Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Jih Český Krumlov

Jak už jsem psal dříve, tohle hřiště mě baví. Letos podruhé dva dny a podruhé jsem se trefil do aerifikace, naštěstí jen druhý den. Upozornili na to, nabídli slevu nebo jinou kompenzaci. Při ceně 500 v neděli a 350 v pondělí při využití 1fee2hraci super.
Oba dny hřiště ve skvělé kondici (kromě již zmíněné aerifikace v pondělí).
Obsluha v restauraci i na recepci super.
Pro mě  nepochopitelná absence nealko piva v restauraci - jejich pivovar ho nevaří tak ho prostě nenabízí - totální debilita.
Na recepci normálně v prodeji. Po 4,5 h v 37 stupních na hřišti jsem měl chuť někoho kopnout. Jinak jídlo dobré.
Rád si tam zase pojedu zahrát.
 
Dnes a včera odehráno. Hřiště v parádním stavu, fairwaie skvělé, greeny parádní. Jen 16.green je na kraji opravovany, ale my co hrajeme k vlajce to neřešíme. Jednoznačně doporučuji k návštěvě, krásný zážitek.
 
pro mě jedno z TOP 10 hřišť u nás .. po všech stránkách, DOPORUČUJI, jezdím tam alespoň 2x ročně, i když to mám přes 200km
 
pro mě jedno z TOP 10 hřišť u nás .. po všech stránkách, DOPORUČUJI, jezdím tam alespoň 2x ročně, i když to mám přes 200km
Taky myslím. Jezdíme tam pravidelně na jaře na rybí a na podzim na zabijackový turnaj.
 
Jak se dobré může změnit na ještě lepší. Po mé loňské absenci se celý resort letos posunul výrazně kupředu. Krásně upravené jezírko s výhledem u dvojky a "suchá voda " na 6ce. Servis na recepcích hřiště i hotelu je naprosto ukázkový. Řídí se jednoduchým pravidlem " nic není problém." Dokonce i když se ukáže vážný problém, upadlé kolo na buggy na jamce č.4 ( někteří lidé si nejspíš pletou buggy s tankem) tak než další flight začne nadávat , že se zdržuje, je přistavena nová. Nevěřil bych , že se dokáže s trochou šikovnosti personálu odplížit po třech domů.
Vlastní kategorie je restaurace a místní pivo. Jedním slovem "skvělé". Kdo mě zná ví, že na jídlo jsem velký kritik a málo co mě uspokojí.
Jediná výtka by směřovala ke snídaním. Resort nabízí vlastní různé jistě skvělé marmelády, ale jak to mám vědět, když je nemůžu ochutnat? Místo toho u snídaně jedna těžko identifikovatelná žlutá. Určitě by prodej vlastních výrazně zvedl, když by hosté měli možnost pár druhů ochutnat. Návštěvu můžu jen doporučit i negolfistům. Wellness a koutek pro děti udělají radost rodinám s dětmi.
A vůbec, můžu kritizovat rezort, kde jsem zahrál svůj první letošní eagle? Jamka č. 4 par 5. 405 metrů mírně do kopce a lehký pravý dogleg 1W 4i a putt z 2,5 metrů.:p

Prosím o zdržení se komentářů na mojí váhu v souvislosti s buggy. Děkuji.:D
 

Přílohy

  • buggy.jpg
    buggy.jpg
    198,3 KB · Zobrazení: 497
  • Krumlov.jpg
    Krumlov.jpg
    157,9 KB · Zobrazení: 468
UŽ SE TO BLÍŽÍ... GOLFOVÁ SEZÓNA 2018 - Český Krumlov
(otázky a odpovědi z dotazníku 19.jamky)​

1. Co nového pro letošní golfovou sezónu pro nás golfisty chystáte? Změny hřiště, novinky?

V letošním roce jsme se pustili do úprav vodních překážek, které máme na jamkách 8, 12 a 18 - jde možná spíše o estetické úpravy než o zásah do jejich modelace.
Nakoupili jsme novou grýnovou sekačku a ještě více spolupracujeme s našimi partnery z rakouského hřiště Böhmerwald v oblastech synergického nakupování travního semene a péče o naše vyhlášené husté ferveje.

2. Vypíchněte jednu akci, která u vás za to skutečně stojí, něco - co i vy sami máte nejraději a na co se skutečně těšíte.

SGA neboli Svachovka golfovým amatérům - letos už 11. ročník, do kterého je k dnešnímu dni přihlášeno 54 hráčů a určitě bude hrát 90 stejně jako v předchozích ročnících. 4 dny na začátku července, bez cutu, s vloženými soutěžemi i letní párty, poznání nových přátel i setkání s těmi, které jsme třeba rok neviděli.

jaro 6.jpg


3. Jak vidíte své ideální návštěvníky? Myslíte, že jsou vaši “čeští” hráči dobře golfově vychováni? Hostíte na vašem hřišti raději sportovní turnaje, nebo ty amatérské více rekreační?

U nás si hráči zahrají sportovní turnaje na rány - jarní Spring golf classic, letní SGA, podzimní Svatováclavský pohár, celosezónní Krumlovský Eklektik a pak máme vyhlášené turnaje dvojic - texas scramble - hlavně podzimní zabíjačkové a svatomartinské husičky kde hraje řadu úplných začátečníků a kde vedle golfu je na prvním místě gurmánský zážitek

A ideální hráči - jsou to nakonec všichni - jenom každý očekává od své hry i od našeho hřiště něco jiného - my jsme rádi za každou zpětnou vazbu - ať je pozitivní či negativní, snažíme se každý rok zlepšovat naše služby, zvyšovat kvalitu údržby na hřišti a myslet na pohodlí našich hostů - těch co přijedou na jednu hru nebo u nás tráví golfový pobyt.

4. Jedna otázka pro odvážné: Jak se váš resort vyrovnává na jedné straně se zvyšováním nákladů a na druhé straně tlakem golfistů na nižší ceny?

Rozumíme tlaku na cenu ze strany některých hráčů, ale pokud chceme nabízet kvalitu a denně připravovat hřiště aby hra na něm byla požitkem, musí tomu odpovídat i cena za green fee. Jsme více vzdáleni od hlavních dálnic, snažíme se proto nabízet vyjímečný zážitek ve formě pobytu u nás, kde sousedský komplex Svachovka, který obklopuje právě naše hřiště, vystavěl hostinský pivovar Glokner, destilérku Svach, denní lázně, několik hotelových domů a i pro letošní rok má několik novinek.

5. A závěrem jedna odlehčená: Co vy osobně byste si dal jako svůj letošní golfový cíl?

Chci aby mne golf stále bavil a i když se nedostaví vynikající sportovní výsledky v soutěžích ve hře na rány, budu ráda, když si vždy najdu na tuto vyjímečnou hru čas a možnost zahrát si s přáteli.

Odpovídala Marcela Jirková, manažerka klubu
http://www.golfck.cz/
 
  • To se mi líbí
Reactions: ati
zajimava nabidka.....

Novinka letošního roku - Tisíc na měsíc!
Co za zaplacených 1000 Kč na měsíc dostanete?
- neomezený počet míčků na drivingu
- 1x denní fee na naše hřiště s neomezeným počtem jamek odehraných v daném dni - platnost shodná jako platnost produktu
- vstup na tréninkové plochy
Tento produkt není vázán s žádným členstvím (může si ho zakoupit i začínající hráč), ale je vázán na konkrétního držitele odbaveného v systému a fyzickou kartou k tomu vydanou (kód karty spojíme se zápisem do systému)
Co můžete: - 1x denní fee darovat někomu jinému pokud sami na hřiště nevyrazíte (ale pouze v limitu platných 30 dní), můžete tuto kartu zakoupit i další osobě - darovat ji i s dárkovým certifikátem
- kartu si kupovat opakovaně
Co byste jako správní golfisté rozhodně neměli: - kartu půjčit někomu dalšímu kdo přijde trénovat místo vás, z karty čerpat míčky na odpaliště kamaráda či kamarádky, který jde s vámi trénovat
Zneužitím karty její platnost okamžitě skončí a další už nebude možné zakoupit. Ale my věříme, že to nikoho nenapadne a budete rádi, že jsme pro vás tento produkt připravili.
 
Nabídka pěkná, dik za info. Trochu tedy přemýšlím na koho je ale cílená ze strany Krumlova? Na vyletniky asi ne, tomu nenapovida 30 dni možnosti trénování, takže spíše na místní? Takové letní členství... ale to je zase málo her...

Ze zájmem jsem se podíval na ceník http://www.golfck.cz/cenik/green-fee/a tomu říkám výběr v menu. Akorát pro mě složité, by mě zajímalo, jak se v tom orientují na recepci. :)

Ale kreativita se cení!
 
Upraveno:
Nabídka pěkná, dik za info. Trochu tedy přemýšlím na koho je ale cílená ze strany Krumlova? Na vyletniky asi ne, tomu nenapivida 30 dni možnosti trénování, takže spíše na místní? Takové letní členství... ale to je zase málo her...

Ze zájmem jsem se podíval na ceník http://www.golfck.cz/cenik/green-fee/a tomu říkám výběr v menu. Akorát pro mě složité, by mě zajímalo, jak se v tom orientují na recepci. :)

Ale kreativita se cení!
Na recepci někdy sedí Marcela a ta ty ceníky dělá takže ví.
Když tam sedí recepční, jsou zaškolené a nemají problém.
 
O tomto víkendu jsem poprvé navštívil Český Krumlov, včetně ubytování v hotelu Svachovka. Byl jsem zvědav, jak se mi bude celý resort líbit (líbil moc) a hlavně hřiště je parádní, nevypálené vedrem a pro mě neskutečně hravé. :) Bylo to fajn a rád se na hřiště vždycky vrátím.

Přidám snad jen pár postřehů bodově:
  • golfové hřiště: ani nevím, co bych vytkl, na to, že je léto v plném proudu a jinde mnohá hřiště bojují se suchem a vypálenými fervejemi, tady bylo všechno v pořádku. Vyjma greenů byly i krásně zelené ferveje. Hřiště se mi líbilo i vizuálně, především první devítka. Jediná jamky, která mě nijak vzhledově nyní neoslovily, byla trojice - 14,15, a půlka šestnáctky, nějak se mi to tam táhlo a prostě po těch jamkách, kde jsou stromy, lesy, hezká zákoutí to už nebylo ono. Ale to je detail, prostě hřiště paráda. Za mě jednička. :)
  • ubytování - dvoulůžkový pokoj, v pohodě, postele byly, sprcha taky, stejně jsme tam čas netrávili. Ono by to ani nešlo, konkrétně náš pokoj pro dva byl desně pidi. Sotva dvě postele a kolem nich jestli metr ulička, tak přeháním. Pokoj číslo pět pro dva prostě na více jak jednu, dvě noci nechtějte. Bazén jsme nezkusili - byla tam svatba.
  • restaurace - pochutnal jsem si - měl jsem žebra, dvakrát po sobě, ty byly obří a mňam, mňam. Moc se mi líbilo, že k dispozici bylo místní pivo sedmička (2,3% alkoholu), takže příjemné, letní pití. Syrečková pomazánka kdyby byla s normálním chlebem (pěkně křupavou, čerstvou šumavou), tak by to bylo lepší, než nějaký určitě hrozně zdravý biosemínkový tmavý chlebík.
  • děti - v místě spousta hraček. Akorát je blbý, když máte ve dvoře, kde sedí i ostatní hosti prkennou podlahu a malé ratolesti si hrají s vozíkem s docela hlučným chrastítkem a autíčky s klaksonem, a projíždějí mezi ostatními hosty na dvoře po těch prknech... dětský koutek je venku mimo dvůr, a prostě tam nevidíte. On teda ten kout je i nešťastně umístěn nad parkovištěm, takže tam prostě stejně malé děti nemůžete nechat samotné...
Za sebe spokojenost, hřiště se mi líbilo moc, myslím že ještě dlouho se budu budit hrůzou z některých jamek a především jejich kopečkovitých greenů. Jamka číslo 7... Prostě paráda! :-D

Závěrem, byť to možná tak nevypadá, ale spokojenost. Český Krumlov za golfovou návštěvu podle mě stojí. :)
 
Upraveno:
O tomto víkendu jsem poprvé navštívil Český Krumlov, včetně ubytování v hotelu Schvachovka. Byl jsem zvědav, jak se mi bude celý resort líbit a líbil moc a hlavně hřiště je parádní, nevypálené vedrem a pro mě neskutečně hravé. :) Bylo to fajn a rád se na hřiště vždycky vrátím.

Přidám snad jen pár postřehů bodově:
  • golfové hřiště: ani nevím, co bych vytkl, na to, že je léto v plném proudu a jinde mnohá hřiště bojují se suchem a vypálenými fervejemi, tady bylo všechno v pořádku. Vyjma greenů byly i krásně zelené ferveje. Hřiště se mi líbilo i vizuálně, především první devítka. Jediná jamky, která mě nijak vzhledově nyní neoslovily, byla trojice - 14,15, a půlka šestnáctky, nějak se mi to tam táhlo a prostě po těch jamkách, kde jsou stromy, lesy, hezká zákoutí to už nebylo ono. Ale to je detail, prostě hřiště paráda. Za mě jednička. :)
  • ubytování - dvoulůžkový pokoj, v pohodě, postele byly, sprcha taky, stejně jsme tam čas netrávili. Ono by to ani nešlo, konkrétně náš pokoj pro dva byl desně pidi. Sotva dvě postele a kolem nich jestli metr ulička, tak přeháním. Pokoj číslo pět pro dva prostě na více jak jednu, dvě noci nechtějte. Bazén jsme nezkusili - byla tam svatba.
  • restaurace - pochutnal jsem si - měl jsem žebra, dvakrát po sobě, ty byly obří a mňam, mňam. Moc se mi líbilo, že k dispozici bylo místní pivo sedmička (2,3% alkoholu), takže příjemné, letní pití. Syrečková pomazánka kdyby byla s normálním chlebem (pěkně křupavou, čerstvou šumavou), tak by to bylo lepší, než nějaký určitě hrozně zdravý biosemínkový tmavý chlebík.
  • děti - v místě spousta hraček. Akorát je blbý, když máte ve dvoře, kde sedí i ostatní hosti prkennou podlahu a malé ratolesti si hrají s vozíkem s docela hlučným chrastítkem a autíčky s klaksonem, a projíždějí mezi ostatními hosty na dvoře po těch prknech... dětský koutek je venku mimo dvůr, a prostě tam nevidíte. On teda ten kout je i nešťastně umístěn nad parkovištěm, takže tam prostě stejně malé děti nemůžete nechat samotné...
Za sebe spokojenost, hřiště se mi líbilo moc, myslím že ještě dlouho se budu budit hrůzou z některých jamek a především jejich kopečkovitých greenů. Jamka číslo 7... Prostě paráda! :-D

Závěrem, byť to možná tak nevypadá, ale spokojenost. Český Krumlov za golfovou návštěvu podle mě stojí. :)

V Krumlově je krásně, kvalitní zázemí a velmi rozumná cenová politika. Ale to pro mne hlavní - samotné hřiště není dobře navržené. Tolik ran naslepo přes různé horizonty jako tady se snad nikde jinde v ČR nehraje. Pro mne , jednou za rok - proč ne, Hrát tam častěji mne však neláká...
 
V Krumlově je krásně, kvalitní zázemí a velmi rozumná cenová politika. Ale to pro mne hlavní - samotné hřiště není dobře navržené. Tolik ran naslepo přes různé horizonty jako tady se snad nikde jinde v ČR nehraje. Pro mne , jednou za rok - proč ne, Hrát tam častěji mne však neláká...
Kde kromě trojky a šestnáctky hraješ naslepo?
 
O tomto víkendu jsem poprvé navštívil Český Krumlov, včetně ubytování v hotelu Svachovka. Byl jsem zvědav, jak se mi bude celý resort líbit (líbil moc) a hlavně hřiště je parádní, nevypálené vedrem a pro mě neskutečně hravé. :) Bylo to fajn a rád se na hřiště vždycky vrátím.

Přidám snad jen pár postřehů bodově:
  • golfové hřiště: ani nevím, co bych vytkl, na to, že je léto v plném proudu a jinde mnohá hřiště bojují se suchem a vypálenými fervejemi, tady bylo všechno v pořádku. Vyjma greenů byly i krásně zelené ferveje. Hřiště se mi líbilo i vizuálně, především první devítka. Jediná jamky, která mě nijak vzhledově nyní neoslovily, byla trojice - 14,15, a půlka šestnáctky, nějak se mi to tam táhlo a prostě po těch jamkách, kde jsou stromy, lesy, hezká zákoutí to už nebylo ono. Ale to je detail, prostě hřiště paráda. Za mě jednička. :)
  • ubytování - dvoulůžkový pokoj, v pohodě, postele byly, sprcha taky, stejně jsme tam čas netrávili. Ono by to ani nešlo, konkrétně náš pokoj pro dva byl desně pidi. Sotva dvě postele a kolem nich jestli metr ulička, tak přeháním. Pokoj číslo pět pro dva prostě na více jak jednu, dvě noci nechtějte. Bazén jsme nezkusili - byla tam svatba.
  • restaurace - pochutnal jsem si - měl jsem žebra, dvakrát po sobě, ty byly obří a mňam, mňam. Moc se mi líbilo, že k dispozici bylo místní pivo sedmička (2,3% alkoholu), takže příjemné, letní pití. Syrečková pomazánka kdyby byla s normálním chlebem (pěkně křupavou, čerstvou šumavou), tak by to bylo lepší, než nějaký určitě hrozně zdravý biosemínkový tmavý chlebík.
  • děti - v místě spousta hraček. Akorát je blbý, když máte ve dvoře, kde sedí i ostatní hosti prkennou podlahu a malé ratolesti si hrají s vozíkem s docela hlučným chrastítkem a autíčky s klaksonem, a projíždějí mezi ostatními hosty na dvoře po těch prknech... dětský koutek je venku mimo dvůr, a prostě tam nevidíte. On teda ten kout je i nešťastně umístěn nad parkovištěm, takže tam prostě stejně malé děti nemůžete nechat samotné...
Za sebe spokojenost, hřiště se mi líbilo moc, myslím že ještě dlouho se budu budit hrůzou z některých jamek a především jejich kopečkovitých greenů. Jamka číslo 7... Prostě paráda! :-D

Závěrem, byť to možná tak nevypadá, ale spokojenost. Český Krumlov za golfovou návštěvu podle mě stojí. :)
Naprostý souhlas s hodnocením a hlavně s tím, že nejen hřištěm se vyznačuje golfový rezort. A to paní "šéfová na Svachovce" velmi dobře ví a i přes o ne naprosto špičkové hřiště dokáže vymyslet akce a vytvořit atmosféru, kvůli které se sem každý rád vrací. A to jsi nezažil makrobiotický zabijačkový turnaj, to je atmosféra....
My jezdíme už od roku 2011 bez jediné absence všichni a těšíme se rok dopředu... PF
 
Kde kromě trojky a šestnáctky hraješ naslepo?

- jamka 8 - druhá rána pro kratší hráče.
- jamka 9 - drive do neznáma, nevidíš dopad
- jamka 10 - drive do neznáma přes kolík
- jamka 11 - přes horizont drive nebo druhá rána
- jamka 4 - pokud jsi delší hráč, je pokud si dobře pamatuji, taky přes nějakou vlnu
- no a samozřejmě ta 3 a 16.

- jamky 14, 15 = jamky jen do počtu

- jamka č 17 - je čtyřpar s délkovými parametry 3 paru = musíš počkat až odejdou hráči z grýnu, což zdržuje hru. Nicméně jamka je zajímavá ve volbě , zda se tlačit do grýnu a riskovat tak aut.

- jamka č. 18 - pro mne určitě nejhezčí a nejzajímavější na hřišti. Líbila se mi i 12, která umožňuje různé strategie hry.

Je jasné, že pokud hřiště znáš a víš kam hrát, tak si jej více užiješ. Já a jeden parťák jsme je hráli po dvou letech podruhé, třetí ve flightu tam hrál poprvé. A tak jsme pořád studovali a řešili kam hrát...
 
@wasp tak pokud bereš každou vlnku pro kterou nevidíš míček z odpaliště jako ránu do neznáma, máš pravdu.
Touhle optikou mi treba Certovo bremeno nebo Berovice přijdou "slepejsi".
 
Aktuálně (v neděli) greeny ok, fairwaie místy podmáčené. Rough asi nejtěžší co pamatuji, heavy rough to samé, voda co teď spadla je znát.
Restaurace pořád ok.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom