Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfový trenér - ano, ne, jak vybrat?

Ale abych nebyl tak kritický, tak za těch cca 8 let co trénuju, tak jsem ještě na člověka, který by nebyl s to se naučit švihat, nenarazil.

Tohle podepíšu, taky jsem ještě nikoho takového nepotkal.
 
A tim je mineno co? Ze uhraje kartu nebo ?
 
A tim je mineno co? Ze uhraje kartu nebo ?

Nejsem trenérem pro hráče s HCP pod 20, na to nemám znalosti. Takže já mluvím o začátečnících co chtějí umět hrát tak, aby si hru na hřišti užili a nezdržovali. Takže v podstatě ano, uhrají kartu.
 
  • To se mi líbí
Reactions: jan
Chodíte někdo trénovat k někomu kdo využívá k lekcím launch monitor? Já se s tím ještě nesetkal, kdejaký anglický youtuber to má a tady nic :)
Pořídil jsem si Mevo...
 
Jsem tady spíš pasivní člen - čtenář, ale zde si dovolím napsat svůj názor :)
Samozřejmě, že jsou samouci, odpůrci trenérů, hráči co si sami umí najít a odstranit chybu apod, ale berme to z pohledu BFG (Běžný Franta Golfista)
V tom případě, trenér ANO. Znám několik singlistů, kteří chodí k trenérovi například 1x za dva měsíce. Jdou s konkrétní věcí, zaměří se na tréninku na tu jednu věc...
Není třeba - krom začátečníků, komplet změny švihu - chodit k trenérovi každý týden. U středně pokročilých hráčů postačí chodit spíše na konzultace - to a to mě trápí, to a to potřebuji vylepšit...V mnoha případech je odstranění problému rychlejší a trvalejší s trenérem než sám se sebou stylem pokus-omyl...Kolikrát stačí drobná změna a naskočí to zpátky :) A také je to samozřejmě o hlavě, trenér by měl být i dobrým psychologem a dodat hráči důveru ve vlastní hru a ve změnu, kterou dělají...
Samozřejmě je potřeba mít/najít trenéra, který bude přistupovat ke každému individuálně a dle jeho potřeb, ne na každého aplikovat jedno a to samé "ševcovské kopyto" (i takového trenéra znám, když jsem viděl, že třetí hodinu říká každému to samé, tak jsem po třech lekcích utekl).
Mám bratra trenéra fitness a tam je to podobné. Spousta lidí chodí do fitka zvedat železo a nikdy trenéra nemělo. Spousta lidí za ním jde, když se dostane do stagnace a stačí malá změna - jiný úhel cviku, změna dýchání, úchopu apod a najednou je tu další progress. Jsou lidi, kteří cvičí jen s trenérem, bez něj by se nemotivovali a cvičili by se špatnými návyky a spíš by si ublížili než zlepšili kondici atd...

Včera jsem přišel za trenérem s tím, že mám problém (spíš v hlavě) s hrou do 15m do greenu, že nevím, jak to hrát, nevytvořím si šanci na jednoputt...
Po hodině, kdy se upravila poloha míčku, ujasnilo se, jak a čím to hrát dle pozice jamky atd., jsem dnes zahrál 29 puttů (jen 1x trojputt) na 18ti jamkách a měl 50% scrambling (5x zachráněný par při nezasaženém GIRu). Před každou ranou, kterou jsme včera trénovali, jsem si zopakoval jak se postavit, jakou holí, jak to zahrát...a bylo to znám (běžně mám 36-38 puttů na kolo a scrambling pod 10%).
Celkem jsme udělali tři změny (krátká hra, puttování a drive) během jedné hodiny a dnes jsem zahrál 18 jamek za 79 ran (pravda, jen Líšnici - devítky +7 a +2 - jedno birdie, jeden double, 8x par a 8x bogie). Vím, že tenhle výsledek hned tak nezopakuji, když běžně hraju 90-95 ran, ale při dodržení toho co jsme si řekli se k tomu snad přiblížím :)
 
Ne ne. Monitor odpalu. Rychlost hlavy hole, rychlost míče, smash faktor, launch angle, výška, vzdálenost, spin
A opravdu tohle pro trénink potřebuješ? Můj názor je, že tohle má smysl, když jsem schopen odpálit 9 z 10-ti ran stejných. A to já určitě nejsem schopen. Když mám dobrý den, tak možná 5 z 10.
 
A opravdu tohle pro trénink potřebuješ? Můj názor je, že tohle má smysl, když jsem schopen odpálit 9 z 10-ti ran stejných. A to já určitě nejsem schopen. Když mám dobrý den, tak možná 5 z 10.
Pro některý klienty je důležitý vidět na číslech změny... Mám takový, kde třeba potřebujeme prodloužit a je dobrý vidět kvantifikovanou změnu. Samozřejmě těch 9z10 máš pravdu.c
 
Tak ona nekdy nejaka mirna korekce na prvni pohled neni nijak patrna, naopak na radaru/meraku se projevi. Vyska naprahu (uhel hole nahore), shaft lean pri impactu, rychlost hlavy hole, delka rany (zmena +5% treba)... ty parametry jsou okem temer nepostrehnutelne, respektive jejich zmena, naopak mereni muze krasne ukazat nejaky posun.

Jinak Mevo je od Flightscopu, coz je konkurence Trackmana. Je to light produkt, ale obecne plnohodnotny radar.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom