Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak hrát Zbraslav (VI.část): 16. - 18. jamka

doktordee

Guru fóra
Jak hrát Zbraslav (VI.část)
to 19.jamka by @doktordee

...předchozí díly viz celý seriál: Jak hrát Zbraslav.

Jamka č. 16
PAR 3 – HCP 8
(2. ze 4)
průměrné skóre: +1,0 (3.)
time: +4:09
173/162/135/124/117

Jamka-16.png



Krátký PAR 3. Na green hrajte spíše na jeho středo-pravou část. Je tam solidní přístup i pro ránu s doběhem. Při kratší ráně se tu dá hodně dobře puttovat už z fairwaye. Pokud je navrtáno v levé části, počítejte s ne moc velkým prostorem. Je to rána přes bunker a green se tu sklání ven.

U vyhozených ran varujte hráče následující jamky, kteří mají cestu právě tím směrem. Jsou tu stromy a nemusí být přes ně vidět.


Jamka č. 17
PAR 4 – HCP 10
(10. z 10)
průměrné skóre: +1,1 (6.)
time: +4:24
333/310/284/272/237



Jamka-17.png

Nejlehčí jamka na hřišti. Podle HCP. Nikoli podle skórovatelnosti. Pokud tady budete hrát hlavou, pak to bude easy jamka. Z týčka před bunkery. Prostoru je tam dost. Pak vás čeká cca 150-120 m dlouhá rána do greenu. 2 putty a jde se dál...

Při delším drivu mají míče tendenci se stáčet k vodě. Pokud už chcete hrát dlouhou ránu pak, miřte na levý fairwayový bunker. Pokud ještě delší pak na greenový bunker. A pokud jste opravdu dlouzí a fouká směrem na green – HIT IT! Při ráně do greenu je i tady důležité skončit na jeho správné straně. Místa je tu sice dost, ale zahrát 2 putty na tomto greenu přes jeho celou délku je umění.


Jamka č. 18
PAR 3 – HCP 12
(3. ze 4)
průměrné skóre: +1,2 (10.)
time: +4:40
175/161/147/133/126


Jamka-18.png



Ne zrovna jednoduchá jamka na závěr.

Pro tuhle jamku je platný pouze aut po levé straně. Pravý je pro vedlejší jamku 9. Takže když už ránu vyhodíte, tak se nic tak strašného neděje. Při odpalu si vyberte buď začátek greenu, anebo jeho zadní část. Ta je celkem velká. Skončit před greenem je jistota. Následný chip není nic těžkého a je to lepší volba než skončit vpravo nebo vlevo. Můj rekord jsou 4 rány. A tím myslím, kolik ran jsem potřeboval abych se z levé strany dostal na green. Levá – pravá – levá –pravá. :D

Zasahovat green uprostřed chce opravdu dobrou ránu. Green tu je skloněný na obě strany. Směrem k levému travnatému a hlubokému údolí víc, než by si golfista přál. Ve snaze se tomuto ďolíku vyhnout pravděpodobnost, že v něm skončíte, rapidně vzroste.

Když už v něm skončíte, hrajte klidnou ránu. Pokud ji budete hrát pod tlakem, pravděpodobně pak skončíte za greenem na druhé straně. V dalším údolí. Takhle se tu dá míček posílat sem tam celkem dlouho...Pokud si netroufáte na flop shot, pak zkuste vysoký chip, který narazí do hrany vyvýšeného greenu. Tzv.„Bump and Run“. Další možností je rovnou patovat. Chce to trochu silnější úder, ale je to vcelku jistá rána.

P.S.: 7. 11. 2017 jsem tu z bílých odpališť zahrál na vzdálenost 172 m své první HOLE IN ONE v životě. :) "bohužel" mimo turnaj...
 
Upraveno:
Díky @doktordee za celý seriál. :) Maximálně, kdyby si podrobně rozebral ještě Zbraslavskou 19.jamku jako poslední, bonusový materiál.

Díky. Pěkné, čtivě, užitečné. Už ani ránu bez prostudovaného návodu... teorii bych měl, teď to umět přenést do praxe. :)
 
Jamka 19

Taková netradiční a nejsem si jist, zda není dokonce jediná v ČR. Nedlouhý PAR 4 určený především pro trénink. Zaplatíte si hodinu dvě a jdete (200,- / hod / Po-Ne / 2018). S trenérem nebo sami. Nikde nikdo. Oproti klasickému drivingu má tato jamka jednu nevýhodu - hrajete pouze vlastními míčky. Na druhou stranu se o to více budete na rány soustředit.

Dá se tu trénovat téměř všechno. Klasicky hra z odpaliště do jamky, nebo si najdete vaši neoblíbenou vzdálenost a na ní se zaměříte. Dlouhé rány, střední i krátké. Hra z místní waste area. Z kopce. Do kopce. Pitch. Chip. Bunker. Patování. Je tu i vodní překážka, ale ta slouží spíše pro pravidlovou ukázku. Stejně jako aut po levé straně.

Mám tuhle jamku moc rád, právě pro tu její variabilitu tréninku. Ať už zvolíte jakoukoli verzi tréninku, určitě si to tu užijete. Dálkoměr, sběrač míčků a vypichovátko tu jsou téměř povinnost.

Můj tip:

1) z tee hraju na vzdálenost, která mi dělá problémy. Tu vzdálenost ale nechci hrát do grýnu ale kus před něj.
2) po cestě ke grýnu odpálím míčky na vzdálenost v bodě 1. Tedy před grýn. Několik z nich pak záměrně hraju do grýnového bunkeru. Pro "horší hráče je to super cíl.
3) chip míčků před grýnem. Na grýnu jsou 3 vlajky, je tedy dobré je střídat.
4) bunker shots
5) pokud je grýn v dobrém stavu, pak patuji. Pokud ne, pak si místo patování rozhodím míčky kolem grýnu a čipuji z různých pozic. Pak se přesunu na patovací grýn vedle himálají, nebo rovnou na ně.
6) sesbírám, vypíchám a jdu.

Sbírat a vypichovat chce o něco dříve. Hráči sem chodí celkem na čas. Jak je nepříjemné mně samotnému, že mi tu někdo ubírá čas z toho mého, tak nechci sám zdržovat a překážet.

Nejednou jsem tu viděl trénovat Sáru Kouskovou. Je to prostě jiná liga. Někde jsem měl i rozpis jejího tréninku. V lehké depresi jsem ho vyhodil...
 

Přílohy

  • 19jamka.jpg
    19jamka.jpg
    95,9 KB · Zobrazení: 448
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom