Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Sára Kousková na Augusta National Womens Amateur

Jamka R. Reader

Admin
19.jamka
Robot 19.jamky
Sára Kousková na Augusta National Womens Amateur (Golf.cz)

Augusta National Golf Club, – Augusta National Womens Amateur Championship (30.3. – 2.4.2022, -6 hodin)

Ve středu, 30. března se pro český golf naplní historický mezník, kdy se turnaje na nejslavnějším americkém hřišti, kultovním Augusta National účastní první česká hráčka, dvaadvacetiletá Sára Kousková.

Hrát v Augustě se zatím žádnému českému golfistovi v téměř devadesátileté historii nepodařilo. Až do letošního roku! Česká amatérka Sára Kousková prožila sezónu snů, kdy ovládla jak univerzitní turnaje v USA, tak profesionální na evropském okruhu. Umístění ve světovém žebříčku znamená že Sára Kousková bude na přelomu března a dubna reprezentovat Českou republiku v Augusta National Clubu.

Nepřístupnost soukromého hřiště Augusta National pro ženský turnaj byla prolomena v roce 2019, kdy se v dějišti Masters uskutečnil první ročník Augusta National Womens Amateur Championship (ANWA). Zvítězila Američanka Jennifer Kupcho s výsledkem pět pod par. Následující ročník 2020 byl kvůli covidu zrušen. Loni zvítězila Japonka Tsubasa Kajitani v rozehrávce s Američankou Emilií Migliaccio.

Startovní pole je 72 hráček, ze kterých do finálového kola postoupí cutem 30 nejlepších. Prvních 36 jamek se odehraje na devítkách Island a Bluiff hřiště Champions Retreat, závěrečné třetí kolo na hřišti Augusta National.

Účastnit se mohou amatérské hráčky podle mnoha kritérií, např. vítězky Augusta National Womens Amateur, úřadující mistryně U.S. Women’s Amateur, Ladies‘ British Open Amateur, Women’s Asia-Pacific Amateur, Girls‘ British Open Amateur, U.S. Girls‘ Junior, Girls Junior PGA a podle pozice na žebříčku.

„Co k tomu více říct. Jsem ohromně šťastná. Je to odměna za tvrdou práci nejen v posledních dvou letech. To, že se do Augusty podívám jako vůbec první Češka, celou věc jen umocňuje.“ usmívá se dvaadvacetiletá golfistka, která si svůj sen splnila až na třetí pokus. „Dvakrát mi tenhle vysněný turnaj utekl o pomyslný kousek, ale asi to tak nakonec mělo být. Spíš mě neúspěch v minulých letech motivoval ještě k tvrdší práci, která se loni naplno projevila,“ poukazuje na uplynulou sezónu Kousková, která má za sebou opravdu jedinečný rok.​

Hráčky ANWA 2022

Leaedrboard


S použitím textu Jakuba Mejzlíka

The post Sára Kousková na Augusta National Womens Amateur appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...
 
A7A2784A-252B-4216-ABF8-37D752CE58E7.jpeg
 
Tak po Sáře Kouskové, další úspěch české golfové nadějě - tentokrát mužské.
Tak budu držet palce.

3D8DAAC8-370F-44A2-9F88-3BF3943AF337.jpeg
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom