Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz 122. U.S. Open

Jamka R. Reader

Admin
19.jamka
Robot 19.jamky
122. U.S. Open (Golf.cz)

USGA – 122. U.S. Open, Brookline, Massachusetts, USA
(16. – 19.6.2022, -6 hodin)


U.S. Open je otevřené mistrovství Spojených Států pořádané USGA. Je třetím ze čtyř majorů sezóny. Dubnové Masters vyhrál Scottie Scheffler, květnový PGA Championship vyhrál Justin Thomas.
Turnaj je akcí kalendáře PGA Tour, European Tour a Japan Tour.

Účastnit se může 156 hráčů pozvaných podle mnoha kritérií a ti kteří prošli kvalifikací.

Turnaje se netýká současné roztržení světového golfu, není pořádán PGA Tour. Jediným zádrhelem pro hráče, kteří přestoupili k LIV Tour je, že se jejich výsledky nezapočítávají do světového žebříčku OWGR. I tato situace se však má změnit.

Obsazení mistrovství je nejlepší možné. Na startu bude kompletní první desítka žebříčku, tj. Scheffler, Rahm, McIlroy, Cantlay, Thomas, Smith, Morikawa, Hovland, Burns a Spieth.
Dále hrají Horschel, Schauffele, Matsuyama, Finau, Johnson, Koepka, DeChambeau, Rose, Reed, Conners, Fitzpatrick, Niemann, Zalatoris.​

Hraje se 72 jamek na hřišti The Country Clubu v Brookline s parem 70 a délkou 6.642 metrů.

Suma odměn je 12,5 milionu dolarů. Loni zvítězil Jon Rahm.

Leaderboard

Odkazy: The Country Club Hřiště na satelitní mapě Stránky turnaje Loňské zpravodajství

Přelet nad jamkami The Country Clubu, dějiště 122. U.S. Open

Sestřih loňského finálového kola​

The post 122. U.S. Open appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...
 
Tak koho tipujete, kdo to dá nejlépe? Takže já tipuju: McIllroy a nebo Morikawu. :)
 
Já a nebo pan Kopčák :D:D
Přál bych to Rorymu ;)
 
Tipnul bych si, že vyhraje ten, kdo bude mít nejmíň úderů 🤭
 
Jinak to vysílá Golf Channel
čt a pá od 17h
so a ne od 18h
 
Scheffler, C.Smith, Thomas...........Rory vyhrál teď, tak nevím....ale klidně může znovu:D
 
Na tohle hriste se fakt tesim. Jedno z nejstarsich v usa, zachovano v skoro puvodni podobe. Sice to neni links ale podminky velmi podobny, spousta slepejch ran, skalnatejch vybezku a nepredvidatelnejch odskoku. Kdo se nejlip popasuje s tim ze mic na stred fairwaye casto skonci nekde jinde, zahraje dobre. Zajimavosti budiz ze teecko myslim na 12. jamce je primo na zahrade sousediciho domu, kterej ho klubu po dobu turnaje pronajima.
 
mapka hřiště pro orientaci
a teď koukám, že to mají pootočeno o cca 30° proti směru hodin. ručiček (to jen aby to pro hnidopichy, jako jsem já, bylo cajk)

1655281478519.png
 
Upraveno:
Tak by mne zajimalo, jak na takovem hristi hraji normalni clenove klubu .... ci nahodou po 18 nerozdupou golfovou vystroj
Tak otázkou je z jakých odpališť se normálně hraje a jaký je běžný set up hřiště ;)
 
Tak by mne zajimalo, jak na takovem hristi hraji normalni clenove klubu .... ci nahodou po 18 nerozdupou golfovou vystroj
A asi to nemusí být standardně par 70 :D
 
Hřiště se v tomto nastavení nehraje. Tohle je promíchaná původní osmnáctka a 3,5 jamky jsou z novější devítky. Členové hrají normálně tu původní osmnáctku s parem 72, je to kratší. A tu devítku asi taky.
A určitě to nemají takhle nastavené, to byl byl nejvíc v balíku majitel nejbližšího provaznictví.
Jinak mě osobně bolí na to koukat jak borci trpí, to znám ze své hry…
 
Nááááádhernýýýý turnaj to byl, jedinou drobnou chybou bylo že nevyhrál Rory. Ale Fitzpatrikovi to přeju . 😉
Jj.....souhlas. Ti z první trojice se furt střídali ve vedení a bylo to neskutečný drama až do konce.
 
I patek a sobota byla super podivana, vcera nam bohuze nesla wifi a stejne sem z toho vedra v 10 vytuh. Tak az rano highlight. Kdyz jsem si pred turnajem cetl ze Fitzpatrick tam vyhral juniorskou soutez a proto je aspirant na vitezstvi, moc sem tomu neveril a oni to takhle trefilio_O Jeho caddy pry vyhral prvni major po 40 letech kariery. A taky malem ne, protoze mi prijde ze mel 3w z teecka na posledni jamce Fitzpatrickovi rozmluvit, kdyz to mel carry presne do bunkeru. Tam stacilo o par cm dal pred hranu a uz by se z toho tezko vyhraval az na green. Takhle mel sanci zahrat neuveritelnou ranu a povedlo se.
 
Ten letošní US Open byl nějakej divnej. Nevím proč. Jestli to bylo tou aférou kolem LIV Golf nebo, že se v popředí pohybovali dlouho celkem neznámí hráči? Skoro mi to ani nepřipadalo jako turnaj kategorie major. Neděle to hodně napravila. Vítěz je ok. Hlavně, že je z Evropy ( Anglie ). No a ukazuje se, jak je světová špička široká. Už se strašně těším na 150. The OPEN!
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom