Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Je to správné nebo ne

K tomu plavání, pár dní zpět byl ráno ve studiu 6 nějaký člověk, který říkal, že to stále není 100%, že bude asi problém tu kategorii obsadit, že zase tolik takových závodníků není.
 
Aktuální krok plavecké federace je asi jediný možný a podle mě správný - konečně se k tomu někdo odhodlal. Nikdo se na tu kategorii koukat nebude (skoro nikdo), trošku se to zadotuje, aby se to mohlo konat a ostatní budou spokojení, že můžou soutěžit jako dřív a že do bazénu nebo na golf nebo jinam prostě holkám najednou nevleze chlap .... (prostě výhodu má jasnou, ať si každý říká, co chce, fakta a výsledky to ukazují jasně). Divím se, že ještě snad nikde ty holky proti těmto soupeřům neodmítly nastoupit, že se nějak kolektivně nedohodly. Zejména tam, kde nejde úplně o živobytí (i když chápu, že třeba v USA by to bylo na hraně společenského odsouzení, ale když by jich bylo dost, tak možná ani tam ne). A ještě víc mě zaráží, že si "to" myslí, že výhodu žádnou nemá a fakt má asi radost z toho poháru a prostě mentálně to má nastavené tak, že nově už je ženská, tak mu dělá radost, že holky rozstřílel....
a ;)
 
A ještě víc mě zaráží, že si "to" myslí, že výhodu žádnou nemá a fakt má asi radost z toho poháru a prostě mentálně to má nastavené tak, že nově už je ženská, tak mu dělá radost, že holky rozstřílel....
"rozstřílela"... jo a michodem, asi nikdo si nedovede představit co se jim honí hlavou...;)
 
Správné to určitě není. Ten svalový rozdíl po jednotkách let zobání pilulek prostě nezmizí a doživotně tam bude nějaká výhoda.

Pokud se do ženské kategorie bude dostávat čím dál více bývalých mužů, pak to ženskou kategorii výrazně poznamená na divácké atraktivitě. V golfu to třeba nemusí být takový rozdíl, ale třeba ve výše zmiňovaném plavání - asi nikoho nebude bavit koukat na závody, kde někdo vyhraje o bazén a ostatní ženy budou soutěžit o druhé místo.

Jediným férovým řešením je zřídit speciální kategorii, kde budou soutěžit. Bude to málo obsazená kategorie a bude divácky dost nudná, protože tam budou obrovské rozdíly, stejně jako například na paralympiádě - slepý lyžař nikdy nepojede tak rychle jako jednoruký, stejně tak bývalý muž co bere pár prášků bude výkonnostně někde jinde, než bývalá žena na testosteronu.

Třeba v tom plavání, borec, nyní už borka, má furt ohniváka, nemá prsa, tělesnou konstituci o 2 řády jinde, dokonce chodí s holkou, jen má hladinu testosteronu prášky sníženou pod nějakou stanovenou hranici a tím pádem ho nechají v klidu ničit sny ostatním holkám. Ať si se svým tělem dělá kdo chce co chce, ale tohle je hrozně nefér a tuhle možnost by mít neměl.
 
Já vám nevím. Ta naše snaha být s každým zadobře a nikomu neukřivdit a nesáhnout mu na jeho práva, to prostě nemůže být dobře. Opravdu potřebujeme hajzlíky pro každé z 24 pohlaví? Skutečně mohu být trestán za to, že někoho oslovím ON nebo ONA, když se to identifikuje jako VŽŇ? Určitá rozhodnutí v životě člověka z některých aktivit prostě diskvalifikují. Nevím do jaké míry se liší to, že se někdo narodil ve špatném těle a to že má někdo nějakou vrozenou vadu. Je v pořádku upravit soutěže tak, aby se jich mohl účastnit kdokoli? Já si prostě myslím, že to má být výsada těch nejlepších a nejšikovnějších z nás, nikoliv těch co si nejvíce stěžují nebo se staví do pozice největších chudáků. Těžko přenášet odpovědnost za nevydařený život na jiné. A holt není možné, aby měl každý naprosto rovné podmínky. @requo taky nedržkuje, že nevyhrává Miss Universe. Ale když bude hodně trénovat a věnuje tomu všechno na světě, třeba skončí v mistrovství světa v puttování předposlední!
 
Martin @mkopcak to napsal moc hezky.Jsem nevěděl,že má Michal @requo ambice býti Miss Univerzál :D Jsem si také říkal,že když mám tak pěkná prsa,budu hrát s děvčaty z červených odpališť ;) Zatím mi to neprošlo :( Ale vážně.Vždy pro mne budou dvě pohlaví.Muž a žena.Pokud se někdo cítí jinak,je to jeho volba,kterou respektuji.Nelíbí se mi ,kam až společnost dospěla tříděním populace podle toho,jak se cítím ve svém těle.Pokud někdo vypadá jako žena a já jí tak oslovím,neočekávám,že mne bude žalovat,protože se cítí jako chlap.Doba je prostě zvrácená.Je mi to líto.Nikdy jsem pod nátlakem nikomu nevnucoval své názory.Očekávám,že to tak bude i obráceně.V tomto pohledu jsem svůj a pokud se to někomu nelíbí tak si může trhnout ;)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom