K založení tohoto vlákna mě inspiroval nález na odpališti. Ležel tam "hroznový cukr obohacený vitamínem C". Dozajista tuhle "svačinku" někdo vytratil z bagu.
Ono to vlastně není jen tak, co vzít s sebou na hřiště...
Záleží určitě i na ročním období, konkrétním počasí, předpokládané hře, osobní kondici...
Tak se pojďme inspirovat.

"oficiální zdroje" mně osobně pramálo vyhovují
www.golfovezpravy.cz
Ono to vlastně není jen tak, co vzít s sebou na hřiště...
Záleží určitě i na ročním období, konkrétním počasí, předpokládané hře, osobní kondici...
Tak se pojďme inspirovat.

"oficiální zdroje" mně osobně pramálo vyhovují

Jídlo jako pomocník při hře
Odehrání 18-jamkového hřiště dokáže být někdy dost náročné. Aby se nám nestávalo, že na posledních jamkách ztratíme koncentraci, musíme našemu tělu trvale dodávat energii. Z tohoto důvodu se tentokrát zaměříme na správné rozložení jídla při hře i na vhodné složení svačin, které by neměly v...
Upraveno:
zatím jsem ve stadiu pokusů
v létě jsem řešila dopolední 9 v Hodkovičkách občerstvením chvíli před hrou - proto spíš zlehka a celozrnně
http://instagr.am/p/B1tIyZZIHJE/ po hře až obědem
v létě jsem řešila dopolední 9 v Hodkovičkách občerstvením chvíli před hrou - proto spíš zlehka a celozrnně
http://instagr.am/p/B1tIyZZIHJE/ po hře až obědem
a tohle byla moje průběžně konzumovaná "tréninková sváča" na Čechii
http://instagr.am/p/Byfo3cjIDNB/
http://instagr.am/p/Byfo3cjIDNB/
možná by pro přípravu vlastních svačin stálo zato vyzkoušet Foodskin (150,-Kč), protože jídlo "presuje", hodí se spíš na chleby než na bagety.
Jeho tvar a plochost by ale mohla být kladem pro transport v bagu...
Sauron
- Jméno
- Alexander
- Přijmení
- Klimeš
- Rok ZK
- 2005
- Klub
- Kotlina - Terezín
- HI (HCP)
- 28,1
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Ping
- Feedback
- +0 / 0 /-0
To je panečku téma.
Většinou nežeru. Zdržuje mně to, rozptyluje mně to, slanýho moc na výběr není /slaná müsli tyčinky ?/, a hlavně neznám golfistu, který by umřel hlady.
Jablko, banán a podobný věci jsou sladký. Málokterá recepce má mrkev, okurku, nebo jerky, eventuálně škvarkovou placku
Nepovažuji za dramatický nekomfort nejíst 5 hodin.
Ale nejspíš je to proto, že jsem línej. Když hraju s mojí manželkou ze všech nejmilejší, tak občas bývý svačina. Asi mi chce vynahradit, že jinak povětšinou vařím já.
Většinou nežeru. Zdržuje mně to, rozptyluje mně to, slanýho moc na výběr není /slaná müsli tyčinky ?/, a hlavně neznám golfistu, který by umřel hlady.
Jablko, banán a podobný věci jsou sladký. Málokterá recepce má mrkev, okurku, nebo jerky, eventuálně škvarkovou placku

Ale nejspíš je to proto, že jsem línej. Když hraju s mojí manželkou ze všech nejmilejší, tak občas bývý svačina. Asi mi chce vynahradit, že jinak povětšinou vařím já.
Sauron
- Jméno
- Alexander
- Přijmení
- Klimeš
- Rok ZK
- 2005
- Klub
- Kotlina - Terezín
- HI (HCP)
- 28,1
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Ping
- Feedback
- +0 / 0 /-0
možná by pro přípravu vlastních svačin stálo zato vyzkoušet Foodskin (150,-Kč), protože jídlo "presuje", hodí se spíš na chleby než na bagety.
Naše civilizace zhyne na nákup věcí, který ve skutečnosti nepotřebujeme. Speciální svačinový box na golf, dálkoměr, telefon, hodinky a swingbyte /nebo cokoliv jiného/ v bagu.
Výsledkem je spousta krámů a jednou za tři kola o ránu lepší výsledek. Zůstávám raději minimalistou.
Já za nejlepší svačinku považuji toto
Marta
- Jméno
- Marta
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Golf club Na Vrších
- HI (HCP)
- 33
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Cobra,ale jen dřeva,železa mám Wilson
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Mám stejný problém, všechny skladné svačinky jsou sladké. Dokonce i když jsem chodila k výživovému poradci, všechny ty proteiny, protejnové tyčinky, to všechno má sladké chutě. Proč tomu nedají chuť uzeného třeba? Na doplnění energie při hře mi doporučoval hrst třeba sušených meruněk, švestek....prostě všechno je to sladký.To je panečku téma.
Marta
- Jméno
- Marta
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Golf club Na Vrších
- HI (HCP)
- 33
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Při hře mám problém, že prostě není to kdy zdlábnout, pokud teda se někde blbě nečeká. Takže postupně koušu třeba obloženou housku a nedojedená mi zůstane v kastlíku.
Nejde o to vydržet „nekomfort”. Jde o to, že začne chybět energie pro mozek a tím pádem klesne koncentrace.Nepovažuji za dramatický nekomfort nejíst 5 hodin.
No a jak všichni víme, golfové hřiště má 20cm
Zdeněk
- Jméno
- Zdeněk
- Přijmení
- Valehrach
- Rok ZK
- 2018
- Klub
- Central Golf Club
- HI (HCP)
- 18,3
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- TaylorMade, železa mám staré Straty - snad již brzy přijdou nová a jaká značka zatím netuším :-)
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Já jsem většinou tak ponořen do hry, že i zapomínám jíst
ale bez energie to prostě nejde. Když jdu 18 jamek, vždy mám u sebe banán, nějakou tu proteinovou tyčinku a pak se osvědčily i různé směsi ořechů. Právě pro možnost neustálého dokrmování energie nejen pro tělo, ale i mozek. Většinou jich několik nasázím do kapsy a nebo do košíku u vozíku, právě pro případ, že jsem ponořen do hry a zapomínám jíst 
Marta
- Jméno
- Marta
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Golf club Na Vrších
- HI (HCP)
- 33
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
to mě nepřekvapuje. Ostatně s tim výživovým poradcem jsem se asi po půl roce rozloučila, bylo tam toho víc, než jen proteinové tyčinky.
pro mě je těch 5 hodin někdy problém jeTo je panečku téma.
ani ne tak, když jdu po snídani a sama a nedělám přestávku,
ale když mě po snídani čeká cesta na hřiště, tam čekám a pak teprve razím, tak je z 5 hodin rázem třeba 7-8
na Hazlově je po 10 jamce "domeček" (minibufík) a tam je pravidlem, že se chvíli odpočívá (no jo no, jsme seniorský klub
ale zobnout bych něco přesto potřebovala, protože minihlad a chuť je
a je tam i možnost se posadit a umýt si po jídle ruce, takže člověk a jeho golfové vybavení není po jídle jako

a co manželka připravuje za sváči?
Upraveno:
myslím, že na poli výživy je snad lepší se spolehnout na tělo a rozum (a na informace, které dávají smysl).Mám stejný problém, všechny skladné svačinky jsou sladké. Dokonce i když jsem chodila k výživovému poradci, všechny ty proteiny, protejnové tyčinky, to všechno má sladké chutě. Proč tomu nedají chuť uzeného třeba? Na doplnění energie při hře mi doporučoval hrst třeba sušených meruněk, švestek....prostě všechno je to sladký.
Vyrábět všelijaké tyčinky je super byznys. Namícháš kaši, zahustíš ji, nařežeš a zabalíš... (měla jsem možnost to vidět zblízka). Proto do nás cpou, jak je to zdravý.
Zajímalo by mně taky, jak asi pomůžou na hřišti proteiny
Jo, to cukr z tyčinek vyžene hladinku a brzy i kila
Upraveno:
hokus pokus 
zkusila jsem teď ráno vyrobit "tyčinku" pro dospělého (disciplinovaného) jedince
motto:
suroviny:
žitný chléb+avokádo+sušená rajčata - měla jsem bohužel jen krájená (dodají chuť a sůl)
balení:
pečící papír + ... to už je fuk
doba přípravy:
5 minut (sváču jde nadto klidně připravit předem večer a zabalená vydrží v pohodě v lednici)
náklady: určitě ne vyšší, než cena tyčinky (viz gramy jednotlivých použitých surovin v tabulce)
nutriční hodnoty: proteiny nic moc (ale ty dožene flákota po hře), vláknina - excelentní, cukry - hele, i tady je jich dost na rychlou energii, tuky - hlavně z avokáda, a to je tuk přírodní, nezpracovaný!
výsledek - viz obrázky
zkusila jsem teď ráno vyrobit "tyčinku" pro dospělého (disciplinovaného) jedince
motto:
- nahradit zdroj energie (místo cukru) "dobrým" tukem
- použít tuk, který se nerozteče teplem (
)
- použít potraviny, které trochu "udrží tvar" a zkusit skladné balení
- zkusit výživový balanc a nepřehnat to s energetickou hodnotou
- udělat něco jednoduchého, a to rychle
TUKY ve sportu?- To je přece základ!! / Vít Schlesinger
Články o výživě ve sportu
www.vit-schlesinger.cz
žitný chléb+avokádo+sušená rajčata - měla jsem bohužel jen krájená (dodají chuť a sůl)
balení:
pečící papír + ... to už je fuk

doba přípravy:
5 minut (sváču jde nadto klidně připravit předem večer a zabalená vydrží v pohodě v lednici)
náklady: určitě ne vyšší, než cena tyčinky (viz gramy jednotlivých použitých surovin v tabulce)
nutriční hodnoty: proteiny nic moc (ale ty dožene flákota po hře), vláknina - excelentní, cukry - hele, i tady je jich dost na rychlou energii, tuky - hlavně z avokáda, a to je tuk přírodní, nezpracovaný!
výsledek - viz obrázky
Přílohy
-
0720DD7B-84DD-4E18-A481-FE50935E5944.jpeg169,9 KB · Zobrazení: 187
-
FF7D58ED-E6DF-414B-85C8-771F62B199E0.jpeg108,4 KB · Zobrazení: 185
-
55AFC6C6-4B19-4C4A-B57D-D05723DFB168.jpeg118,5 KB · Zobrazení: 198
-
2083A5F4-1F72-4A11-945C-3AF26061B571.jpeg94,8 KB · Zobrazení: 190
-
9D0E2B35-9E7F-4A24-A5E4-B8A32ADEFDD8.jpeg165,3 KB · Zobrazení: 218
-
7CA7A791-93B7-4A21-8205-6974E2BA0293.jpeg323,8 KB · Zobrazení: 215
Upraveno:
Dana
- Jméno
- Dana
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Česká Lípa
- HI (HCP)
- 32,7
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Tour Edge, Cobra
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Čabajka 

Takhle obvykle vypada obcerstveni po 9. jamce na klubovych turnajich u nas....
Kdo ma pak ale hrat dal
Kdo ma pak ale hrat dal
Marta
- Jméno
- Marta
- Rok ZK
- 2015
- Klub
- Golf club Na Vrších
- HI (HCP)
- 33
- P/L
-
- Pravák
- Značka
- Feedback
- +0 / 0 /-0
Chci k vám na klubový turnaj!Takhle obvykle vypada obcerstveni po 9. jamce na klubovych turnajich u nas....
Kdo ma pak ale hrat dal
Zobrazit přílohu 9485

jo, to je zradaTakhle obvykle vypada obcerstveni po 9. jamce na klubovych turnajich u nas....
Kdo ma pak ale hrat dal
Zobrazit přílohu 9485
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2021 patří (více info):
-
Pro zajištění provozu našeho fóra využíváme soubory cookies. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.