Caddy

doktordee

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Téměř všechno. Jednodušší je vypsat co nemůže. Dotýkat se dráhy patu, stát v prodloužení zamýšlené rány, při úderu držet deštník nad hlavou hráče když prší, žádat o radu spoluhráče...
 

JardaK

Guru fóra
Klub
Beřovice
19.jamka:
Představení
Jak je to s jeho vstupem do bunkeru? Tuším nějaká hráčka (možná Spilková) dostala trestnou za to, že caddy vlezl do bunkeru před odehráním rány a tím "zkoušel pisek"?
 

RazoR

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Alda: Caddy toho může opravdu hodně. Důležité je si uvědomit, že hráč může mít v jeden okamžik pouze jednoho caddyho a že za něj nese plnou odpovědnost. V podstatě všechno co udělá caddy blbě ve smyslu golfových pravidel, tak je to bráno v podstatě tak, jako by to udělal samotný hráč, který je za to následně potrestán. Základní úkony jsou ale samozřejmě nošení holí a starost o ně, radění hráči se vším co je třeba, morální podpora atd... Spíš jestli máš nějaký konkrétní dotaz, k výkonu funkce, tak jej prosím blíže specifikuj - úvodní otázka je příliš obecná a nerozumím jak bylo myšleno "při hře a při hře na turnaji"...

Jarda: hm... To se mi nezdá, muselo tam být něco víc. Pravidla jako taková přímo toto neřeší, nenašel jsem ani nic podobného v knize Rozhodnutí. Pan google na mě vyplivnul toto: http://mynegm.tk/golf/golf-writers-column/rosss-rulings/stacy-lewis-penalized-for-caddies-actions-in-bunker/. Dost možná to bude ten případ. Chápu to následovně:
Caddy vlezl za hráčkou do bunkru aby zkouknul její polohu míče a následně v podstatě simuloval jak by asi mohla hrát, tzn. zavrtal se nohama do písku apod... Obecně se toto nepovažuje za zkoušení povrchu, protože tím hráč prostě zaujímá postoj... Ale caddy tam má prd co zaujímat postoj a jeho akce byla tedy vyhodnocena jako zkoušení povrchu a následoval trest dle 13-4 Míč v překážce - zakázané úkony... Tzn. caddy určitě do bunkru za hráčem před ránou může, ale nesmí tam vyvádět žádný hovadiny :)...
 

doktordee

Guru fóra
19.jamka:
Představení
WITB
Mé recenze
Tak to by mě nenapadlo :) ale on vlastně není důvod aby tam lezl před úderem. A co vím, tak nesmí kouřit. Alespoň ne na pga. A nesmí mít boty se spike. Kdekoliv.
 

RazoR

Aktivní člen
19.jamka:
Představení
WITB
Tak důvod... Důvod by se určitě nějaký našel a hlavně to není nikde zakázané, aby tam vstoupil. Jo, to co už tam pak dělá - na to je potřeba dát pozor. 
Kouření, boty apod... Toto také pravidla nijak neomezují, ale většina velkých (profesionálních) Tour má specifické podmínky, myslím, že se to většinou označuje jako "Regulation Book", kde je popsána spousta věcí, které platí pro celou Tour a mimo jiné tam jsou specifikovány i různá pravidla pro caddies... 
Např. zajímavá věc, se kterou jsem se setkal v praxi, je omezení toho, kdo může caddyho dělat. Většinou se řeší, jestli hráč, který hraje turnaj, může následně caddit jinému hráči (např. hrál ráno a odpoledne caddí nebo naopak). Opět obecně pravidly to zakázáno není, ale bývá to specifikováno v podmínkách dané Tour. Myslím, že na European Tour to nelze, ale na USA PGA Tour to povoleno je...
 

JardaK

Guru fóra
Klub
Beřovice
19.jamka:
Představení
RazoR : mohlo to být ono. Možná jsem to slyšel u Fehertyho, a tam myslím Stacy byla. Daná hráčka tvrdila, že tam nic nedělal myslím. Jestli si vzpomínám dobře, pouštěli záznam a ten caddy se tam jen otočil s nohou v písku a oni to brali jako to zavrtani.. Ale ruku do ohně za to nedám..
 
WebGolf.cz
Velký dík za spolupráci a podporu 19.jamky v roce 2020 patří (více info):
Nahoru Bottom