Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2022) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Dnes první den západního tripu, Kynžvart. Já to hřiště nemám rád (teda po dnešku ho nesnáším) a ono mě taky ne. 98 ran, z toho 6! trestných, 36 patů, 31 stb. Fuj, snad to bude zítra lepší.
 
Dneska turnaj v České Lípě.Hřiště je v suprový kondici.Rychlost greenů cca 9.Jsou nádherný.Drží balon ,pokud to není topinka :DFerveje,rafy a to dál také super.91 ran,37 stb a 31 patů. 4 par,10 bogí,3 dably a 1 triploň. Dvakrát voda po špatné volbě hole a jeden trojpat.Na mne nadstandartní krátká hra.Až na to vedro to byl hezký golf.
 
Dnes jsem byl hostovat na Darovanském Dvoře, hřiště mají v top stavu, hlavně grýny, rychlé, krásně zelené, férveje taky super, škoda, že jsem z nich hrál jen minimum ran. Vytvořil jsem si tam asi rekord v počtu trestných ran, celkem 5. Často to bylo hlavně z nenažranosti typu "ten green je jen 249m, zkusím to tam dostat první" případně "přísahám bohu, že tahle biozóna je tu nová", případně klasická voda nebo Oskar Bravo.
Jako bonus spálený krk, ruce a lýtka. Tak jako vždy, tam skoro nikdo nehrál, asi tím, jak je to z ruky.

1656873309007.png
 
Druhý den na golfu. Přihlásil jsem se na turnaj na Kuňce, spíš jen, abych nemluvil furt sám se sebou. Úvod dobrý ale druhá devítka do dvou třetin katastrofa, vrchol na 16, kde jsem hodil dva drivy do vody. Nakonec na sebe. Z Kunky do stropu neskáču, design je s bunkery l'art pour l'art, navíc bunkery udusaný, tvrdý, divnopísek jakoby napůl s tím jejich popelem, ale byl jsem jen asi 3x
1656876961212.png
 
1.7.2022 • Telč: 134 ran, (by mGolf)

Den první, z kratší (taky golfové) dovolené.
Začátek v Telči. V pátek rychle hned po příjezdu na hřiště. Počasí vypadalo všelijak, ale proti předpovědi zatím nepršelo. Tak jsme to riskli. Foukal hodně silný vítr, ale vždy po nebo proti směru hry. Začnu tím lepším. A řeknu velmi málo. Par na druhé jamce.
Pak to byl takový můj šedý průměr, dokud na konci 11. jamky konečně nedorazila apokalypsa. Doběhli jsme do hotelu durch a tím den skončil. Druhý den ráno jsme došli zbývajících 7 jamek. Hřiště trochu víc podmáčené, ale dalo se to. Ale hra katastrofální. 3x10 a jednou 13, to když jsem si říkal, že tu vodu přepálím.
První devítka mi vycházela na 21 stb a druhá na 10.
Hřiště ale moc pěkné. Škoda, že ho mám tak daleko.
 
2.7.2022 • Telč: 117 ran, (by mGolf)

V poledne pak hned na další osmnáctku s dalším členem rodiny, zatímco zbytek hlídal naše juniory.
Tentokrát to bylo o něco lepší, zapsal jsem 4 bogey (já z nich mám radost). Patování ale bylo nějak divně rozbité. Přestože bylo po dešti a greeny rozhodně nebyly rychlé, tak mi to moc nepadalo. Že jsem je až přestal počítat. Nakonec to vyšlo na 39 stejblů, což je o hodně lepší než byl můj pocit.
Přestože se mi tam moc líbí, hlavně odpaliště na patnáctce, tak herně jsem se dost trápil.
 
3.7.2022 • Kaskáda: 103 ran, 35 patů (by mGolf)

Den třetí a přesun na Kaskádu. Vzhledem k nedávné anketě jsem byl zvědavý na všechny tři devítky. Dnes to byla kombinace Kamenná/Dřevěná.
Hřiště plné, protože zítra startuje větší turnaj a před i za mnou flighty trénujících, hrající 2-3 míčkama každý. Takže to byla dlouhá čekačka na sluníčku.
Nevím jestli to bylo tím, ale po třetí jamce jsem měl skore +3 a lehce jsem znervózněl. Nic jsem nevymýšlel a když jsem měl volno, tak jsem do toho prásknul a docela jsem to trefoval. Nechtěl jsem si to moc pokazit, tak jsem pak najel na mód přizdisráč (exkjůs máj frenč) a Kamennou skončil s parem, třema bogey a zbytek dabláče. Moje zatím nejlepší devítka v životě. Vypadalo to, že hrát prostě podle toho na co mám se vyplácí.
Dřevěná byla výsledkově horší, ale i tak jsem přidal ještě jeden par. Greeny jsou prořezané a mnohem rychlejší než teď v Telči, přesto i patování šlo líp. A když jsem netrefil fairway, tak jsem se našel a dokázal se vyhrát zpátky. Měl jsem teda i kopec štěstí. Jeden dlouhý šlajs přesně zkopíroval dogleg na dvojce na Kamenné a tím jsem si jí hodně zkrátil a další jsem zase posadil až na vedlejší fairway odkud jsem pak jen těsně minul green.
Ale kromě náhod zabralo to přizdisráčství. Jsem moc krátkej na tří pary nad cca 150m. U těch mám vážně malou šanci je rozumně trefit z první a velkou šanci, že to pošlu úplně do pryč. Tak jsem je hrál s příhrou kratším železem a na čtyřech tří parech jsem měl dohromady skore +3. To je na mě luxus.
Celkově 103 ran a 54 stb a určitě nejlepší golf, co jsem zatím hrál.
 
4.7.2022 • Alfrédov: 98 ran, 36 patů (by mGolf)

Začalo to dobře. Parem. Potom luxusní drive na dvojce, abych to pak já kokot wedgí poslal do outu k daňkům. No, ano, mě "oblíbené" hřiště si zase vzpomnělo, že se nemáme rádi. První devitka za 55! To mě trochu nakrklo, takže jsem se na druhé snažil, je výrazně kratší než první, takže odložený driver, a šlo to. Druhá devítka za 43. Takže ostuda před rodinou jen trochu, pod tu stovku to bylo. Vyjma driveru mě dost trápily grýny, vůbec to netočilo. Takže po delší době 4x třípat plus jednou dokonce jsem si na grýnu zahrál tu Jamku znovu (4 pat). @kristyna s Fandou hrají moc pěkně - po ferveji. Honzík mám všem kedil a zapisoval skóre. 18j hry na něj dlouhý, ještě.

Hřiště místy sušší, ale ještě to není tvrdé. Bunkery tvrdé jak beton. Grýny krásně zelené, přišly mi dvourychlostní. Blbě se to odhadovalo. Mapy na cedulich už skoro nečitelné - vyšisováno od sluníčka.

Na recepci mi neuznali 30% Hoře-reciprocity na juniora. Tak nějak jsem čekal, že když v ceníku má běžnou cenu junior nižší, tak se reciprocita počítá z toho. Byl jsem vyveden z omylu - že prý slevy se nedají sčítat... Na argumentaci, že základ "juniorská" cena není sleva jsem už neměl náladu. Za trest jsme místo oběda tu s rodinou jeli po hře do KFC (ba ne, kluci to měli slíbený :).)

3C9C1AC6-4A76-4EEC-B723-6045D90F118A.jpeg 7EC3024D-3BA2-43C9-8CAB-42ADEA7C94E4.jpeg 455673D0-B6AC-42CC-92A1-8D4F10260F88.jpeg 85B51E94-EA7B-400C-A9D7-42B148A26E86.jpeg 904D8B5B-18EC-4B48-9844-19E46FB8A6CE.jpeg B5A3F3F8-9B0E-4AE2-8843-151C71F01016.jpeg

Btw. Modrá je dobrá! @PFP! Blue Dragons rulezzu! I budoucí draci! Nejlepší! :up:

B62C67F6-33AE-4C35-BC06-87D9C5D62F10.jpeg
 
Upraveno:
Na recepci mi neuznali 30% Hořr-reciprocity na juniora. Tak nějak jsem čekal, že když v ceníku má běžnou cenu junior nižší, tak se reciprocita počítá z toho. Byl jsem vyveden z omylu - že prý slevy se nedají sčítat... Na argumentaci, že základ "juniorská" cena není sleva jsem už neměl náladu.
Zajímavá úvaha. Taky nedávám reciprocity na děti, protože maj už v základu fee levnější. Ale vlastně nikdy jsem neřešil to, že by to někdo vnímal jinak...
 
Zajímavá úvaha. Taky nedávám reciprocity na děti, protože maj už v základu fee levnější. Ale vlastně nikdy jsem neřešil to, že by to někdo vnímal jinak...

Může být. Z ceníku Alfredova jsem se předtím nijak nedozvedel, že juniorská cena je sleva ze základu - nebo to z toho nechápu (na mobilu nevidím). Některá hřiště, co vím (třeba teď z hlavy Botanika) to mají právě proto uvedeno jako "sleva že základního poplatku", prip. poznámku, že partnerské reciprocity se týkají jen toho a toho... Tady jsem to v ceníku nenašel (a jinde na webu nehledal).

Je to ve výsledku vcelku fuk, o žádnou zásadní částku v tomto případě nejde.
 
Upraveno:
22.6.2022 • Poděbrady: 96 ran (by mGolf)

Pocitově to bylo pro mě utrpení rovno zahraní 120 ran a ne nakonec 96. Víte jak se říká, že i špatný golf lepší jak práce? Měl jsem zůstat raději v práci, dneska. :(

Odpoledne mi odpadla nějaká konference, tak jsem mohl využít volného času - jak jinak, než golfem. Hurá! A dát i za sebe šanci "novým" Poděbradům. Párkrát jsem tu v minulosti byl a nikdy jsem úplně uchvácen nebyl. Nějak mi to tu nikdy nesedlo. Tak nejprve aktuální pozitiva: dokup cgk za 500 je fajn, stav hracích ploch slušný, grýny pomalejší, ale konstantní a hezky zelené. Rafy nízké - ale sem tam jetel a žijí tam rafoví míčkožrouti. Negativa - až si zase budu chtít jít někam sám vyčistit hlavu a budu jak sůl potřebovat klid parkového hřiště, tak si musím na ten dnešek vzpomenout - jedu hodinu a půl přes ucpanou Prahu (to se dalo čekat) na skorem lázeňské hřiště, kde prvních 7 jamek mi nad hlavou litaly stíhačky (vyfotil jsem jen dvě ve formaci, pak tam byla ještě jedna, která viditelně pořád něco nacvičovala přímo nad hřištěm a okolí) a jakmile přestaly, tak na střelnici, která je hned vedle ( jamka 10?), zrovna dneska probíhal výcvik, nebo co (prostě pravidelná střelba). Zlatý Čerňák a Zbraslav s dálnici. Chápu, že jsem dneska měl smůlu, ale to vědomí mi moc nepomohlo. A to hlavní, co mě dokoplo - bohužel jsem neprozřetelně koukl na pracovní email a to byla úplně základní chyba. Už jsem to z hlavy nedostal. Příště prostě vypinám, nemá to pak cenu.

Nakonec herně šest parů, první polovina výrazně lepší jak druhá, kdy už mě to dneska samotného nebavilo. Jediné, kde jsem si to fakt užil, byly dvě lesní jamky. Tam byl nádherný klid, úplná oáza. A bylo mi úplně fuk, že obě za double. Nádhera to tam byla. Zbytek hřiště mě layoutem ani tentokrát bohužel nijak samotného nenadchl. Bohužel. Ve vícečlenném flajtu s přáteli bych si to tady myslím užil víc a díky srandičkám a kamarádkskému hecováni vytěsnil i ty zpropadené stíhačky. :up:

Zobrazit přílohu 31146Zobrazit přílohu 31147Zobrazit přílohu 31148Zobrazit přílohu 31149
Díky za fotky, v Poděbradech na drivingu jsem poprvé vzala do ruky golfovou hůl a navíc moji vlastní funglovku. Už je to víc než 10 let ;).
 
Dnes Sokolov. Prasení bohužel pokračovalo. Za ty dvě hry jsem zmrvil stejně ran driverem jako za předchozího půl roku. 98 ran, 32 patů, 32 stb, 1 birdie, 4 par, 4 bogey a o zbytku by bylo neslušné mluvit. Ale oproti včerejšku sem to došel s kolenem celkem v cajku.
 
Další rozstřel pod 100.

Ale postupně. Včera jsem odehrál turnaj na Kuńce, kterou nijak nemiluju. Přesun do Bohdanče, kde jsem spal - in the middle off nowhere, zcela sám na hříšti. Mají tu 4 pokoje, ve standardu. Personál milý. Sice v neděli večer nevařili, ale 2km procházka do Bohdanče mne nezabila - přeci nepojedu autem - a carpaccio a flank v restauraci pod Radnicí jen podtrhly můj hovězí charakter. Pokud by to nestačilo, tak jsem jej podtrhl nějakým červeným.
Ráno vztyk, snídaně jak na venkově /tři rohlíky, kobliha/ a do hry. "jasně že se můžete po hře na pokoji osprchovat, klíč nám dejte až odpoledne" taky potěšilo.
Ulovil jsem si místní pár, nastínil jsem jim svou vtipnost a s tváří nesmělého koťátka, co je tu poprvé, jsem byl vzat do Flightu.
99 ran, vytroubený dvě jamky, ale super pocit. Poté přesun na Mladé Buky, kde hraju zítra a pozítří.
1656963731260.png
 
Dneska Molitorov. Pondělní akce fee za cenu HIx10, tzn. pro mě za 132 Kč, to by byla škoda nevyužít, když jsem na chatě kousek od hřiště. Hřiště mi přišlo ve fajn kondici na zdejší standard. Navíc jsem zahrál 84 ran, což je o ránu líp, než bych podle mého HI měl. Zároveň to byl můj nejlepší výsledek na Molitorově. Což ze začátku teda nevypadalo po prvních 3 jamkách za +6. Ale pak se to otočilo. A 3 birdie za jedno kolo jsem asi taky ještě nezahrál. Škoda čtrnáctky, ale já tu jamku prostě nemám rád a nerozumím si s ní. Je vidět, že ten green byl původně designovaný pro jinou jamku a mě to prostě rozčiluje :) Ale celkově spokojenost.

1656963961702.png
 
5.7.2022 • Hořehledy: 85 ran, 31 patů (by mGolf)

Aaaaa. Boží. Dneska jsem šel sám na ranní panenské hřiště. Byl jsem na hřiště něžný a pozorný, jak se při prvním návštěvníkovi za den sluší a patří. Žádné hrrr driverem, pěkně zlehka, ladně jsem po fervejích našlapoval, před každou ránou hřiště pochválil, jak mu to dneska sluší...

No a byly z toho dva birdíky a 7 parů. První devitka za 42, druhá za 43. Takže spokojenost nesmírná! Hřiště skoro prázdné, moc jsem si to užil (až na Jamku č. 4 - obě kola za sedm, vždy s trestnou). :up:

Ještě, že jsem nakonec nešel/nepůjdu na večerní HCP, takhle mám moc hezky den :p - když o nic nešlo. Sice je určitá šance, že bych zazářil i večer, ale jak se znám, byl bych zbytečně agresivní a machroval dlouhýma holema a to v Hořehledech nemají rádi (při mém rozptylu ran). Tak zítra znovu se synem - očekávám před svědkem klasickou stovku. Třeba ne, hmmm... :)

E28B02F1-79EA-4F93-8602-60C24B089C60.jpeg 11664AFE-BDB0-49E3-8266-41F2DD7B8C04.jpeg
 
Upraveno:
Další den na tripu.

Mladé Buky. Nikdy jsem tu nebyl, Recepční mi přislíbila přiřadit k nějakým hráčům, ale Ti se lekli ranního deště a nehráli šel jsem sám, relativně slušně. Rány naslepo jsem hrál na orientační tyč, občas jsem místo 1W hrál 3H a udělal jsem dobře. Minuté fairwaye byly tak o metr, tudíž furt ve hře. Bunkery utlučeny po dešti, takže všechno u greenu (2x) na čip. Dvě velké minely - 7 jsem první vyhodil špičkou do nehledatelna, rovnou nová, takže cikánský bogey, a na 14 mám sice tři putty, ale 5 ran putterem, neb z foregreenu na forgreen a zpět - ty debile - a pak ještě dva putty (strašnej návrt).
96 ran, 41 STB.
1657029503655.png
 
Dnes Hazlov, opět prasení. První devítka za 56, nejlepší čísla byla 3x bogey. Celkem 102 ran, 32 patů (po odečtení ran puterem mimo green), 29 stb. Kdybych nekončil birdie par tak ty krámy naházím do rybníka.
Ale zítra, zítra to už musí přestat😁 to nejde prasit do nekonečna.
 
Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom