Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Praha Hostivař

Mám tohle hřiště rád a zase jsem v tom jen utvrdil. Včera večer jsem rezervoval TT v 10:00 jako přisírač k nějaké dvojici, protože bylo full. Čekalo mne překvapení, v 9.50 mne velmi milá recepční vyslala na hřiště, že je tam volno. A překvapení rostlo, protože na hřišti jsem potkal celkem 4 další hráče, jinak pusto, prázdno. Kam se ty lidi ztratili netuším. Takže od 2ky jsem to svištěl s 2ma míči, abych toho využil. I tak jsem to obešel za 1 h 25 min. Hracím plochám není co vytknout. Vše luxusně střižené, kvalitní, greeny bezchybné a odpovídajícně rychlé.

Na hřišti panuje činorodý ruch, potkal jsem odhadem 20 zaměstnanců co buď makají na nových jamkách nebo opečovávají ty stávající. Opravují se chodníčky, stříhají semiroughy, prostě paráda.

V restauraci rovněž velmi ochotní, pivko výborné, stejně jako kuřecí curry za příjemných 150 Kč. Vřele doporučuji!
 
Stejne jako @mkopcak ... vse jak ma byt. 12 jamek se mi zacina jevit jako idealni format. 18 casto moc, 9 malo. Skoro skoda, ze to tak nezustane :D

Jeste bych doplnil, ze v super stavu jsou i greeny akademie, ktera proste jako jedna z mala opravdu pusobi jako “male hriste”. S detmi super zabava.
 
Ahoj,

nevíte, v jakém stavu je aktuálně hřiště [HASH=77]#hostivař[/HASH]?

Byl jsem předminulou sobotu a bylo to fajn. Klasicky krásný stav hřiště.

Potom jsem byl s kamarádem minulé úterý a fakt jsem se styděl, že za to chtějí 690/890. Greeny perfektní, fairway - suchá, občas prosekaná až na hlínu, občas hlína roztahaná přes trávu. Tam, kde v sobotu byla voda - rybník na 7. jamce, tak v úterý bylo úplně sucho. Pak jsem to šel ještě okouknout ve středu a bylo to stejné, pro mě velké zklamání, takový stav jsem tam ještě nezažil.

Jak je to teď?
 
Všiml jsem si teď na webu Hostivaře - kdyby někdo chtěl na akademii: "POZOR! Od 14. září 2020 bude omezen provoz hřiště akadamie na 3 jamky z důvodu rekonstrukce plynového potrubí."
 
Nová jamka č. 12. Popis z webu Hostivař:

---
Jamka je opět kratší, ale vede do mírného svahu. Doporučuji první odpal mířit na malé stromky po pravé straně, abychom se vyhnuli prudkému srázu k trati po celém levém kraji ferveje, kde hrozí aut. Není nutné se první ranou tlačit nijak daleko, protože celkově je jamka spíše kratší a k dosažení greenu v regulaci dobře poslouží dvě jisté rány železem. Druhá rána je opět do kopce a proto je potřeba zvolit správnou hůl a míč se snažit raději umístit na pravou stranu greenu, kde mám může pomoci i svah, který bude odrazem vracet míče zpět na green. Opět sledujte směr větru, který bude i na této jamce důležitý.
---

Tak tady mám problém. Jamka je fakt krátká 303. Ale ten prudký sraz - tak je to out po celé délce. A dole panelák pod vámi jezdí vlak. Ideální na zatažení rány - což se mi samozřejmě povedlo. No a poté jsem skončil kousek od toho outu (cca metr). Snad nikdy jsem neměl zatím tak usilovný pocit prohlásit za nehratelný míč ležící krásně na semirafu těsně před autem. Stoupnout si zády na mokré ploše v dešti k tomu outu, a jít do plného švihu... ten sráz za zády je mnohem horší, než libovolná vodní hladina. Vím, že tady se pokusím příště hrát co nejdál od toho srázu.

Jsem zvědav, jestli se to bude nějak řešit, a nebo ne, přišlo mi to celkově i docela nebezpečné s ohledem na vlaky. :)

A kvízová otázka: na cedulkách na 4 je napsáno, že zákaz odpalu, když projíždí vlak. Co myslíte, platí to i tehdy, když tam vlak zastaví a na kolejích stojí? A analogicky tedy i na té 12. Napálit to takhle strojvůdci do okna... chápu, že všude nemohou být sítě, ale kam se 4ka hrabe tu 12tku - co se týče rizika projíždějícího/stojícího vlaku.
 
Info z resortu: https://www.golfhostivar.cz/jamka-c-4-pendolino-nove-par-5/

Od 10. září 2020 hrajeme jamku č. 4 na nový green, jamka se tak prodloužila z paru 4 na par 5! Jamka Pendolino a její nový green a jeho okolí přináší hráčům nové výzvy a jistě se brzy stane další oblíbenou částí našeho hřiště. Nová délka jamky je 424 m z pánských a 362 m z dámských odpališť.

1.jpg 2.jpg

PS: Díky @Jirka 4 za echo...
 
Info z resortu: https://www.golfhostivar.cz/jamka-c-4-pendolino-nove-par-5/

Od 10. září 2020 hrajeme jamku č. 4 na nový green, jamka se tak prodloužila z paru 4 na par 5! Jamka Pendolino a její nový green a jeho okolí přináší hráčům nové výzvy a jistě se brzy stane další oblíbenou částí našeho hřiště. Nová délka jamky je 424 m z pánských a 362 m z dámských odpališť.

Zobrazit přílohu 14244 Zobrazit přílohu 14245

PS: Díky @Jirka 4 za echo...
pred dvema mesici tam byla vsude jen hlina, docela si makli :eek:
 
pred dvema mesici tam byla vsude jen hlina, docela si makli :eek:

Přijde mi to relativně krátké - tzn. je předpoklad, že to bude oblíbená jamka na skorování, tzn. potenciál na pěkný výsledek? I když ten aut na zátahy u vlaku začne hrozit ještě víc. Je ve hře najednou i u druhé rány. Přijde mi to překvapivé řešení relativně nebezpečné části hřiště - v podstatě zdublovat riziko. Kdyby to byl obyčejný out bez vlaku, tak v pohodě, ale takhle... no, snad to bude ok. Sice se nemá hrát, když jede vlak, ale už jsem tam x lidí hrát s projíždějícím pendolínem viděl. Já naštěstí zpravidla zatahuju na druhou stranu. Až na driver, který tady asi nechám pro jistotu spinkat.

Jsem zvědav, při troše štěstí si ji brzy zahraju. :)
 
Upraveno:
  • To se mi líbí
Reactions: PFP
Tak jsem nevydržel a byl jsem ji dneska s @Jirka 4 zkontrolovat. Na můj vkus trochu uspěchané otevření jamky, viz foto - ale hratelné to je a bavilo. Je to na konci na první dojem pocitově úzké. Má obava z druhé rány, že půjde do železnice se mi jeví už jaksi nepodstatná - jsou tam vyšší stromy a prostě to tak rizikově nepůsobí, jako od stolu. Co mi přijde zvláštní - je grýn. Resp další grýn za poměrně malým kopečkem (budoucí 12?). Budu asi nervózní, tady na té pětce zády patovat / čipovat zpátky. Podle mého tam hrozí, že to někomu z dvanáctky trochu ulítne, případně i na této jamce, že se to kopne až na návštěvu k sousedům. Tak snad jen pocit. :up:

E75D7611-4294-4D12-92D0-09E5D7E9D085.jpeg 8B328DDE-DF69-4A0D-BC9E-1C08F3807F79.jpeg 74344569-E1C4-4244-B15B-3A3114193426.jpeg E84A33AA-98B9-4DD3-9795-FDE76CF4BE60.jpeg A5719FA7-7E5F-4D5D-8C22-EE62CD6FA61A.jpeg ADF5300A-9AFD-4CD2-BFCC-E6A436CBB524.jpeg 71BE754F-659E-4AD0-9800-657D3A858FB3.jpeg 20486780-8517-4BF7-895D-6EB8C31EAD27.jpeg
 
Upraveno:
Do konce roku je akademie rozbita kvuli pracem na plynovem potrubi v okoli.
K dispozici jsou jen prvni 3 jamky.
 
@Paldagram: Co ty nové jamky, četl jsem recenzi... díky za to. Ale zajímalo mě - když je plné hřiště, není to tam trochu jako střelnice po ostatních flajtech? Ty vedlejší ferveje jsou zatraceně blízko...?
 
Uprimne mi neprislo. Respektive je to stejny jako na celym hristi, Hostivar je obecne celkem uzka bych rekl :).
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom