Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa GOLF-FILM: Legenda o slavném návratu

GOLF-FILM: Legenda o slavném návratu

  • Film jsem viděl a "jen" průměr

    Hlasy: 0 0,0%
  • Film jsem viděl a nelíbil se mi

    Hlasy: 0 0,0%
  • Jiné (upřesním ve vlákně)

    Hlasy: 0 0,0%

  • Hlasovalo
    18

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
legendaoslavnemnavratu.png


GOLF-FILM: Legenda o slavném návratu - viděli jste, líbilo?
V original The Legend of Bagger Vance, film z rok 2000. - Drama / Fantasy / Romantický / SportovníUSA, 2000, 126 min

Obsah z ČSFD: Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných.
---

Viděli jste film? Líbil se vám? Doporučili byste ho ostatním ke shlédnutí? Orientačně v anketě, osobní komentář vítán :)

Přikládám na úvod dvě mé oblíbené scény, dostupné i na YouTube:


 
Viděl jsem jej asi dvakrát a ta druhá scéna patří mezi mé nejoblíbenější.
 
Můj hóóódně oblíbený film:).......jen koukám, že na ČSFD to maj nějak popletený, s Bobym Jonesem tam byl za druhou hvězdu Walter Hagen!
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom