Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Blog Deníček golfového manažera 30. – Moët a tatarák od GolfProfi

mkopcak

Guru fóra
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
8,0
Právě jsem publikoval článek:

Deníček golfového manažera 30. – Moët a tatarák od GolfProfi

Blog  Deníček golfového manažera 30. – Moët a tatarák od GolfProfi

Na začátku letošní sezóny jsem se definitivně rozhodl. “Letos to bude 10 let, co hraješ golf a je jasný, že už to musíš umět. Ten primitivní švihový úkon máš tak vrytý do morku kostí, že když deš v noci v polospánku čůrat, místo oklepání si ho vždycky skoro utrhneš. A tak můžeš radit ostatním...

Diskuse a komentáře k článku vítány.
 
Upraveno moderátorem:
Na začátku letošní sezóny jsem se definitivně rozhodl. “Letos to bude 10 let, co hraješ golf a je jasný, že už to musíš umět. Ten primitivní švihový úkon máš tak vrytý do morku kostí, že když deš v noci v polospánku čůrat, místo oklepání si ho vždycky skoro utrhneš. A tak můžeš radit ostatním. Ba co víc - můžeš se u toho nechat fotit, natáčet a dávat rozhovory. A tvoje moudrost, zkušenost, pohybový talent a doporučení vejdou ve známost mezi celou golfovou veřejnost v republice.“ A tak jsem ve čtvrtek 7. března vyrazil na testování novinek mezi golfovými holemi od GolfProfi do Hodkoviček.

Zobrazit přílohu 6720

Šel jsem na to chytře a díky znalosti terénu jsem se přihlásil do skupiny, která testovala železa a FW dřeva. Samozřejmě mě lákaly drivery, ale protože má driving v Hodkovičkách jen 220 m a především proto, že mi propadla pojistka na blbost, jsem nechal ohrožování cyklostezky a okolo jedoucích vlaků na jiných borcích.

9:10

Něco mi říkalo, že by mohlo bejt pití a jídlo zdarma a proto jsem vynechal snídani a vyrazil dřív. A nesplet sem se. Takže jsem posnídal Moët a tatarák a pro sichr řek servírce, ať to na účet napíše jako 245 tatranek. Novou rukavičku v proshopu už jsem cáloval za svý. To mrzelo dvojnásob, protože jsem krom červený FJ musel platit i to růžový dámský Mko, do kterýho sem se chtěl narvat a nevydrželo. Za trest jsem nechal zvednutý prkýnko na pánskym záchodě, to je naučí!

9:30

Poplácání rukama s pořadateli. Byl jsem ujištěn ve svém přesvědčení, že jsem tu především proto, že to umim a že můj názor je důležitej a má velkej vliv na golfovou komunitu. Všichni taktně přešli to, že jsem musel udělat objednávku do shopu za 200 000 Kč.

Dostali jsme dotazníky k hodnocení a mě začalo bolet břicho. Částečně z Moëtu s tatarákem, ale hlavně proto, že mě čekalo oprubování celkem více než 40ti holí, z toho přes 30 želez. Nejsem žádná močka, to dám! A snad je ten driving osvětlenej.

Přítomni byli zástupci všech velkých značek (Callaway, Srixon, Ping, Titleist, Taylor Made, Cobra a pak nějaký xixao) s nekonečnou zásobou hlav, shaftů, doporučení i uštěpačných poznámek o neortodoxním švihu.

Zobrazit přílohu 6718

10:00

Chytře jsem se postavil zcela na levou stranu drivingu, protože když náhodou hraju blbě, tak vždycky do šlajzu. A je potřeba říci, že tímto rozhodnutím jsem se pánům z Pingu, kteří měli stanoviště hned za mnou, postaral o celodenní výbornou zábavu.

Dle doporučení jsme se měli pořádně protáhnout, lehce rozpinkat a pak pokud možno střídat hole a značky, vždy s každou alespoň 5 odpalů. Po prvních 10ti odpalech jsem seznal, že tohle rozhodně bude můj den. Driving jsem trefil jen jednou a to přízemní topinkou, která se odrazila od stromu u plotu. Naštěstí byli všichni zaujati svou hrou a já se rozhodl, že to že netrefím míč přeci nemá žádný vliv na to, abych mohl posoudit, jak dobré hole jsou.

U každé hole jsme mohli známkami 1 – 5 (5 nejlepší) hodnotit vzdálenost, kontrolu, přesnost, odpouštění, vzhled, zvuk a celkový dojem.

Na rovinu se přiznám, že parametry kontrola, přesnost a odpouštění považuji za synonyma a především - když to netrefim, tak ta hůl si tady nezaslouží nic jinýho, než 1ku. Protože kdyby byla dobrá, tak by mi to prostě odpustila a ránu poslala zcela kontrolovaně přesně tam, kam sem chtěl.

Zvuk a vzhled považuji osobně za klíčové parametry a proto jsem v této oblasti byl naprosto nekompromisní. Poté, co si toho všiml Ping a Callaway a vytáhli narychlo zabalené fixy a vodovky, jsem je ze svého hodnotícího archu diskvalifikoval.

10:10

Uprostřed mého životního nápřahu, který by vedl k nekompromisní dělovce, která by tý holčičce za sítí vlevo ustřelila kolo od řídítek, na mě houkl nějaký pupkatý šmoula s výrazem alkoholika v deliriu “Ty seš sKopčák?!“ A von to @Trenér . Vyměnili jsme si kyselé úsměvy, ale moje nálada se zlepšila. Jestli takhle může vypadat profesionální trenér golfu, tak můžu v klidu spát.

11:00

Nálada stoupá, protože nejen že vypadá hrozně, ale hraje dost podobně. A to, že to 2x poslal až za síť na konci drivingu, bylo bohatě vykoupeno tím, že 3x spadnul z horního patra odpaliště dolů mezi moje topnutý balony.

Jinak fyzička drží, po cca 150 ti odpalech necítím vůbec nic - ani ruce, ani nohy. Šel jsem si dát sváču - kafe, sušenku, oběd a druhýho Moëta, snad se to srovná.

11:30

Fotograf se snaží mne vyfotit tak, abych nebudil hrůzu na první pohled. Nakonec si vybral fotku zezadu proti slunci, jasná titulka. Po mě šel na řadu @Trenér a ten chudák s foťákem se rozplakal.

Zobrazit přílohu 6722

12:10

Z nějakého důvodu si mne vybrali pro nějaký rozhovor a detailnější focení. Po 300 odpalech, 2 flaškách a tuně žrádla mě museli ze schodů podpírat a na místo focení odvézt na rudlíku. Doufám, že nefotili ten poblitej záhon bledulí, do kterýho pak @Trenér upad.

12:30

Zvracení pomohlo, jsem zase ve formě a jdu na dřeva. Podařilo se mi trefit 3x za sebou driving, což okolo stojící spolutrpitelé ohodnotili zřetelným pokývnutím hlavy a pánové z Pingu začali tleskat.

13:30

@Trenér usnul uprostřed drivingu, když si šel sebrat omylem odehraný provéčko. Přestože bylo konečně na co mířit, moje šlajzy ani hůky to nesrovnalo. Každopádně jsem pyšný na to, že jsem každé značce dal rovnocennou šanci ukázat, jak dobré hole vyrábí. A je politování hodné, že v dnešní přetechnizované, automatické robotické době nedokážou vyrobit hůl, která hraje rovně.

13:49

Přichází informace, že za 20 minut bude pršet. U zbývajících prázdných políček volím písemkovou metodu – žádné číslo se nesmí opakovat víckrát za sebou. V mumraji překotného vyplňování a balení se mi podařilo stopit 3 bagy shaftů od Srixonu, takže konečně budu moct dodělat u baráku plot.

14:30

Opouštím se slzou v oku, ochrnutou polovinou těla a poblitou mikinou driving v Hodkovičkách. Byl to nezapomenutelný zážitek a pokud mne budou chtít pánové z GolfProfi pozvat znovu, tak nemají všech pět pohromadě. Jo abych nezapomněl – kapky počínajícího deště probraly i @Trenér . Zlomeným shaftem zručně vydloubal drivingáče zarytý hluboko do žeber (zjevně neusnul na drivingu poprvé), odšoural se k baru, kde do sebe zlomil přípravek na čištění kávovarů a odešel na tramvaj...

Zobrazit přílohu 6715

Tak a teď si nalejeme čistého vína, z horního drivingu v Hodkovičkach jsem spadl celkem čtyřikrát, jednou jsem byl @mkopcak dost vzdálený, nicméně bych podotkl, že dva pády byly jen z důvodu zachycení @mkopcak při pokusu o skvělý finisch v piruletě...

Co se týče skvělých ran, tak jsem opravdu naprosto negolfově párkrát driving přepálil, ale vždy jen po kontrole, že tam stojí dostatečný počet golfistů, špacírů a cyklistů diskutujících po zásahu mého kolegy, to si jistě dokážete představit! Horší to bylo samozřejmě se strojvůdci, kdy očekávám stížnost Českých drah, poněvadž #mkopcak ovládá opravdu bravurně tvarování ran, topnuté quicky doleva mu snad i závidím, které opravdu vyplnily včetně drivingu i přilehlé okolí... Na moji otázku, co by jsi dělal s takovým hráče u tebe na drivingu (tykáme si přece z fóra), mi odpověděl, že je to v pohodě, protože u nich jsou okolo drivingu jamky a lidé stejně hrají drivingové míče, včetně mě. Tak super, v Hořehledech jsem v klidu.

Nebudu rozebírat všechny okolnosti, ale jako občerstvení byly připraveny toasty a bagety, říkal jsem si, že počkám a nepůjdu tam hned. Co se samozřejmě stalo, a co jsem vidět opravdu nechtěl, když #mkopcak si odnáší poslední toast, zřejmě to byl ten můj: "no nic" říkám si, je o 20 let mladší, tak mu ho nechám (byl v bufetu celkem třikrát dvě bagety a můj toast). Nalil jsem si čaje a z povzdálí sledoval jak se cpe! Naštěstí přes vítr nebylo slyšet mlaskání. Tak jsem se mu pomstil a v momentě když se za ním štáb, zřejmě díky excelentnímu švihu, vydal pro "intreview", prostě jsem tam skočil a začal mluvit. Výsledek vidíte z momentek, zbyla už jen čirá závist a pár pokusů se mihnout v blízkosti .

Komunikovat jsme moc nemohli, protože jsem se oba snažili udržet míč mezi ploty, zde se pochlubím, že moje míče končily pouze za drivingem.

Závěrem bych ohodnotil tuto akci jako velmi zdařilou, protože nás hned nikdo nezbil, nečekané setkání s @mkopcak mě sice dost vykolejilo, ale nedonutilo opustit akci. Toho musím samozřejmě pochválit má báječné držení a začínající pupík mu dodáva na mužnosti, ostatně i ledabilý plnovous v zárodku!

P. S. Omlouvám se, že nemohu doložit žádné vlastní foto, neměl jsem totiž kvůli testování holí žádný čas. Proto ještě jednou patří mé poděkování @mkopcak za fotogalerii, která se mu opravdu povedla.
 
Upraveno:
Tak nevím, ale oba přispěvky pánů @mkopcak a @Trenér by se měly objevit také v magazínu GolfProfi ;)
I když by se jim asi příště už nikdo na testování nepřihlásil :D
 
Tak nevím, ale oba přispěvky pánů @mkopcak a @Trenér by se měly objevit také v magazínu GolfProfi ;)
I když by se jim asi příště už nikdo na testování nepřihlásil :D

No kdyby tohle pánové z GolfProfi dali do vlastní publikace, smekl bych svůj širák až na zem, protože to by bylo hodně pankáčský:). Ale pokud o to budou mít zájem, můj text je jim plně k dispozici.
 
Já si zase myslím že Chocholoušek by měl radost, a jestli si to přečte někdo z Bohnic tak jim určitě postaví slavobránu..:):):)
 
Tak nevím, ale oba přispěvky pánů @mkopcak a @Trenér by se měly objevit také v magazínu GolfProfi ;)
I když by se jim asi příště už nikdo na testování nepřihlásil :D

Myslím si, že právě naopak, udělali jsem značkám velkou reklamu, a to ironie, v případě vystoupení @mkopcak sarkasmu, způsobila nadprůměrnou čtenost komentáře. Kolega je učenlivý a hodně pochopil z AB politické kampaně proti vlastní osobě.
 
... velmi zajimave cteni. Docela by me zajimalo, jake dalsi osobnosti GolfProfi angazovalo v tomto testu a kriterium jejich vyberu. Tipuji, ze testuji hlavne sloh :D
 
... velmi zajimave cteni. Docela by me zajimalo, jake dalsi osobnosti GolfProfi angazovalo v tomto testu a kriterium jejich vyberu. Tipuji, ze testuji hlavne sloh :D

Chvilku jsem premyslel, ze jestli si to nekdo od nich precte, tak ze se nastvou...ale copak se muze nekdo za pravdu zlobit?
 
Chvilku jsem premyslel, ze jestli si to nekdo od nich precte, tak ze se nastvou...ale copak se muze nekdo za pravdu zlobit?
Naopak... podle me jim to treba muze byznysove pomoci. Obchod s kramy jiste stagnuje, takze zmena propozice a treba i nejaky vhodny slogan muze pomoci. Namatkou me napada...
Golfprofi: vesele hole...
Golfprofi: pojd ven, bude legrace...
Golfprofi: hole testovane nonprofi!

:D
 
Jako reakci na letošní testování holí za účasti @mkopcak a @Trenér se GolfProfi rozhodlo vyhledat pro příští rok drivink, který má více pater, než ten v Hodkovičkách.
Důvodem pro změnu je ten, že doufají v to, že se oběma výše jmenovaným pádem z vyššího patra na hlavu konečně rozsvítí.
Po zralé úvaze byl vybrán třipatrový (snad to bude stačit) driving ve městě Osaka v Japonsku :D;)
6853
 
Jako reakci na letošní testování holí za účasti @mkopcak a @Trenér se GolfProfi rozhodlo vyhledat pro příští rok drivink, který má více pater, než ten v Hodkovičkách.
Důvodem pro změnu je ten, že doufají v to, že se oběma výše jmenovaným pádem z vyššího patra na hlavu konečně rozsvítí.
Po zralé úvaze byl vybrán třipatrový (snad to bude stačit) driving ve městě Osaka v Japonsku :D;)
Zobrazit přílohu 6853

Jdu do toho po hlavě, snad mne svalová horečka do té doby přejde... Nicméně @mkopcak se musí nyní soustředit na projekt HGZŽ, aby bylo dost oveček v ČGF. Otatně do toho jdu také!
 
Jako reakci na letošní testování holí za účasti @mkopcak a @Trenér se GolfProfi rozhodlo vyhledat pro příští rok drivink, který má více pater, než ten v Hodkovičkách.
Důvodem pro změnu je ten, že doufají v to, že se oběma výše jmenovaným pádem z vyššího patra na hlavu konečně rozsvítí.
Po zralé úvaze byl vybrán třipatrový (snad to bude stačit) driving ve městě Osaka v Japonsku :D;)
Zobrazit přílohu 6853

Při opakovaných pádech z prvního patra byl v Hodkovičkách @Trenér jen lehce potlučen. Tady se obávám, že ani tlumení pádu endoprotézou mu nepomůže...
 
Nicméně @mkopcak se musí nyní soustředit na projekt HGZŽ, aby bylo dost oveček v ČGF.

Jo chlapče, tak těm svejm velitelům v Praze vzkaž, že opakovaně plánovat semináře k HGZŽ s předstihem 3-4 dny je v dnešní moderní době solidní amaterizmus a přestože patříme za GCHOR k historicky nejúspěšnějším klubům v aplikaci HGZŽ, tak s náma nikdo neprohodil ani slovo...takže už od počátku uchopení HGZŽ pod křídla PGA mám pachuť na jazyku a to ještě nic nepředvedli...
 
Při opakovaných pádech z prvního patra byl v Hodkovičkách @Trenér jen lehce potlučen. Tady se obávám, že ani tlumení pádu endoprotézou mu nepomůže...
Jenže já se nemusím obávat žádných následků ze strany ČD, a to jsou koleje cca 30m vlevo od drivingu za plotem, endoprotéza mě díky slabšímu přenosu váhy do levé nohy (přední) nutí lehce šlajzovat a pušovat...
 
Jenže já se nemusím obávat žádných následků ze strany ČD, a to jsou koleje cca 30m vlevo od drivingu za plotem, endoprotéza mě díky slabšímu přenosu váhy do levé nohy (přední) nutí lehce šlajzovat a pušovat...
Chceš snad říct, že díky silnému draw (necitové tomu říkají hook) od @mkopcak byli v ohrožení i všichni na cyklostezce? o_O:D
 
Chceš snad říct, že díky silnému draw (necitové tomu říkají hook) od @mkopcak byli v ohrožení i všichni na cyklostezce? o_O:D

Důkazy na to nemám, ale s pravděpodobností jsem ohrozil i tramvaje u Žlutejch lázní, kanceláře Nestlé a pár lidí se mi ozvalo, že je minul drivingový míček z Hodkoviček, když projížděli po Barandovskym mostě...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom