Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak hrát levněji u nás i ve světě??

Přijde Vám golf drahý?? Pár tipů jak hrát levněji.

Určitě jste každý přemýšlel, jak ušetřit na green fee, kdo by chtěl platit tisíce za hru, když nemusí. Světe div se!! Dá se ušetrit mnooho peněz za stejnou hru.

1fee=2hráči
golfinfo.cz/1fee2hraci

Cena: 390,-/6ks, 690,-/12ks
Výhody: sleva 50%, nízká pořizovací cena
Nevýhody: nutnost dvou hráčů, velké omezení na možnost hry

Jedny z nejznámějších voucherů, koupíte si voucher a na recepci jim ho dáte, hrajete za půlku :) Za relativně pár korun koupíte vouchery a pak jen stačí hrát. Do akce je zapojeno více než 50 hřišť v ČR a SK. Největší nevýhodou je, že hřiště mají časová omezení, tzn. hřiště si dá podmínku, že vouchery přijímá jen v pondělí dopoledne.

Golf Häftet
Golfhaftet.com

Cena: 59€ (1500,-)
Výhody: nemusíte být ve dvou, ušetření velkého obnosu peněz, přes 900 hřišť
Nevýhody: objednávka z ciziny, neobsahuje česká hřiště, vždy 1 kolo na hřiště

Kartička vhodná především pro cestovatele. Objednat si ji musíte ze Švédska nebo Dánska, ale česká hřiště zde, bohužel, nenajdete. Především je to vhodné pro hru ve Španělsku, Portugalsku, Itálii, Dánsku, Švédsku, Finsku, Norsku, Irsku a Velké Británii. Jak to probíha? Objednáte si kartičku, ta přijde do dvou týdnů. Aktivujete na stránkách Golfhaftet a můžete hrát. Na hřišti vždy ukážete kartičku (je vhodné upozornit na kartičku již u rezervace), oni zadají do systému její číslo (občas do systému nezadají, poznáte to tak, že nepřijde na mail požadavek na hodnocení), zaplatíte půlku greenfee a jdete hrát. Nevýhodou je, že každé hřiště můžete hrát za půlku pouze jednou ročně. (možnost Haftet PLUS za 90€, pak můžete vícekrát).
Omezení na hru jsou minimální, občas má hřiště podmínku, že neakceptuje o víkendu a v turistických destinacích se stane, že mají určené týdny v roce, kdy neplatí, především v turisticky atraktivních termínech.
My s @ati jsme díky tomu ve Španělsku ušetřili kolem 250€/týden.
Děkujeme @PFP za doporučení, máš u nás pivo :)

0e3f3f09-a9e5-4b14-b376-b693e80625c6.jpg

Fairway 2 Hotel
fairway2hotel.at

Cena: 64,90€ + pošta (1600,-)
Výhody: sleva 50% na hru, obsahuje hotely
Nevýhody: nutnost dvou hráčů

Stejný princip jako naše 1fee2hráči s možností hry po Evropě. Především obsahuje hřiště z Rakouska, ale i pár z Česka, Slovinska, Itálie, Německa, Slovinska a Maďarska. Podobný princip by měl platit i v partnerských hotelech. Více k tomu může napsat @PFP :)

Český Golfový Klub
cgk.cz

Cena: 1000,-/rok
Výhody: možnost ušetřit několik tisíc, neomezený počet fee, výber z 50 hřišť, registrace v ČGF
Nevýhody: akceptace limitu hřišť, možnost rezervace/dokoupení pouze dva dny předem

Nejnámější český virtuál nabízí i základní formu členství za tisícovku. Za tu získáte registraci v ČGF a přístup do systému dokupování hracích míst. Vždy dva dny předem se Vám ukáží možnosti dokupu volných míst, může se tedy stát, že pokud bude chtít v sobotu na Zbralsav, bude plno, ale pokud byste chtěli hrát v týdnu, vždy bude místo a to za pár korun, často je cena fee méně než půlka normalního green fee.

PGA Golf Pass
sfpgagolf.com

Cena: 50$ (1000,-)
Výhody: 210 hřišť, možnost hrát i privátní hřiště
Nevýhody: platné pouze mimo sezónu (1.5.-31.10. FL)

Při cestě do USA lze využít PGA Golf Pass, dostanete se díky němu na hřiště o mnoho levněji, někdy se dostanete i na privátní hřiště, na která se jinak nedostanete a navíc občas oběd k tomu :) Pozor musíte dávat na platnost, v našich oblíbených měsících (přes zimu) neplatí. Každý stát USA má vlastní knihu, některé, třeba Florida, mají rozdělěný i stát na více knížek. Každé hřiště lze hrát jen jednou. Obdržíte knížečku, ve které máte všechny informace, a z té Vám vždy vytrhnou příslušnou stránku hřiště.

Máte zkušenosti s jiným typem voucherů?? Podělte se do komentářů a já to doplním do článku :)
 
Upraveno moderátorem:
jen pro upřesnění ... u Fairway2hotel ti ve výčtu chybí německo
 
jen pro upřesnění ... u Fairway2hotel ti ve výčtu chybí německo
diky doplneno
 
Hmm... zajimave info, diky moc!
 
doplnen PGA Golf Pass :)
 
Pokud by chtel nekdo se mnou sdilet hriste z fairway2hotel.at at se klidne ozve a zkusime najit terminy :)
Já bych do toho šel, ale letos už ne. Letošek mám ohledně golfu naplánovaný a už balancuji na hraně. Jsem šťastně ženatý a rád bych aby to tak zůstalo.;) Pokud svůj zájem budeš ochoten o rok odložit, tak se mnou můžeš počítat.:up:Na tuto možnost jsem už letos pomýšlel, ale neznal jsem žádnýho podobnýho magora, tak jsem to odpískal.
 
Doporučil bych Leisure Breaks (https://www.leisurebreaks.de)

Stojí asi 70Eur a je tam velký výběr hřišť z Evropy. V ČR sice pouze 6, v Rakousku asi 10 a v Německu je zapojeno téměř 200 klubů.

Hrát mohou 2krát 2 hráči za cenu 1, popř. 1krát 4 hráči za cenu 2.

Vyplatí se u hřišť, kde je Greenfee vyšší než 1000Kč. Vouchery jsou platné až 07/2019.
 
Honzo hezke shrnuti, napr. Golf Haftet je urcite fajn, ale vicemene neobsahuje ty hriste, za kterymi do zahranici jedete (vlastni zkusenost ze Svedska a Skotska, zadne z hrist co jsme hrali toto neakceptuje).

A zapomnel jste zminit nasi tour, sice je to trosku jiny format, ale kombinuje nekolik veci dohromady :)
 
Honzo hezke shrnuti, napr. Golf Haftet je urcite fajn, ale vicemene neobsahuje ty hriste, za kterymi do zahranici jedete (vlastni zkusenost ze Svedska a Skotska, zadne z hrist co jsme hrali toto neakceptuje).

A zapomnel jste zminit nasi tour, sice je to trosku jiny format, ale kombinuje nekolik veci dohromady :)
Umyslne jsem ji neuvedl, je velmi limitujici. Neuvedl jsem proto ani vyssi clenstvi CGK a Golfpass od GolfCutu, na ktery me upozornil @Jerry. Haftet neobsahuje Top hriste, ale i tak je z ceho vybirat. Je nutno vybirat hru podle Haftetu, ne vybrat hriste a doufat, ze to akceptuji.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom