Hořehledské kapučíno

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák
Abyste si nemysleli, že si neumím vzít kritiku k srdci a nemám vás rád - trávím tuto sobotu na kurzu společně se kávovými zrnky, abych své služby opět pozdvihl na vyšší úroveň a potěšil vaše zmlsaný jazyky. Prozatím jsem dospěl ke zjištění, že vše děláme perfektně, jen je potřeba zásadně zdražit!

86A54EF8-91FF-4728-8FB0-C6F7DD9AB911.jpeg
3C7B2E17-D3BC-4FAA-9511-D80FE2412437.jpeg
2029DFF0-BD79-43FB-9A3A-3C31DC4E18C6.jpeg
 
  • To se mi líbí, Shot!
Reactions: od 6 uživatelů

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák
A to mě zajímá - jakou teplotu má mít správné cappuccino? Nesnáším když si o něj spálím jazyk. Zkazí mi to celý dojem z kávy
Voda z kávovaru teče 88-93 stupnu, kafe ma kolem 65, stejne jako mliko. Problem co popisujes je ale kvuli hrnkum, protoze lezi na kavovaru dnem vzhuru a maji rozpalene okraje.
 

doktordee

Guru fóra
Tým 19.jamky
11.2.2016
2,007
2,195
123
Praha
www.samolepky-online.com
Jméno
David
Voda z kávovaru teče 88-93 stupnu, kafe ma kolem 65, stejne jako mliko. Problem co popisujes je ale kvuli hrnkum, protoze lezi na kavovaru dnem vzhuru a maji rozpalene okraje.
Přesně. Tohle vidím téměř v každé "kavárně". netuším proč to dělají. Nic náročného. Asi se jim nechce sušit hrnky tak je nechávají osychat takhle.

Jen tedy rozpálený okraj mi nespálí jazyk ani patro. Pouze rty.

Pro zajímavost

https://www.dokonalakava.cz/blog/jak-poznat--kde-si-dat-kavarnu--a-ktere-se-radeji-vyhnout/
 

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák
Sorry Martine, ale cekal jsem ten latte art v uplne jinem duchu, nez pejsek a kyticka! :D
Ani já nemám dostatečně velké koule abych před mistryní republiky maloval do pěny kosočtverce na první dobrou!:-D
 
Hele my to delame taky, protoze mi to proste nekdo rek, ze to tak ma byt. Ted uz vim, ze to ma byt presne obracene:)
Buď v klidu, porcelán na kávovar patří, jinak by "ristretto" bylo studené jak psí čumák. O dobrém "cappuccino" rozhoduje, když pominu kávu, především teplota mléka a cit pro našlehání. Když jsem v 90. létech dělal kurz na barmana v Miláně, potřeboval jsem licenci na club v Pallazzolo, tak mi bylo sděleno; "když uvidíš barmana jak drží nádobu na mléko za držák, tak se vyhni!" Sdělení bylo v tom, že maximální teplota je to co udržíš v dlani...

V roce 1990 jsem vystoupil i na "TV RAI TRE" s mým "cappuccino"
 

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák
Buď v klidu, porcelán na kávovar patří, jinak by "ristretto" bylo studené jak psí čumák. O dobrém "cappuccino" rozhoduje, když pominu kávu, především teplota mléka a cit pro našlehání. Když jsem v 90. létech dělal kurz na barmana v Miláně, potřeboval jsem licenci na club v Pallazzolo, tak mi bylo sděleno; "když uvidíš barmana jak drží nádobu na mléko za držák, tak se vyhni!" Sdělení bylo v tom, že maximální teplota je to co udržíš v dlani...

V roce 1990 jsem vystoupil i na "TV RAI TRE" s mým "cappuccino"
jj, patří. ale dnem dolů.
jinak potvrzuji, toto nám přesně říkali
 

mkopcak

Guru fóra
Autor vlákna
1.3.2016
3,156
4,824
123
Jméno
Martin Kopčák
To s udržením v ruce se mi líbí
výborná pomůcka.
No hned tam zazněl komentář, že to není uplně dobrý, protože každý máme ten práh bolesti jinde a mnohdy o dost, což se hned na kurzu projevilo. Někomu dělalo problém už 60 stupňů, někdo držel i při 70ti. Ale na tohle je poměrně dobrá pomůcka konvička s teploměrem.
 

doktordee

Guru fóra
Tým 19.jamky
11.2.2016
2,007
2,195
123
Praha
www.samolepky-online.com
Jméno
David
JJ.

Takhle příprava se mi strašně líbí až mě někdy mrzí, že máme doma automat. Ta příprava v moka konvičce a šlehání mléka ve Frenchpressu má prostě své kouzlo.

 
WebGolf.cz