Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Golf trochu jinak – jeho odnože a kombinace (3.)

Jamka R. Reader

Admin
19.jamka
Robot 19.jamky
Golf trochu jinak – jeho odnože a kombinace (3.) (Golf.cz)

Poslední pokračování připomene zbývající sportovní disciplíny, které mají ve svém názvu golf a více či méně se snaží být jednou z odnoží golfu. V některých případech jde o okrajové sporty, další si ale získávají poměrně širokou oblibu.

Footgolf
Fotbalistů aktivních či bývalých hraje golf po celém světě – a v tuzemsku nevyjímaje – celá řada včetně těch nejslavnějších. A tak bylo jen otázkou času, kdy si nadšenci oba sporty budou chtít nějak propojit. Na základě spojení fotbalu a golfu vznikl v Nizozemsku před třinácti lety Footgolf. Vychází údajně ze soutěžení fotbalistů Tottenhamu Hotspur, kteří se snažili po skončení tréninku dostat míč z hřiště do šatny na co nejmenší počet kopů.
Hraje se podle pravidel golfu – často i na golfových hřištích – ale s fotbalovým míčem, který se hráči snaží co nejmenším počtem kopů dostat do jamky. Ty mají samozřejmě výrazně větší průměr, než v případě klasických golfových. Délka hřiště bývá obvykle kratší, ale stejně jako v golfu má jamky s parem 3, 4 a 5. Ke hře není potřeba víc než sportovní oblečení a míč.
Zahrát si ho můžete ve vybraných dnech například v Golfovém areálu Botanika.​

fotbalgof - foto ČFA
Fotbalgolf

Fotbalgolf
Blízký příbuzný Fotbalgolf je hodně podobný, ale na jamkách musí hráči navíc překonávat přírodní a umělé překážky, takže se trochu přibližuje minigolfu v jiných rozměrech. Hodně rozšířen je na severu Evropy.
Také zde se hraje na 18 jamek, v tuzemsku si lze disciplínu vyzkoušet na několika hřištích. Obě disciplíny často hrají stejní hráči, ostatně footgolf a fotbalgolf jsou sdruženy u nás do společné asociace.​

discgolf - foto visitstcloud.com
Discgolf

Discgolf
S létajícím talířem si hrálo občas asi každé dítě a frisbiee brzy začalo hledat, jak s levnou plastovou pomůckou nějak soutěžit. A tak vznikl Discgolf, jehož principem je dostat talíř (disk) do koše na co nejmenší počet hodů podle daných pravidel.
Podobně jako v golfu měníte na různě dlouhé rány svoje hole, tak také v tomto mladém sportu můžete měnit talíře (disky), protože každý doletí do jiné vzdálenosti a dokonce i různě zatáčí.
Na výběr je v České republice celá řada discgolfových hřišť, naprostá většina má devět jamek, ale najdete i areály s 18 jamkami. A protože sníh této hře nijak nepřekáží, turnaje se hrají na rozdíl od jiných golfových odnoží také během zimy. S golfem toho má ale tento sport společného asi nejméně ze všech možných odnoží.

The post Golf trochu jinak – jeho odnože a kombinace (3.) appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom