Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jsem si koupil vlastní hůl, aneb zelená pohádka.

PavelJ

Nováček
Bylo nebylo... Na konci loňské sezóny jsem při posledním turnaji přišel o wedge. Jak? No klasika... Moc mi to nešlo, trocha vzteku a wedge zůstala ležet zapomenutá nedaleko greenu páté jamky. A když jsem zjistil, že mi hůl v bagu chybí a ke greenu se vrátil, už tam neležela. Nu což, určitě ji někdo vzal a nechá ji na recepci, říkal jsem si. Dělají to tak přece všichni, sám jsem už pár věcí na recepci odevzdával a také si vyzvedával. Ale bohužel ... nic! Na recepci nebyla a neobjevila se tam ani v následujících týdnech (slečny z recepce si mě už dost pamatovaly, když jsem se opakovaně po holi sháněl s nadějí, že si třeba někdo až doma vzpomene, že vlastně během kola zvedl a do svého bagu zastrčil nalezenou hůl). Kde se ale po dvou měsících objevila, byl golfový bazar levnygolf.cz!!! Každá pohádka by měla končit dobře, takže jsem si svou hůl koupil za pár stovek a oproti variantě pořízení nové wedge jsem rozhodně ušetřil. Ale přeci jen ve mně zůstává podivná pachuť. Golf mám rád hlavně proto, že jej považuji - možná trochu naivně - za ostrůvek "pozitivní deviace", kde se dodržují pravidla, hraje fér a vzájemné vztahy stojí na slušnosti a vzájemném respektu. Když jsem se prodejce (říkejme mu třeba pan Nguyen) ptal, odkud hůl má a zároveň mu ukázal zbytek setu v mém autě, jen pokrčil rameny, že prý mu ji dal kamarád a natáhl ruku pro domluvený obnos.

Takže tak... A co z toho všeho plyne? Možná bych měl být spokojený, že už mám svou hůl zase v bagu a těšit se na jaro, ale rád bych tento zážitek sdílel s vámi, ať už jste hobby golfisté, profíci, trenéři, či máte jen golf rádi tak nějak "na dálku". Vím, že dospělé lidi nemá cenu vychovávat, ale možná by nebylo úplně od věci, kdyby trenéři při výuce nováčků více zmiňovali kromě techniky, úchopu a švihu také pravidla a hlavně etiku našeho krásného zeleného sportu. A Vy, kdo chodíte hrát na Hostivařskou devítku (ale vlastně kamkoliv), dívejte se okolo sebe. Když někdo záměrně porušuje pravidla, nezavírejte oči. Když se někdo chová jako pitomec, napomeňte ho. A když někdo nedodržuje elementární zásady slušného vychování, obraťte se na příslušného člena personálu s prosbou o řešení. Pevně doufám, že personál na jakémkoliv hřišti je připraven a ochoten kvalifikovaně řešit jakékoliv vybočení z norem nejen pravidlových, ale především těch etických! Nechci se totiž dočkat doby, kdy se např. budu bát nechat před klubovnou stát bag s věcmi bez toho, abych jej neustále hlídal.

Místo závěrečného poučení nakonec ještě malý vzkaz tomu, kdo mou hůl 11.11.2017 na hostivařském hřišti zvedl a místo aby ji odevzdal na recepci, nechal se zlákat možností drobného výdělku: "Karma je sviňa a až v nadcházející sezóně chytneš "prasení" a ztratíš dvakrát tolik míčů, co vloni, tak se nediv!!!" ;-)
 
Upraveno moderátorem:
Vítej na jamce a díky za příběh. Asi cokoli, co se k pohádce dodá, bude znít hloupě. Tak cokoli rádoby vtipného si odpustím.
Přeji tedy, aby ti hůl, která našla k tobě cestu zpátky domu, se už nikde netoulala a aby odpalovala míčky tam kam má - to znamená ideálně na metr od jamky!
 
Trochu oprasim starsi tema. Je pravda, ze se snazim hul nezapominat a po ceste na dalsi jamku pohledem hole prepocitat. Nicmene pritelkyni se podarilo 2x uz wedge pobliz greenu zapomenout. Jednou jsem pro ni rychle dobehl nez dohrala (byla na predchozim greenu) a jednou se s ni setkala na recepci. Porad si clovek rika, ze jsou na golfu slusni lide a neboji se toho ze se mu zapomenuta hul nevrati ci bag postaveny bez dozoru bude na svem miste s puvodnim obsahem.
Nicmene od doby, kdy cena meho vybaveni prekrocila bolestnou castku kterou bych byl ochotny ztratit, tak uz vice premyslim jestli nebudou hole pro nekoho vice zajimave. Navic mam fitovana zeleza (a i zbytek) a tudiz i nahrada hole novou by byla hodne problematicka.
Ale co by me vice zajimalo jakou mate zkusenost s kradezemi na golfu? Ztratilo se vam nekdy neco z odlozeneho bagu, nebo ci snad cely? Nemyslim tim odlozeneho nekde na ulici (ci vykradeneho auta), ale v golfovem resortu.
 
Nikdy se mi nic neztratilo. V golfovém resortu určitě ne. Tuším, že se tu někde rozebíralo, jak někomu bylo pravděpodobně na tip vykradeno auto - konkrétně golfové hole z kufru v Praze na sídlišti. umím si sice představit, že by někdo po lepším golfovém vozíku zastaveném před restaurací šáhl, ale nemyslím, že by se tak dělo nějak často. Samozřejmě nenechávat vozík na nepřehledném místě někde v koutě... kde to může být tomuto náchylnější, resp. příležitost dělá zloděje.
 
Upraveno:
Já jsem zapomněl wedge na hřišti 2x, poprvé v hostivaři (byla na recepci druhý den), podruhé na konci října v Benátkách - přišel jsem na to až v březnu - a to už tam nebyla.
 
Jak se na golfu kradou auta : Zloděj se přihlásí na turnaj a kouká kdo přijede v
pěkném autě. Motá se kolem majitele
a když ten dá klíčky do begu a nedej Bože
si odskočí tak mu je čórne, předá je komplicovi a je zaděláno na pěkný průser.
Stalo se jedné naší člence. Audina Q7😐
 
Předloni, jsem našel telefon na Štiříně , přes obsluhu drivingu předal Marshallovi, tomu už se nahlásil mezitím majitel, tenista.
Jinak pokud beru dvě hole, čip a pat, tak wedge nechávám na praporkové tyči, zaručeně , když ji bude někdo z flajtu vracet tak se i hůl vrátí k vám.
 
Vím, že dospělé lidi nemá cenu vychovávat, ale možná by nebylo úplně od věci, kdyby trenéři při výuce nováčků více zmiňovali kromě techniky, úchopu a švihu také pravidla a hlavně etiku našeho krásného zeleného sportu.

Velmi zajímává historka a sám vím, že není ojedinělá, byť já ji znám obdobně z trochu jiné pozice. Bohužel v tomto směru těžko reálně něco podnikat. Věřím tomu, že každý slušný trenér/ mentor zmíní férovost a poctivost golfu jako jednu z předností sportu hned na první hodině. Já to tak tedy dělám. Ale přiznám se, že lidi nevaruji před krádežemi holí, tak nějak počítám s tím, že to prostě nedělají:).

A byť to tak nemusí vůbec být, je klidně možné, že pan Nguyen v tom mohl být zrovna tak nevině. Stejně jako já, když jsem rok ležící hole na recepci ze Ztrát&Nálezů přeřadil mezi tréninkové hole a hned byl obratem osočen jedním hráčem, že jsem mu hůl ukradl, protože si ji poznal.

A stejně nemilá historka se týká jednoho nečlena, který u nás na hřišti údajně ztratil hůl. Volal kvůli tomu asi 6x na recepci, mě osobně 3x. Poprvé mne žádal, abych se po ní podíval, že není možné aby ji někdo vzal, že byli na hřišti se ženou zcela sami. Projel jsem tedy důkladně celé hřiště, poptal komplet celý personál a vyzval je k pozornému hledání. Podruhé se dotazoval, zda jsme ji nenašli u někoho z personálu. A potřetí mne narovinu osočil, že jsme mu hůl ukradli. Nechtěl pochopit, že každý ze zaměstnanců má denně přístup k desítkám holí v hodnotě přesahující 100 000 Kč a že jedna usmolená 7ka z kompletní sady tu fakt nikoho nezajímá.

Takže lidé jsou různí...
 
Předloni, jsem našel telefon na Štiříně , přes obsluhu drivingu předal Marshallovi, tomu už se nahlásil mezitím majitel, tenista.
Jinak pokud beru dvě hole, čip a pat, tak wedge nechávám na praporkové tyči, zaručeně , když ji bude někdo z flajtu vracet tak se i hůl vrátí k vám.
Od té doby co převážně vlajku nevydáváme je tato praktika na prd. :p
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom