Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Pěkný den všem!

MartinRsh

Nováček+
Klub
Olomouc
HI (HCP)
54
Pěkný den všem,

jmenuji se Martin a jsem z Olomouce.

Po dlouhých letech sledování golfu v TV a pak i hraní na Playstationu od cca roku 2012 jsem předloni dostal chuť si to zkusit v reálu, když to vypadá tak jednoduše. :D

První rok jen sporadické návštěvy Golf Resort Olomouc (Véska) a protrpěl jsem kruté začátky na drivingu s půjčenou holí.

Loni jsem se hecl a pořídil pencil bag se třemi holemi (6i, PW, P), abych případně mohl na veřejné hřiště, ale stejně jsem zůstal pořád na drivingu a trénoval. Vzhledem k počtu pokažených ran mi nedávalo smysl se odvážit jinam. Hodně jsem toho odpálil i na drivingu v Mariánských Lázních, kam pravidelně v létě jezdím.

Letos konečně se to začalo s odpaly malinko jevit nadějně a hlavně to začínala být nuda na kobercích a mezi šňůrami. ;)
Takže na dovolené jsem zakusil herní křest na mini devítce Chip&Putt v Mariánských Lázních a musím říct, že je to parádní zábava! Během týdenního pobytu jsem tam byl nakonec čtyřikrát.

Aktuálně měsíc chodím u nás (Olomouc) na veřejnou devítku a první zkušenost zde byl šok, je to přece jen delší hřiště proti Chip&Putt v ML. A taky plné nástrah. Při svém úplně prvním kolem jsem zde postrácel čtyři míče, hlavně jamka č.4 poskytuje hrůzný pohled z odpaliště pro úplného nováčka. No ale na jamce č.6 zázračný odpal, viz foto, takže (pro mě malý zázrak) se přihodilo Birdie. Teď už zde mám 10 kol a někdy je to (pocitově) dobré, ale naposledy teď ve středu to bylo výrazně horší. Takže jako na houpačce.

Aktuálně zvažuji, jak se posunout dál. Budu muset doplnit výbavu, minimálně SW, protože z písku dost trpím s tou mou PW. Kolem greenu je to taky výzva. Uvažuji i nad trenérem, aby mi poradil, proč jsem značkový "topinkovač". :rolleyes: Nakonec otázka zelené karty, zda už letos, abych mohl být od příští sezony vybaven HCP, ale vím, že pro hru na velkém hřišti budu muset ještě získat zkušenosti s dlouhou hrou, takže zpět řehole na drivingu.

Toliko o mé cestě ke golfu a mé první golfové krůčky, přeji vám všem dobrou hru!

Martin
 

Přílohy

  • 1630162648399.png
    1630162648399.png
    102,7 KB · Zobrazení: 234
Ahoj Martine, to je příběh, jak z pohádky. Hezký... Pevně věřím, že ten nádherný svět golfu získal do svých řad dalšího nadšence!

Vítej na Jamce a at se to mezi námi libí! :)

Btw. co na tvůj nový koníček říkají doma? :-;
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom