Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz Golfoví jezdci a ti, co jsou rádi doma

Jamka R. Reader

Admin
19.jamka
Robot 19.jamky
Golfoví jezdci a ti, co jsou rádi doma (GolfDigest.cz)

KOMENTÁŘE > Golfisté se v zásadě dělí na dvě skupiny: usedlejší klubisté a cestující. Kam kdo patří, to záleží na povaze každého jednotlivce, ale také na věku. Svoji roli hraje i bydliště, zda má člověk bydlení blízko u golfu, anebo je od hřišť dále.

Pokračovat ve čtení...
 
Prima uvaha od p. Halady. Co vy, jste vice jezdci nebo usedlici? Ja tedy radeji jezdec. Rad hriste poznavam. Mam tu ruznorodost hrist, lokalit atd rad. Skoda jen toho cestovani, to me nebavi. :(
 
Jinde než na domácím hřišti prakticky nehraju, max. tak na drivingu :D.
Těch 18 jamek je pro mě dostatečně dlouhejch na to, aby mi to nepřišlo pořád na stejný brdo, navíc s přesností mých ran se často dostávám do dříve netušených míst o_O. A než jezdit někam hodinu a platit za to tee time, to radši pojedu 10min sem a "zadarmo" si dam kolik jamek mám zrovna chuť a čas. A když to po 6 jamkách zabalím, nebude mě to absolutně trápit :)
 
Já jsem obojí [emoji3]
Kromě albatrossu nemám nic za nosem, takže domovské hřiště jsem vždy měl daleko, dřív hodinu cesty, teď půl.
Ročně mám zhruba půlku her doma, půlku na nových hřištích nebo těch, kam se rád vracím.
Ročně něco mezi 50-60 hrama. Rád bych víc, ale v týdnu se už teď skoro nikdy nedostanu.
 
Byť mám hřiště celkem u nosu, daleko radši za golfem jezdím a to v takové míře, že venku hraju za rok víc her než doma. Líbí se mi poznávat, obdivovat, žasnout a porovnávat. Fascinuje mě ten stav, že byť je to furt stejný házení holema, tak na každym hřišti je to houští kam je mrsknu jinak trnitý😜.
 
No nevím, přijde mi tam několik tvrzení zvláštních a diskutabilních, některé by potřebovaly hlubší rozbor.

V Česku je přes 53 000 registrovaných hráčů golfu, všichni jsou v klubech. Není ovšem známo, kolik z nich platí plné roční hrací poplatky a kolik má jen tzv. udržovací, pasivní členství. Je jasné, že všichni členové tzv. přidružených klubů, tedy těch bez hřiště, mají právě onen druhý typ členství.
Nemyslím si, že VŠICHNI členové přidružených klubů mají udržovací členství. Moje zkušenosti z ČGK (když ještě byl v téhle kategorii), Bestgolfu a Davies Clubu jsou přesně opačné. Jsou v nich lidi, kteří se nechtějí vázat na jedno hřiště, ale chtějí hrát za jednu cenu, bez nutnosti platit další poplatky. A v mnoha případech si můžou zahrát levněji, než kdyby měli členství v jednom klubu na jednom hřišti.
Jinak jsem někde četl, že z těch 53 000 registrovaných je jen asi 30 000 hráčů, kteří odehrají víc jak 3 hry za rok

Osobně odhaduji, že minimálně polovina českých hráčů patří do kategorie cestujících. Možná to bude i víc, snad i dvě třetiny.
Kdo je považovaný za cestujícího golfistu? Ten kdo odehraje pár her na deseti hřištích? Nebo ten, kdo 3x za rok hraje na hřišti "přes kopec" a jinak hraje na svém domácím? Když odehraju 60 her na svém domácím 5 minut vzdáleném hřišti (chodím večerních pár jamek, někdy devítku, někdy celou osmnáctku) a k tomu nějakých 50 her jinde, jsem cestující, nebo usedlý?

Ale v každém případě lze v posledních letech sledovat i trend posilování klubismu.
Zase moje zkušenost z mého okolí. Hodně lidí si po omezení počtu her za rok v ČGK pořídila členství na nějakém blízkém hřišti. Cestování je přes ČGK, hra v týdnu a nějaké turnaje na "domácím" hřišti. Teď možná lidi z Prahy kupují členství víc na hřištích v PGC, to moc neumím posoudit.

No, a pak stručný popis PGC. O tom se tu už vedly dlouhé diskuze.
Spíš mi ten článek připadá jako upozornění na PGC pro ty, co si ho dosud nevšimli
 
Sohlasím se @Šnek. Mě osobně ten článek připadá jako taková zplácanina za účelem připomenutí existence PGC.
 
Ale jako startovací podnět tohoto vlákna má svojí hodnotu. ;)

Já jsem cestovatel, ač jsem golfový senior (50+). Zatím nemám pocit, že se ve mě byť jen začíná klubat vítězství pohodlí nad zvědavostí. Zatím nechápu, jak někoho může uspokojit hrát stále dokola na jednom a tom samém hřišti. Nemyslím to útočně ani pohrdavě, jen to prostě nechápu. Ale kdo ví ... Kromě cestování mám takové jakodomácí hřiště, kam chodím trénovat jednou dvakrát týdně na odpolední devítku po šichtě. Mám to skoro na cestě z práce domů, mám to tam rád ale beru tam hru vždy jen jako trénink pro ostrou hru. Přirovnal bych to k rozdílu mezi přátelákem a mistrákem. :D:p
 
ja jsem tak cestovatel z 30% a kdyz se vzdy po roce zkontroluju stav tachometru na aute tak poskoci min. o 50 tisic km

Vetsinou teda hravam na domacim hristi, nebot je zde 36 jamek a za tu cenu rocniho feecka, bych tam mel teoreticky i spavat :)
Naposledy jsem hral se dvema lidmi a zjistil jsem jak si resi Rakusaci, hrani na ruznych hristich. Maji vytvorenou skupinu, nakoupene firemni clenstvi a sdileji je mezi sebou. Zajimava myslenka, zrejme se pokusim pristi rok dostat do takove skupiny :)
 
Naposledy jsem hral se dvema lidmi a zjistil jsem jak si resi Rakusaci, hrani na ruznych hristich. Maji vytvorenou skupinu, nakoupene firemni clenstvi a sdileji je mezi sebou. Zajimava myslenka, zrejme se pokusim pristi rok dostat do takove skupiny
Takže v podstatě takový soukromý Bestgolf, Davies nebo ČGK :)
 
A funguje tady něco takového? Teda že si firma, zřejmě reklamou, koupí i přenosná fee, která pak rozdává komu chce?
 
A funguje tady něco takového? Teda že si firma, zřejmě reklamou, koupí i přenosná fee, která pak rozdává komu chce?
Jasně, firemní fee, která nejsou pro konkrétního hráče. Co jsem se ptal, tak to má hodně hřišť. Z toho i vychází ceny pro "virtuály", kde nic nemusím řešit a organizovat (udělají to za mě).
Jednu dobu jsme o tom uvažovali, ale bylo potřeba aspoň 40 lidí, aby byla dostatečná nabídka míst a hřišť za rozumnou cenu.
DOPLŇUJI pár ukázek:
 
Moc nechapu, jak se z pohledu kamenneho hriste lisi pohled na virtualy a firemni prenosne fee... mam na mysli hriste, ktera nechteji fungovat z virtualy. Proc by mely chtit fungovat s firmou, ktera jim tam kazdy den posle 4 jine lidi?

Jak to je?
 
Já to taky nechápu. To je námět na dotaz na hřiště, která nechtějí virtuály (pro mě nákup firemních karet pro víc lidí). Z mého pohledu je to úplně to samé
 
Moc nechapu, jak se z pohledu kamenneho hriste lisi pohled na virtualy a firemni prenosne fee... mam na mysli hriste, ktera nechteji fungovat z virtualy. Proc by mely chtit fungovat s firmou, ktera jim tam kazdy den posle 4 jine lidi?

Jak to je?
Protože firma jim tam ty 4 lidi neposílá denně, ale třeba 1x týdně
 
Protože firma jim tam ty 4 lidi neposílá denně, ale třeba 1x týdně
A jestli si to pamatuji správně, přenosné firemní karty stojí víc než herní poplatek člena. Aspoň jsem to tak někde viděl.
Dá se i předpokládat, že firemní golf proběhne v týdnu v pracovní době s klientem, kdy jsou hřiště volnější.
Předpokládám model použití, že manažer koupí 2-4 karty, chodí hrát s klienty nebo někdy kamarády, občas to půjčí někomu z firmy. Rozhodně to nevyužije na max jako virtuál...
 
dival jsem se na web a maji zde uvedene, ze clenstvi firemni pro dva stoji 5100 ecek (plus VAT predpokladam) cili na jednoho je to 2550 ecek, firmni clenstvi pro 4 lidi stoji 8400 ecek, na jednoho teda 2100 ecek. a to uz je o 100 euro min nez platim ja jako rocni clen. Myslim, ze hriste jim nedela zadne problemy a mohou chodit kdykoliv.
Jak rika Jarda, tak to ma par lidi, ze maji vetsinou 2 karty pro sebe a nekoho.

Ale to co jsem rikal nahore, jde spis o vetsi skupinu lidi, co nakoupi vic firemnich karet na zajimavych hristich a sdileji si to mezi sebou. A myslim, ze to prave vyuzivaji na max :)
 
@alda
To jak se dohodne banda lidí a nakoupí a sdílí firemní karty.....co mi to jen připomíná?
Taková skoro "česká vyjebávka" [emoji3]
Já moula si myslel, že rakušáci maj blízko k němcům, když mluví stejným jazykem, ale voni jsou jako my [emoji16]
 
To je dobrý, defacto máš členství v x klubech za jedno zaplacené členství, stejně nemůžeš hrát najednou x krát, jde jen o tu distribuci karet a nebo karty nemají a majitel karet nahlásí, kdo tam přijde hrát.
 
@alda
To jak se dohodne banda lidí a nakoupí a sdílí firemní karty.....co mi to jen připomíná?
Taková skoro "česká vyjebávka" [emoji3]
Já moula si myslel, že rakušáci maj blízko k němcům, když mluví stejným jazykem, ale voni jsou jako my [emoji16]
Oni už němci taky nejsou to, co “bejvali” 🤭
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom