Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

2019: Tři hřiště, která nás letos oslovila, nezklamala, otrávila.

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Pomalu je čas na bilancování a dávání vzpomínek dohromady. Zkusme si vzpomenout, která hřiště nás letos příjemně překvapila, která nás naopak zklamala a proč. Vzpomenete si?

Osnova pro inspiraci:
  • 1-3 příjemné návštěvy, byla to pecka a nečekal jsem (proč)
  • 1-3 stálice, kde to mám rád
  • 1-3 zklamání a proč...
 
Tak já vykopnu jako první. Moc hřišť jsem letos nenavštívila jako hráč...Nadšená jsem byla naposledy z Kaskády minulý týden, to je prostě bomba hřiště (nádherný podzim na to měl jistě vliv), všechny tři devítky, ale Kamenná vede. Musím říci, že se mi líbilo na Darovanském Dvoře. Nádherné prostředí "dvora", hřiště fajn. Vysoko stále drží laťku Roudnička, to hřiště je vždy v super stavu, navíc jsou milé slečny na recepci.
No a stálice...naše hřiště Na Vrších, mne ta atmosféra tam prostě neskutečně baví, nevím jak zase přežiju zimu bez těch lidiček. A nechci šplhat u @mkopcak , ale Hořehledy je druhé hřiště, kde se cítím jako doma a vždy vítána. Slečna z recepce, jejíž jméno nejsem schopna si zapamatovat, je neskutečná. Jak kdybychom se znaly roky a fakt mám vždy pocit, že mne ráda vidí. Mildovi z kuchyně bych založila fun club. A hřiště mě baví, výhledy ze sedmičky jsou neskutečné. Vážně škoda, že to máme tak daleko.
No a vyloženě otrávená jsem snad nebyla. Hned zjara Kuňka...já to hřiště prostě nemám ráda, věčně v písku jak mravkolev, je to placka, panoramata elektrárny, nelíbí se mi. Ale abych někde byla fakt otrávená, to asi ne.

Víc hřišť navštívím s klukama na jejich turnajích...a vítání jak u starých známých zažíváme na Svratce, v České Lípě - to je hrozně milé.
 
První už nebudu, ale Martě první místo přeju. Ona je na něj ostatně z Requo Cupu zvyklá....
Příjemné návštěvy:
- Bítozeves - pro mě naprosté jarní překvapení, poměr VÝKON vs. CENA skvělý
- Telč - celý resort byl vždy fajn, teď začíná fungovat konečně jako golfový resort se všim všudy (zvlášť , když se o Vás stará @JanKostalCZE ).
- Penha Longa (Portugalsko) - neuvěřitelně pestré hřiště, ve skvělém stavu a krásné přírodě
Stálice:
- Molitorov - hřiště se zvedlo a mělo by se dle plánů zlepšovat dál, lidi zůstali stejně příjemní
- Mladé Buky - osvědčené se svými klady a zápory, ale pobyt je tam vždy příjemný
- Písek - to hřiště je dobré a zajímavé už dlouho, ale málo se to ví....
Zklamání:
- Hluboká - ani ten pohled na zámek a skvělý pan maršál nezachrání hřiště, které vedou diletanti - spálil jsem se tam již vícekrát a vždy mě přesvědčí, že zklamat můžou i jinde než minule...
- Zbraslav - hrát pocitově na těžkém staveništi prostě není ono a jít do restaurace pokaždé s hrůzou, co se stane tentokrát, si za své peníze radši odpustím
- Oitavos Dunes (#55 in the World, #1 in Portugal) - nenaplněná očekávání "bomba resortu" se nepotvrdilo, vyschlé hřiště bez semirafů s čurbesem kolem + neskutečně lenivá obsluha s jídlem od 12:00 do 17:00 - to je prostě špatně a tady zřejmě vyhrál marketing - BOHUŽEL
 
Příjmené návštěvy:
Ropice - krásné hřiště, rozmanité, zejména první devítka
Stálice:
Černý Most
Hradec Králové - obě hřiště vždy v super kvalitě
Zklamání:
Karlštejn - super kvalita, to ano, ale ta louka je pro mě zklamání
 
A nechci šplhat u @mkopcak , ale Hořehledy je druhé hřiště, kde se cítím jako doma a vždy vítána. Slečna z recepce, jejíž jméno nejsem schopna si zapamatovat, je neskutečná. Jak kdybychom se znaly roky a fakt mám vždy pocit, že mne ráda vidí. Mildovi z kuchyně bych založila fun club. A hřiště mě baví, výhledy ze sedmičky jsou neskutečné. Vážně škoda, že to máme tak daleko.

Ti teda pěkně děkuju, zase jim budu muset dát odměnu, takže nebudu mít prachy na závlahu. Příští suchý léto v Hořehledech je tvoje vina!
 
Ti teda pěkně děkuju, zase jim budu muset dát odměnu, takže nebudu mít prachy na závlahu. Příští suchý léto v Hořehledech je tvoje vina!
A oni to tu čtou? :cool:
 
- Prijemna navsteva - Letos me potesil Slavkov. Prijemne hriste, neni jednotvarne a tak nejak proste zaujalo.
- Stalice - Bohdanec. Ja tohle hriste proste mam rad. Mozna proto, ze jsem si tady poprve snizil HCP, ale sem se rad vracim. Musim zminit Zlonin uz jen proto, ze jsem clenem :) Ale proste kdykoli tady hraju, tak si uvedomim jak ten golf vlastne porad neumim :)
- Zklamani - Benatky. Jako ne ze by tohle hriste bylo vylozene spatne, ale proste umisteni blizko skladky neni dobry napad.

A neco co nedokazu zaradit. A to je Molitorov. Ano, ma ne uplne dobre odpaliste, micky na drivingu se rozpadaji v ruce, ale proste na zacatku leta jsou tam tresne a na podzim ty barvy stromu proste v cloveku evokuji prijemny pocit a libi se.
 
Příjmené návštěvy:
Regensburg (GER) - Zastávka v průběhu cesty z Itálie, hřište ve skvělém stavu, design ve vzrostlých stromech, kopcovité, různorodé a klubovna ze starého loveckého zámku, největší letošní překvapení.
Folgaria (ITA) - hřiště v italském lyžařském středisku, při ranách pozor na sněhová děla :D Během 10km vyjedete z údolí o 1300 výškových metrů více a tam kde se v zimě lyžuje se v létě pinká do kulatého nesmyslu. Hřiště krátké, hooodně kopcovité, ale pro mne překvapivě ve skvělém stavu, užasné greeny a výhledy.
Brautarholt (ISL) - Netradiční 12 jamkové hřiště postavené na útesech nedaleko Rejkjavíku, kdo chce si přečíst více, tak může zde v článku o výletu na Island :)
Molitorov - Nečekal bych, že to řeknu, ale hřiště se za poslední rok hodně zvedlo, předělaná klubovna, zvednutá kvalita hracích ploch a příští rok snad i závlahy, těším se :) A počkejte, jak to hřiště bude vypadat az 15-20 let.

Stálice:
Zbraslav - Ať domácí a mohlo by se zdát, že hřišti nadržuju, tak tomu vůbec není. Hřiště celý rok ve skvělém stavu, greeny i dnes jedou přes 11 stop :eek: :)
Telč - Vždy zelené, příjmná atmosféra a hrásné různorodé hřiště citlivě zasazeno do přírody a k tomu skvělá kvalita.
Kácov - Jedno z nejlepších hřišť u nás, suprová kvalia všech ploch, neni co vytknout, rád se sem vracím.

Zklamání:
Poděbrady - špatná kvalita, plesnivé greeny, les pořád zavřený, po otevření prvního pětiparu tragický stav greenu. Škoda škoda, uvidíme co bude po změně jamek.
Mariánské Lázně - Při mé návštěve v půlce jara bylo hřiště uplně spálené a celkove ve špatném stavu, byl jsem zde hrát po pěti letech a nic mne neláká jet znovu.
 
Bomba - MariaAlm Urslautal - protože rakouské Alpy, ale ono je to jedno, které z rakouských hřišť bych napsal, dále Beroun - protože prachy na závlahu a udržbu
Standard - můj domácí Terezín
Průšvih - vždycky mne naštve, jak na Terasách nemají nic v hospodě
 
bomba - Diamond Country Club - kvalita European tour, Adamstal - úžasná panoramata, Sedin - nové hřiště, které vypadá jako by tam bylo 50 let,
stálice - Slavkov, Ostravice, Telč, Čeladná,
zklamání - Kuňka, Čertovo Břemeno
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom