Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Hezkou hru! zo Slovenska.

Igi

Nováček
Ahojte, chcel by som Vás v prvom rade pozdraviť!

Volám sa Igor môžte ma volať Igi :D pochádzam zo Slovenska z mesta Košice.
Niekoľko rokov som chcel vyskúšať golf, dokonca som začal priamo v srdci golfu Škótsku (Edinburgh).
Po pár pokusoch som to nechal ležať prachom rok 2017, teraz v lete ma nadchla hra na olympiáde v Tokiu.
Aktuálne si robím zelenú kartu, rád by som napredoval v golfe a posúval sa v pred.
Chcel by som sa znižovať HCP a nato potrebujem byť členom v golfovom klube, aby som mohol hrať turnaje.
Trénerka mi povedal o virtuálnych kluboch ktoré sú u Vás v Česku.
Viete mi niekto pomôcť ako to funguje? Kde to mám prípadne hľadať.
Ďakujem krásne za prípadnú pomoc.
Igi
 
Ahoj Igi, vítej na Jamce. :)

Bohužel ti neumím poradit, jak je to na Slovensku. V ČR formálně vzato jsou pod hlavičkou České golfové federace (čgf) kluby a tzv. přidružené kluby. Viz jejich seznam tu: https://www.cgf.cz/cz/cgf/subjekty-cgf/kluby. Velmi krátce: Kluby - mají hřiště, nebo driving pro x osob, nebo indoor (o nějakém rozsahu). Přidružené kluby - nic z toho nemají. Formálně se to vyjma jiného liší tím, že kluby mají hlasovací právo, přidružené nikoli a pak ještě výše členských poplatku za hráče 600/300 Kč rok atp (resp. tolik platí kluby ročně čgf za své ovečky, my, jako jejich ovečky svým klubům platíme zpravidla výrazně více dle výhod, které nám poskytují - volná hra na hřišti, slevy na své trenéry, reciprocity atp).

Laicky: aby si mohl pracovat se svým HI (snižovat), musíš nejprve složit Osvědčení o golfové způsobilosti (Zelená karta), a zároveň být členem alespoň jednoho klubu (mít své unikátní členské číslo) - tzv. domovské členství. A pak tedy ještě něco uhrát. Nejlevnější (nebo alespoň jedno z nejlevnějších) a poměrně populárních členství v ČR (hlavně Praha a okolí) je členství start u klubu ČGK (Český golfový klub) - kdy členství "Start" vychází na 1.000 Kč/ročně. Více viz tu: https://www.cgk.cz/cs/typy-clenstvi-a-clenske-poplatky/, ale těch oblíbených je celá řada dalších (Bestgolf, PGK atp.) V podstatě za poměrně minimální poplatek ti rok povedou tvojí "kartičku" a budou spravovat tvé členství.

V posledních letech ale s podobnou nabídkou "Startovacích" členství přichází i mnoho klasických klubů s hřištěm (bojují o zákazníky, aby jim je virtuálové nepřebírali) - takže za podobný peníze, nebo mírně dražší u mnoha golfových klubů lze takovéto startovací členství najít, mnohdy i třeba jednou hrou na daném hřišti v ceně (takže u některých hřišť tě pak to vyjde skoro stejně nebo jen o kousek víc, jako cena fee). Chce si ty nabídky jednotlivých klubů proklikat a pečlivě zvážit, jestli to má smysl. A nenechat se úplně oblbnout - je sice pěkné, že někdy virtuál nabízí volné hry na některém hřišti, ale není to tak docela pravda, někdy se musí člověk dost dlouho dopředu registrovat k dané hře v rámci denní kapacity a může to být poměrně opruz.

Netuším, jak je to na Slovensku, ale doporučil bych ti podívat se na místo, kam nejvíce chodíš trénovat, jestli nějaký klub nemají, případně jaké mají podmínky - i kdyby měli slevu jen na míče na trénink, může se ti to vyplatit. V neposlední řadě - blízký klub místu, kde pobýváš ti může poskytnout akce, které tě budou lákat, a zvát na nějaké aktivity, které pořádá a tím se zapojit do místního klubového života i reálně. Někde to funguje, někde ne. Celé to mé povídání je výrazně zjednodušené, ale pro hrubou představu by to postačit mohlo. Pokud je ti toto jasné, tak to hoď za hlavu. ;)

O případné variantě - být členem v zahraničí (v ČR) a snadnosti komunikace na Slovenských hřištích, co se týče následné správy HI bohužel nic nevím - a snad se o své zkušenosti podělí někdo znalejší. :up:

Každopádně vítej!
 
Upraveno:
  • Dík za info!
Reactions: Igi
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom