Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Jakou holí hrajete k vlajce na 100 metrů?

Jakou holí hrajete na 100 m k fangli nejjistěji?


  • Hlasovalo
    71

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Hulna100m.png


Jakou holí nejraději hrajete, když to máte k fangli na grýn přesně 100 metrů, na rovině a z ferveje? Jaká je v tomto případě hůl první volby pro vás? S jakou holí tuto vzdálenost máte nejjistější?
 
Dal jsem W - jiná. A to konkrétně s loftem 48. Jelikož P mám loft 43. Takže u mne 48 na klid kontrolovaná rána, žádné bomby. Ně vždy skončím přímo u fangle, ale sem tam se taky zadaří. Každopádně na tyto metry hraji vždy touto holí :)
 
PW ( loft 46 ) nápřah na ramena nebo full 50. Raději volím prvním variantu, nerad hraju wedge na plný nápřah.
 
Asi buď plnej SW 55 nebo nějakou citovku s GW 51, obojí smrdí průserem :D
 
Rána na 100 m je moje nejspolehlivější rána - buď ji spolehlivě pošlu na green nebo ji stejně spolehlivě pošlu do hajzlu!
 
Tuto vzdálenost hraji klidnou lehkou 9i, protože takto mohu lépe kontrolovat směr ,vzdálenost, typ úderu a taky dopad míče.
 
Záleží na více faktorech - PIN pozice, rychlost grýnu, tvrdost grýnu, vítr, umístění překážek atd.
Takže obvykle mezi PW52 až 9i.
 
Obvykle Gw50 nebo Pw, dle toho jak je napíchnuto a co hrozí před grýnem. Když nic nehrozí, beru Gw a případná kratší rána nevadí. Pw je jistější, ale spíš to s ní přetáhnu.
 
Po vyplneni odpovedi jsem byl na hristi a hned jsem si chtel overit v praxi.
Vzdalenost 103 m(bezvetri, soft greeny) plna rana 50:
1. 104m pitchmark + 2m
2. pribrano 1 kg FW - 75m v rafu :)
3. 103m + 1m backspin
 
Záleží na situaci a mentálním rozpoložení. Při bezvětří hraju PW. Když fouká vítr, tak po vzoru hráčů PGA utrhnu hrst kopřiv a vyhodím ji do vzduchu, tak nastanou dvě situace. Při první mi zmizí kopřivy daleko přede mnou a pak sahám k SW. Při druhé mi kopřivy vyfackují a pak beru 9.
Poslední variantou je hra na velkém grýnu, kdy překvapivě beru patr.

P.S. Zkoušel jsem vyhazovat trnky (švestky), ale nebylo to přesné (padaly mi k nohám za jakéhokoliv počasí). No a hlavně jsou na hřišti jenom v Rožnově a v Brumově - takže nedoporučuji na to spoléhat hlavně v zahraničí.:cool:;)
 
No a hlavně jsou na hřišti jenom v Rožnově a v Brumově - takže nedoporučuji na to spoléhat hlavně v zahraničí.
Rád bych doplnil tvou pochopitelnou neznalost, že trnky rostou i na vyhlášené 7.jamce v Hořehledech. Možná by bylo vhodné, aby @requo vypracoval mapu hřišť, kde se dá síla větru posuzovat dle hodu ovocem?!
 
Záleží na překážkách a pin pozici, ale obecně v sezóně W54° - pěkně plný céres - většinou zatáhnu doprava, takže kompenzuju postojem doleva a 1 ze tří nezatáhnu a to jsem pak na sebe hodně zlej...teď, když je zima, hraju W48° lehčí švih...je fakt, že rány od 120 m mám hodně rád...
 
Rád bych doplnil tvou pochopitelnou neznalost, že trnky rostou i na vyhlášené 7.jamce v Hořehledech. Možná by bylo vhodné, aby @requo vypracoval mapu hřišť, kde se dá síla větru posuzovat dle hodu ovocem?!
A já bych doplnil zase Tvou neznalost, protože trnky jsou jen na Valašsku - v Hořehledech rostou maximálně švestky. Ale díky i za to.:)

Jinak s mapou nesouhlasím, protože nebudu odhánět zájemce o kontrolu síly větru (nebo větrů?):mad::p

A třeba by se ozvalo hnutí "Mee too za ovoce" a chtělo by zakreslit jablka, hrušky, mandarinky a kdoví co ještě...:rolleyes:
 
Obvykle PW, myslel jsem že jsem krátký hráč, podle hlasování jsem zatím průměr..:D
 
Díky všem, co hlasovali v této anketě. Díky tomu, že reálně vidím, kolik lidí bere na 100 m P, tak jsem s touto holí začal experimentovat na tuto vzdálenost taky (předtím 56/52 v plném švihu) a jsem velmi mile překvapen, jak se alespoň v některých případech mi příhra do grýnu zklidnila a zjednodušila. Určitě se snížil rozptyl rány. Není to tak úplně posazené na místo, jako trefené 56, ale je to mnohem pro mě předvídatelnější a klidnější.

Prima. Dík!
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom