Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Vyřešeno Hrací HI a HI po turnaji

Jerry

Guru fóra
Klub
ČGK, GC Bítozeves
HI (HCP)
15 +-
1. Plus/mínus rány momentálně ukazují hodnotu oproti osobnímu HI. Více by se mi líbilo, kdyby ukazovaly hodnotu oproti hracímu HI pro konkrétní hřiště. Dovolil bych si navrhnout řešení. V zadání hry umožnit navíc zadání hracího HI. Pokud jej uživatel nezadá, vyplní se samo osobním HI. Plus/mínus rány pak počítat z hracího HI. Když na Albatrosu zahraju 87 tak momentálně uvidím ve své statistice stejnou nulu jako když to zahraji v Bítozevsi. To ale reálně není to samé. Pokud zahraju 87 na Albatrosu, chtěl bych tam vidět -4, tedy, že jsem zahrál o 4 rány lépe než je moje hrací HI pro Albatros.

2. Dále jsem pochopil, že jako aktualní HI se bere HI zadané na poslední hře. Po zadání hry, která se započítává do HI (turnaj, NV) by možná nebylo špatné mít možnost zadat nové HI po hře a to pak použít pro předvyplnění HI příští hry místo osobního HI předešlé hry.
 
@Jerry - zkus. Koncept je nasazený na produkční verzi, viz screen:

hraci HI.png

Ten hrací HI se zatím ve výpisu zobrazuje pod klasickým HI. Nahrazovat zatím se mi to moc nepozdává, protože je to v podstatě proti původní myšlence v rámci mgolf (netvrdím, že nemůže být překonána), kdy se cíleně ignoruje "obtížnost" hřiště, což už samo o sobě je nějaká hodnota možná poplatná době normování a ne vždy reflektující změny na hřišti. Takhle to ukazuje obě hodnoty natvrdo, jak proti tvému reálnému osobnímu HI, tak proti hracímu HI.

Jo, aby to počítalo správně (resp. přesněji řečeno, výsledek dával smysl), je potřeba vždy zadávat hrací HI hřiště na 18j, nikoli normy na 9j, které se taky vyskytují i v případě, že se hraje jen na 9 jamek. Není to úplně správné a přesné, ale orientačně to postačovat nějakou chvíli určitě bude. ;)


?
 
Upraveno:
Souhlasím s tím, že pro výpočty vHI nemá smysl nějak zohledňovat obtížnost hřiště. Jde mi čistě jen o pohled na jednu konkrétní hru, abych si ji mohl zhodnotit z hlediska toho jestli se mi to povedlo zahrát tak jak bych měl nebo ne. A z toho ohledu mi to zelené číslo (+-) vzhledem k hracímu HI přijde mnohem zajímavější než k osobnímu. To číslo k osobnímu paru bych nechal ve stejné barvě a fontu jako je předchozí text s HI a naopak bych zvýraznil to oprti hracímu HI. Ale možná to jen zbytečně komplikuju, soudě dle toho, že se k mému nápadu nikdo nepřidal ani jinak nevyjádřil. 😇
 
To číslo k osobnímu paru bych nechal ve stejné barvě a fontu jako je předchozí text s HI a naopak bych zvýraznil to oprti hracímu HI.

Třeba tak? :)

Výstřižek.JPG
 
Když vyplním jen HI před, nechám prázdné HI po a vyplním hrací, při zadávání další hry se mi předvyplní HI před 0. Nešlo by nastavit, aby když HI po nevyplním, systém při uložení hry doplnil stejné číslo jako HI před?
 
@JardaK: nejsem si jist, jestli rozumím správně. V programu byla ještě před chvíli chyba, kterou jsem opravil a při vytvoření nového záznamu hry se v některých kombinacích bohužel uložila 0 i když bylo ponechané "HI PO" prázdné. Ona i 0 je v případě HI číslo, které je v pořádku... správně se tam mělo vyplnit NULL (resp. prázdná hodnota z pohledu formuláře), což se nestalo. Potom pravděpodobně nastal ten scénář, který popisuješ, kdy to vzalo tu "0" jako správnou novou hodnotu HI.

Nyní by to mělo být už opraveno, tzn. pokud "HI PO" a třeba i "hrací HI" ponecháš prázdné, uloží se "nic" (tzn. ani 0). A tím pádem pro nový záznam nové hry se vezme poslední platné HI.

"HI po" má prakticky smysl si příp. upravovat jen při změně (turnaj hra a NV), nic ti tedy nebrání ho upravit kdykoli, ale u těch ostatních typů hry to nemá smysl (chápu, že teď si tu chybu musel nějak vyřešit).

Snad je to trochu srozumitelné, když by to zlobilo pořád, nebo jsem tě nepochopil dobře, prosím screen (SZ).
 
Upraveno:
Pochopil jsi dobře, počítalo mi to 0 když jsem tam nic nevyplnil..
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom