od země. Z toho vyplývá rozdílná délka holí při stejné absolutní výšce
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom