Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Divnick Golf - teleskopické hole

Pocitově pattování je samozřejmě trošku jiné. V nastavení PUTTER to má dokonce mírně negativní sklon, ale můžeš si to posunovat po půl loftu tak, aby Ti to vyhovovalo. 17 puttů na 9-ce a to jsem si s tím dal před hrou asi 6 puttů bo jsem spěchal. V okolí greenu zatím moc nemůžu posoudit, protože jsem buď dohrál až na green nebo jsem to zprasil. Ale to není holí, nějak jsem na podzim chytil nějakou podivnou cukaturu při čipování a pitchování a nemůžu se toho zbavit ani s ými wedgemi. :rolleyes:

Dnes turnaj na Lipinách s full setem, zítra asi vyběhnu zase pro změnu jen s Divnickem a vezmu ho i pořádně na driving, putting a chipping, pak napíšu další pocity. Už jsem zvědav co na to řeknete až to poprvé zkusíte.

Jo a průser, zapomněl jsem vám přibalit tištěný manuál k holi - mrcha byl na zapadlý dně krabice a našel jsem ho před chvílí. Takže ofotím a pošlu. Ale Steve psal, ať se hlavně mrkneme na videa a texty na webu, protože ten tištěný neobsahuje všechny informace. No ale pro pořádek přikládám PDF.
 

Přílohy

  • Divnick návod.pdf
    1,1 MB · Zobrazení: 200
Je to prdel!

BCF55D02-8E9F-4700-A528-5945A8C4E55A.jpeg
 
Tak už dorazilo, můj nový hobby golf bag. :) Už se těším, až někdy koncem týdne to vyzkouším. Díky @Mac, že si nás rozhoupal a že si se postaral o celou tu administrativu, objednávku, zajištění a dodání. :up:

1CCC9FBC-3A5F-4C12-8DA1-0884F541B358.jpeg
 
Upraveno:
Mé první dojmy:

- skládání a rozkládání shaftu je snadné a blbuvzdorné, na golfu má však jednu nevýhodu - na složení potřebujete hůl “zarazit" o tvrdý podklad, ideálně beton. Což je povrch, který se na golfovém hřišti hledá poměrně blbě...
- hůl složená nedrží. Tzn. pokud ji chcete v tomto zmenšeném tvaru uchovat, musíte ji buď nacpat do něčeho, co jí nedovolí se roztáhnout (např. ta buzna kabelka, co má @requo ) nebo ji nést vzhůru nohama, což je teda vopruz a dřív nebo pozdějc si to shaftu skřípnete prsty (já už asi 6x). V jakékoli jiné poloze se bude samovolně rozkládat.
- nastavení loftu hole budu muset ještě nastudovat. Mělo by tam být asi 20 různých úhlů, já jsem schopen se trefit tak na 5-6. Což tedy pro běžnou hru bohatě stačí.
- loft v nastavení na S, 9, 7, 5 prakticky věrně kopíruje mé běžné délky, což mne mile překvapilo. Cokoli s nižším loftem se mi zatím nepodařilo vůbec trefit, nepočítám-li jedovky metr nad zemí s letem na 140 m a doběhem další 120 m:-D
- hůl je relativně pevná, ale při mém švihu přeci jen cítím, že je složená z více dílů a prohýbá se. Musím ubrat z rychlosti švihu tak na 70%, abych nešlajzoval.
- nastavení putteru je pro mne zatím nepoužitelné, nejsem schopen s tím trefit vůbec nic a patrně to pro mne bude nejslabší stránka hole - je to jak puttovat 6kou železem, uplně mi v tom chybí ten měkký pocit kontaktu s balonem a tudíž jakýkoli odhad. Ale třeba se to časem zlepší...
- hůl jednoznačně vzbuzuje pozornost a každý si ji chce vyzkoušet:-D
 
Upraveno:
Včera jsem si dal s klukama pro změnu první Ostravickou 9-ku s Divnickem. Pravda, stálo mě to ve finále 3 kila (utlokl jsem to za 52 ran), přeci jen je to trošku jiná hra než s plným setem. Ale primárně proto, že jsem to netrefoval přesně. Puttování si nastavuju kousek výš než je P, spíše mezi P a D. U nastavení na putter to má spíše záporný loft vůči shaftu, ale překvapivě to funguje.

Zase výhoda když leží míček třeba na fringi a chceš aby kousek poskočil a až pak roloval, tak si přidáš "loft na putteru" - to bude chtít potrénovat.

Už jsem se s tím štelováním loftu trošku sžil. Princip je ten, že otočením hlavy hole "nahoru" - směrem k většímu loftu, tak se hůl posune o 5 loftů (20 stupňů) a když ji otočíš opačným směrem "dolů" tak se otočí pouze o 4 a půl loftu (18 stupňů). Čili se zvýší úhel o 2 stupně což je půl běžného loftu.

Takže když mi šipka ukazuje například na 7-ku, tak udělám nahoru-dolu (loft 7 a půl) a nahoru a dolu (loft 8) atd. Ve finále je to docela rychlé - cvak-cvak a je to.

K tomu "skládání" hole - beton většinou před klubovnou někde je a na hříšti hůl asi nutně skládat nemusím.

Ačkoliv rejpalové se mě včera na klubu ptali, jestli ji po každém úderu musím skládat a schovávat ji do té "buzna tašky" :p prostě čirá závist ;)
 
Tak dneska prvních 7 jamek s Divnoholí a mám to pocitově takové rozpačité - tím, jak je hůl dělána na pomalejší švih, tak mám problém jí uvěřit. A z toho pramení různé nedotažené nebo přetažené pokusy. Prostě s ním nemůžu hrát naplno jako s mými holemi a dělám tak zbytečné chyby. Což je tedy problém můj, nikoliv hole:). Je však otázkou, jak moc se snažit holi přizpůsobit...

Zvládnul jsem vše od PARu po sněhuláka, selhával jsem především na greenech, kde jsem se dokázal vyznamenat i čtyřputtem.

- Opravuji své původní tvrzení o složitosti nastavení loftu. @Mac má pravdu, stačí cvakat tam a zpět a vše běhá jak má.
- Ani to, že hůl nejde složit na hřišti a že se ze složeného stavu sama rozkládá mi nijak nevadilo, jdu prostě s jednou holí. Potřeba ji skládat po každé ráně není.
- Překvapilo mne, jak jsem k ranám nepřipraven. Jak jsem zvyklý dojít k míči a vytáhnout správnou hůl, tak teď dojdu k míči a teprve v ten moment mi dojde, že musím přecvakat:).
- Jak sebou člověk nenese nic jiného než 3 míče v kapse a vypichovátko, dojde mu, jak moc mu bag slouží k jiným věcem:
  • Není kam dát pití.
  • Není do čeho hůl otřít, takže jsem měl uplně zelenou ruku:-D
  • Neměl jsem kam dát klíče.
Všichni na mě koukali jako na zjevení. Což tedy možná bylo i proto, že jsem šel tradičně bos:). Dneska bylo krásně!
 
Hele, kluci, zkoušeli jste to v bunkeru? Já vím, že tam nehrajete... ale tak jestli byste náhodou to nemohli jen tak kvůli mě zkusit :)
 
Jasně, už jsem v bunkeru 1x byl, klasicky napodruhé ven jako s běžnou hrou (nesnáším hru z písku, neumím ji a nebaví mě to trénovat ;)). Po výkonu je třeba naklonit hůl špičkou hlavy dolů a vysypat písek z "převodovky". Ale ještě jsem to netrénoval. Překvapivě tvar té hole má i docala solidní bounce takže by to mohlo v tom písku hezky "plavat".

Jo a k tomu co je "naprd" při hře jednou holí obecně (tzn. bez bagu či bagu a vozíku) - doplnění k @mkopcak:

- nemáš s sebou deštník
- nemáš si kam odložit bundu nebo naopak vytáhnout svetřík apod. Takže třeba v dubnu, květnu je to naprd, to se občas oblíkám a svlíkám podle větru a slunce i několikrát na jamce :)
- nemáš si kam dát pití - to se dá na prvních jamkách řešit plechovkou pifka, ale pohodlné to není
- klíče - dáš do buzna kabelky :p (tam mám 3 míčky, vypichovátko, pár týček, markovátko, rukavici)
- ručník - ten chybí hodně - teď jsem našel malý ručník (takový ten tri-fold co má sklady tak, že když utřeš hůl doprostřed ručníku, tak je zvenku čistý a nezaprasí Ti oblek) a připnul si ho k té ledvince (tu nosím jen přes rameno a při švihu ji položím na zem (nebo ji věším spoluhráčům na vozík a nechám si ji vozit) :cool:

V zimě (občas i v létě) chodíme s klukama s jednou či dvěma holemi a je to zase trošku jiný golf. Je to tak nějak svobodnější, chodíš místy kudy normálně s vozíkem nejdeš, více vnímáš okolí, nezasíráš si hlavu jakou holí budeš hrát (to u Divnicku neplatí, tam mi šrotuje jaký loft tam nastavím když jich mám hratelných 34 :rolleyes:), vymýšlíš strategie jak se dostat z bunkeru když máš jen hybrid apod.
 
Upraveno:
Včera mi divnohůl vyhrála nad kolegy rozhodčími salámovou pizzu k večeři😉.

Zobrazit přílohu 31212

Bych ti dal DQ za nevyhovující vybavení Pravidlům. Samozřejmě jen kdybych prohraval! :)) nechtěli si ji půjčit? Jak se jim líbila? :)
 
Minulý týden jsme si s Divnoholema zahráli Jezera. Na 1-ce hned birdie. Jinak za 45 (párkrát jsem se fakt blbě trefil a jeden míček jsem nenašel mrchu). S plným setem jsem v 2019 hrál 44 takže za mě je Divnohůl na kratší hřiště naprosto ok. Je fakt, že jsem nedal 3 putty do 1m což bych s puttere asi proměnil. To puttovaní chce potrénovat 😀

F2E5B016-9BCC-4E11-BB01-7DB31EDE47A1.jpeg

3tí na jedničce


C0B2F12C-70AF-47C0-80D1-910192910D5B.jpeg
 
Upraveno:
Jo a kdo ještě nemá svoji Divnohůl a chtěl by si udělat radost třeba na Vánoce, tak Tomáš Milata z GolfProVšechny jich už má pár skladem i v ČR - aneb kdo zaváhá nehraje :)

 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom