Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Nejnesmyslnější jamka - technicky/herně/designově

Tak já se přidám ke Štiřínu, devítka mi tam sice nesedí, ale nesmyslná mi přijde především zmíněná osmička. Argumenty popsal @davidfara.

Pak co nepadlo: tak třeba Motol 7j. Trefit to tam, aby to zůstalo na ferveji, když je především sucho, to je výzva. Hrát přes krpál mě nijak nebere. Zmíněná Botanika 10 mě taky nijak štěstím nenaplňuje (ale obecně to hřiště mi úplně nesedí, takže to je tím určitě ovlivněné). Za poměrně nešťastnou považuju i Černý Most jamka 3. Trest za povedenou ránu v případě odskoků do vody.

Ale jak tu padlo, u mnoha jamek mi funguje hrát potom cíleně na plus jedna. Až na ty dvě - Stirin 8, Motol 7, kde i tak je to prostě o štěstí. A mě se tam dost vyhýbá.

Jo a Horehledy jednička. :) Samozřejmě. Vlhký sen z @mkopcak -ova panství každého golfisty na do té doby dovetky i pěkného dne... škoda že je to už pro sraby všechno z červených odpališt a nehraje se od klubovny. :-D
 
Upraveno:
Za poměrně nešťastnou považuju i Černý Most jamka 3. Trest za povedenou ránu v případě odskoků do vody.
Jsem rád, že to tu někdo zmínil. Taky ji nemám rád. První rána cca 200m na konec plata, ale pak ještě čeká dalších cca 190 m sice z kopce dolů, ale jak jsi psal, vlevo voda, vpravo out.
 
Už pár dní při pročítání vašich komentářů přemýšlím o jamkách na kterých jsem hrál, a mohl bych je prohlásit za řekněme divné až nesmyslné ;).Na Štiříně jsem byl jednou,a dám za pravdu některým z vás @davidfara @requo ...jamka č.8...potom jamka č. 17 na Čertově Břemeni a asi jamkač.8 na Malevilu...Potom mi připadají nesmyslné všechny třípary,kde není vidět green,čtyřpary do doglegů,kdy dopadová zóna je odkloněná od greenu a jakékoli rány přes horizonty,kdy není vidět zda tam někdo není.Je toho dost.Problém s tím mám,pokud to hřiště hraju poprvé a nevím jakou zvolit taktiku boje.Pokud dám hezkou a správně zvolenou ránu a míček najdu někde mimo fervej,protože to tam odskákalo po nakloněné ferveji,jsem většinou krapet nasra.....:D Skoro každé hřiště na kterém jsem hrál,má nějakou záludnost.Při opakované návštěvě jsem na ně připraven.Zvolím správnou taktiku a to by v tom byl zakopanej pes,abych toho tripla nezahrál :D:D Hlavně si musíme tu neskutečně nádhernou hru spolu se svými přáteli a kamarády užívat ;);):up::up: I LOVE YOU GOLF :cool:
 
Šilheřovice jamka č.1

Moc pěkná jamka ale nejdřív člověk šlape nahoru na odpaliště aby hned šel dolů. 18 ka by ji slušela víc.
 
Me treba slepa jamka nebo rana z fairwaye nevadi, naopak ta chvile mezi povedenou ranou a tim nez dojdu zjistit kam jsem zahral je jedna z nejzabavnejsich na hristi. Samozrejme nesmi designer dat pobliz greenu odpaliste dalsi jamky protoze to spatne naplanoval. A pokud je to rana vzdycky slepa, myslim ze je netreba bunkeru, outu a podobne. Jednoduse tvarovanej green, nebo ve tvaru misky co smeruje rany na green, to je parada. A teda mel by tam byt zvon nebo nejakej signal pro flight za nama ze uz se muze hrat.

Podobne to mam s odskokem fairwaye, nebo bunkerem co neni videt. To me spis pobavi kde sem zase skoncil, nez ze by me to nejak stvalo.

Slepa rana me vzdycky bavila z osmicky v Podborankach, kdyz se nedostanes na vyhled, do greenu daleko ale z kopce, vyberes si strom za greenem na kterej miris, kratce se pomodlis a bumbac:cool:
 
Beřovice 9. Dám slušný drive, a nemám ve svém arzenálu ránu, kterou bych dal jako druhou přes vodu. Takže to bud navalím nějakým nalezeným kopáčkem bez mozku do vody a jdu na drop zonu, nebo přihrávám k vodě, abych třetí do greenu hrál 150m, nebo se druhou zkouším trefit na ten plácek okolo drop zony, a modlím se, abych nebyl v červené za.
Prostě divnojamka.
Pak ještě Botanika 10. Dogleg, kde jsou obě ramena skoro stejně dlouhý - přes 150m a pravý úhel?

Devítku v Beřovicích jsem často rozehrával třeba 5. železem, pak další železo před vodu a pak green nebo jeho blízkost, i teď s HI 7.8 tu mám ránu, takže ty možná i dvě. Podle toho bych to hrál klidně na bogey a když si dobře přihraješ, tak i par.

Naopak s narůstající délkou ran, je to jedna z lehčích jamek, stačí slušnější drive aby šel míč hrát dřevem a máš vyhráno.

Pro mě byl zatím největší nesmysl jamka č. 16 na Čertově Břemeni, asi znáte, není potřeba popis.
 
Devítku v Beřovicích jsem často rozehrával třeba 5. železem, pak další železo před vodu a pak green nebo jeho blízkost, i teď s HI 7.8 tu mám ránu, takže ty možná i dvě. Podle toho bych to hrál klidně na bogey a když si dobře přihraješ, tak i par.

Naopak s narůstající délkou ran, je to jedna z lehčích jamek, stačí slušnější drive aby šel míč hrát dřevem a máš vyhráno.

Pro mě byl zatím největší nesmysl jamka č. 16 na Čertově Břemeni, asi znáte, není potřeba popis.
Přesně jak píše @Seppper , pokud hrajete jamky na svůj hrací PAR a ne PAR jamky, tak se většina jamek dostane mimo kategorii „nesmyslná” 😉
Ono v tom normování je právě délka jamky dost podstatný faktor.
 
Přesně jak píše @Seppper , pokud hrajete jamky na svůj hrací PAR a ne PAR jamky, tak se většina jamek dostane mimo kategorii „nesmyslná” 😉
Ono v tom normování je právě délka jamky dost podstatný faktor.
Přesně tak, když jsem to zakládal, tak jsem to myslel tak, že je ta jamka špatně nadesignovaná, že ikdyž zahraju jakkoliv, tak se pokaždé dostanu do blbé výchozí pozice. Například dřívější 2 ve Mstěticích s tím obrovským stromem uprostřed fairwye. Pokud většina lidí zahrála drive, tak míč skončil UPROSTŘED fw přímo před ním a nešlo hrát ze STŘEDU fw na green. Pokud jste zahráli například železo z odpališť, aby šel strom přestřelit, tak jste to měli najednou 220 do greenu na čtyřparu. Prostě mě jamka trestala za to, že se povedl drive tam, kam se má hrát. Respektive byla to stejná jamka jako v Hodkovičkách jamka č.4, kdyby ten strom byl o 20m vyšší a širší.

Co se týče 9 v Beřovicích, tak mi jako nesmysl nepřijde, jen pokud hráč nemá délku na to, aby to přestřelil, tak je tam to místo na layup. Nesmyslná by byla tehdy, kdyby tam byť ta úzká fw nebyla a hráč musel umět ránu 150-170m carry bez možnosti příhry.
 
Hlasoval bych pro jamku číslo 13 na hřišti Tri duby na Slovensku. Dlouhá jamka tvaru U. U odpaliště je velká síť aby nebylo možno hrát "zkratkou".
 
Pro mě jamka č. 9 v Kostelci u Zlína. 4 par.
První ranou někam dopředu na louku. To je
v pohodě. Ale druhou na grýn, který je někde v oblacích a vůbec není vidět, to je spíš v mém případě o náhodě. Ještě že mě do toho hnusnýho krpálu částečně vytáhne el. vozík.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom