Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Headcovery, návleky

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Jaké máte v oblibě? Měníte s holí - originál, nebo nosíte nějaký svůj oblíbený ala plyšák? Headocver = módní doplněk?

---

Za sebe musím říct, že mě příšerně obtěžujou, jsem líný je sundavat, nandavat a pořád dokola. Takže jsem se přistihl, že když je hezky, tak často headcovery mrsknu v autě do kufru a holt jede se bez nich. Pak jsem si říkal, že bych naprosto nestylově na to mohl místo originálů využít ponožky - ty liché, co zbudou. :)
 
Dokud neztratím, tak originál, pak co se najde - plyšáky nebrat, jsou moc prostorově objemný :D
Jinak s nima mám problém, že krom driveru je věčně ztrácím :/, spadnou na zem a člověk si toho nevšimne... Při jednom turnaji jsem to stihnul 3x :D, paní ve flightu za mnou mě musela mít za dobrýho máničku, když mi ho v klubovně vracela už potřetí...

Ponožky jsem zkoušel taky - taky jsem je ztratil :D. Se někdo musel docela divit - taková ta pěkná stará, ručně pletená od babičky :)

Dneska většinou driver na začátku kola sundám a uklidím do bagu, tam se neztratí. A FW i Putter poctivě ukládám do síťky ve vozíku, tam si jich většinou všimnu, a když ne, tak nevypadne :)

A naštěstí většinou když jsem ztratil, tak jsem pak i našel nějakej jinej, sice NoName alá Top flite, Strata, Dunlop, ale funkční a dřeva o sebe netřískaj :D.
A né, na recepci se o ně nikdo min. týden nehlásil, tak jsem je zrekvíroval :p
 
Driver a putter sundavám na první jamce a uklízím do bagu, zbytek je v poho, páč se tím nehraje tak často. Něco mám origo, u něčeho nebyly, tak co jsem sehnal to jsem navlík...:D:D:D
 
Paradni je prasatko @JanKostalCZE.

Chtel jsem se ale zeptat, jakou vlastne maji headcovery funkci? Ochrana proti omlaceni? Dekorace? Myslim, co driveru a spol hrozi, pokud headcover nebude vubec?
 
Hlava driveru je dle mě křehká a náchylná k promáčknutí (v tom lepším případě) pokud do ni bude shora "ťukat" nějaké železo. Je konstruována na rozložení energie míčku z úderové plochy, ale nepočítá s jiným úderem. Na druhou stranu jsou na hřištích vidět na vozících spousty driverů bez coveru, tak to asi nebude tak dramatické. Jen se mi to nechce zkoušet "na vlastní hole".
 
Paradni je prasatko @JanKostalCZE.

Chtel jsem se ale zeptat, jakou vlastne maji headcovery funkci? Ochrana proti omlaceni? Dekorace? Myslim, co driveru a spol hrozi, pokud headcover nebude vubec?
To je otázka pod tvou úroveň, omlouvá tě jedině to, že máš atypický bag:)
Když jsem zkoušel nechat headcovery v autě, pak jsem musel trpět mlácení hlav želez do shaftu na dřevech. Takže dle mě jsou na ochranu.
 
Zeptal bych se i s neatypickým bagem. Zajímá mě to. To že se něco dělá ještě nemusí nutně znamenat, že to má ještě nějaké opodstatnění. Samozřejmě je mi jasné, že headcover pravděpodobně má především funkci ochranou (estetickou druhotně), domnívám se, že především proto, aby do sebe vzájemně hole nemlátily. Ale konkrétně, co se může stát, pokud headcover nosit nebudu? Především tedy na dlouhých holích, ale i putteru? Pokud to má chránit hůl, tak na vozíku díky pořadači holí narázy holí do sebe se nedějí... ale že by i nějaké klepání dokázalo uvolnit hlavu, případně poškodit shaft? A za jak dlouho se to projeví?
 
Upraveno:
Lak na grafitovem shaftu opryskne snadno, když ho tukne železo.
 
Jasný, ale to je kosmetika, nemající na funkčnost vliv?
 
To nevím, ale to, jak snadno lze zlomit ocelový shaft o pidismrček s kmenem o průměru jeden cm jsem taky nevěděl...
Minimálně mají oděrky vliv na cenu při případném prodeji. Když je shaft jakkoliv porušený, málokdo uvěří, že nedostal ránu...
 
Tak ony trebas bezne covery na hybrid nemaji vubec ochranu shaftu... kdyz to clovek da do bagu vedle LW, tak se muze seredne divit. Ja osobne lepim pruhlednou pasku na krcek shaftu.

Jinak majitele grafitovych shaftu na zelezech by mohli vypravet, ty doliky v tycich jsou nekdy silene. :(

A co se tyce ochrany hlavy driveru... nedavno mi vyklouzl driver z ruky na drivingu, spadl z metru na onen plutek mezi stavy. A dolik jak vysitej...
 
To je prece nesmysl, se obavat tuknout hlavou driveru. Copak nikdo nevzal nikdy driverm kousek pudy při odpalu? To se mi na zacatku stavalo docela často...
Nedavno jsem třeba zjistil, ze v jednom miste mam na shaftu vybroušenou prohluben, zrejme od nejake hole, tak se ted snazim nosit driver v samostatne prihradce
 
Není to nesmysl. Konstruktéři nejsou úplně blbí, s tím, že vezmeš spodkem zem určitě počítají. Viděl jsem nějaké poničené drivery, ale nikdy zespodu, vždycky nahoře nebo na straně. Čím to asi bude?
 
Není to nesmysl. Konstruktéři nejsou úplně blbí, s tím, že vezmeš spodkem zem určitě počítají. Viděl jsem nějaké poničené drivery, ale nikdy zespodu, vždycky nahoře nebo na straně. Čím to asi bude?
Presne tak. Horni cast je tenka desetiny milimetru... prasknout to neni zadny problem.
 
Ale jo, určitou logiku to dává. Když to tedy z toho povídání shrnu, tak headcover na dlouhýh holích je především kvůli tomu, když hůl spadne i s bagem, tak aby nárazem si pokud možno neublížila (o jiné hole, atp)? Ale v běžné hře, tzn. mám hole na vozíku, 18tka, když sundám headcover na začátku a nandám až v autě zase na konci? Nebo?

A u putteru? Ten je pevný celý...
 
U bezneho voziku pri jizde ci noseni o sebe hole neustale mlati... takze ne pad, ale proste bezne prevazeni holi. Jizda bagu v aute to same... tam navic hole casto povylezou vyse.

Duvod, proc lidi muzou sundat driver headcover je ten, ze diky delce je vzdy nad ostatnimi holemi... a okolni hole jej maji.

Putter se nerozbije, ale omlati... a hlavne (!!!) umi rozbit ostatni hole. Je nejkratsi a krom wedgi mlati do krcku shaftu ostatnich. Nemluvim o separe tubusu na putter.
 
V úplném začátku kariéry když jsem fakt vůbec netušila, jsem se zamilovala do jednoho chlupatého coveru, jenže do teď netuším, na kterou hůl by měl být, protože na žádnou pořádně nesedí. Takže dostal jméno Chuck a jezdí se mnou v autě. Kde se s ním občas pomazlí vnučka. Někdy ho za odměnu vezmu sebou na turnaj, pak mi většinou hlídá deštník. :D
DSC_0043.JPG
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom