Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

KAMEVÉDA

Pokud nejde vychovávat mladé špičkové sportovce jakýmkoli “státním systémem “ smysluplně bez byznysu , pak nastupují ti, co mají zájem o to, aby jejich potomek byl sportovcem na špičkové , světové úrovni ano jsou to rodiče , prarodiče. Cestu ukázali Holíkové, Zach , Mach a ostatní . Ale pouze jeden to dovedl k dokonalosti a napsal o tom knihu. Z A C H -KAMEVÉDA.
Ano je to mimo obsahové forum, mnohokrát mi to podsouváte a záporně lajkujete, s tím se setkávám docela často, nevadí mi to, je to váš názor- neberu vám ho, jen jsem rád, když si ho přečtěte a zamyslíte, se nad tím, pouvažujete, pustíte se do opovážlivého pisálka, jen nicotka pochybnosti se uchytí a v zoufalství bezmoci (nejen sportovní ale i zdravotní)si vzpomenete, jak to tam napsal.
Odkaz:https://www.idnes.cz/sport/tenis/li...ar-pavel-zacha-hokej.A190819_095139_tenis_tof
Zamysleme se, proč všichni utíkají po základní školní docházce/ ta je povinná/ do zahraničí, když by byla možnost růstu tady? Ano existují byznysové akademie v resortech a přesto spousta mladých nadějných nejen golfistů hledá cestu studia-stipendia- sportovního růstu a nebo využívají jejich propracovanějšího sportovního procesu výchovy dorostu. Na netu si najdete tu spoustu mladých golfistů , kteří užívají těchto výhod.
Dokonce se k tomuto připojija i naše jedna známá akademie:
 
ja bych to prosil prelozit do reci pro blbce, vubec nerozumim, co tim chtel basnik rici
 
ja bych to prosil prelozit do reci pro blbce, vubec nerozumim, co tim chtel basnik rici


Bylo nebylo, těsně po revoluci, seděl v tehdejší ČNR intelektuál Jan Kalvoda, a romský myšlenkový minimalista a komunista Ladislav Body, proslulý výrokem: "této společnosti vadí, když někoho Romové okradou v tramvaji jen proto, že si bílí nedávají pozor“.

Jan Kalvoda jednou uvedl svoji vysvětlující repliku slovy: "máme s pane poslancem Bodym jedno společné: našim projevům řada kolegů nerozumí ......."
 
Tak tu nad tím přemýšlím a nějak nevím z které strany to uchopit. Myslím Bohumile, že jediné čeho jsem si všimla, za co jsi negativně hodnocen na diskuzi je to, že často není nějak srozumitelné co chceš vlastně říci.
A teď to teda fakt nevím ani já. Přečetla jsem si ty články..
1. ano - pokud rodiče chtějí z dítěte mít úspěšného sportovce (je jedno jaký sport), musí do toho investovat, hodně, je to o dřině a odříkání. Otázka je, do jaké míry je dítě k tomu svolné, jak velká míra toho nátlaku je, jak velká je projekce rodičů do výsledků dítěte. Na rovinu - žádný z velkých sportovců se neobjevil ze dne na den...Ester taky jen tak nesjížděla kopce, aby pak najednou vyhrála olympiádu a navíc ve dvou disciplínách. Jágr asi taky nic moc jiného než hokej a tréninky nepoznal...
2. ano - "státní" podmínky pro výchovu sportovce tu asi moc nejsou. A určitě to opět není jen o golfu
3. ano - v Americe je studium vysoké školy často propojeno se sportem, se sportovním stipendiem, s vysokoškolským sportovním klubem různého věhlasu - a opět nejde jen o golf. Myslím, že je to tam tak budováno dlouhodobě, je to asi i určitá tradice nebo jak to nazvat. A často je takový klub odrazištěm pro další karieru. Proto tam taky míří sportovci z různých koutů světa, asi ty podmínky takové nejsou všude prostě.
A na závěr tedy: NO A CO? Co z toho plyne?
 
Nejsem si jist, jestli zrovna pan Zach je následováníhodný příklad. To, že něco nějak popsal v knize ještě neznamená, že je to ta jedině správná cesta. Je to jeho pohled na věc, který může a nemusí být objektivní.
A už vůbec nechápu, přoč bylo toto vlákno založeno, k čemu poslouží a co přinese pro naši hru.
 
Nejsem si jist, jestli zrovna pan Zach je následováníhodný příklad. To, že něco nějak popsal v knize ještě neznamená, že je to ta jedině správná cesta. Je to jeho pohled na věc, který může a nemusí být objektivní.
A už vůbec nechápu, přoč bylo toto vlákno založeno, k čemu poslouží a co přinese pro naši hru.
Ono podle mne je tu víc témat, která nic nepřináší naší hře ;) , s tím nemám problém - mě přijde, že chtěl Bohumil nadhodit téma k diskuzi, ale nějak z toho nejsem schopna rozklíčovat jakou. Podpora golfových sportovců, aby jsme tu měli taky "líhně" zajímavých talentů? Aby nám neutíkali do Ameriky? Že to leží na rodičích veškerá podpora rozvoje sportovce? Fakt nevim...Upřímně, i kdyby to bylo jedno z toho - tak jsem k tomu asi už i tak řekla všechno :D a nevím, jestli je v našich silách na tom cokoliv změnit.
 
Konečně letos u nás v Lipinách vyhráli mistrovství a prezident cup mladí, jen ten co je k tomu přivedl musel odejít, chtěl “si “ vybudovat svou akademii.
Vím kolik ho to stálo úsilí a nejen finančních a nakonec podlehl, ano jsme Karviná , kraj razovitý. Proto mne mrzí, že se vše dělá napůl, mohlo se stavět na sportovních školách se zaměřením na sport, dle místních sportovišť a pokračovat univerzitním sportem.
Všichni se chcete dívat na golfchanel jen na hvězdy a spousta z nich jsou absolventi us universit( uvedl jsem odkaz). Je s podivem proč to ti amíci dělají, svých mají dost a ještě se starají, ano pouze o nejnadanější sportovně inteligentní , mnozí jim to splatí po skončení sportovní kariéry , buďto jako sportovní agenti , nebo tam prostě zůstanou a pracují, to je nekonečný kolotoč, kdy tady “ výrobou to nej” .
Pokud stát nepřevezme sport mládeže. tak tady bude časem, jak se budou nůžky společnosti rozvírat , čím dále méně prostoru, pro ty nadané , co mají tak akorát..
 
Je s podivem proč to ti amíci dělají, svých mají dost a ještě se starají, ano pouze o nejnadanější sportovně inteligentní , mnozí jim to splatí po skončení sportovní kariéry , buďto jako sportovní agenti , nebo tam prostě zůstanou a pracují, to je nekonečný kolotoč, kdy tady “ výrobou to nej” .
Sám sis odpověděl - investice, které v budoucnu přinesou zisk - je to business. Američané dělají vše s vidinou budoucího zisku.
A proč „investují" i do cizinců?
1) větší konkurence je přínosná i pro zkvalitnění domácích „výrobních prostředků”
2) celosvětový dosah „investic” - kvalitní mezinárodní startovní pole přinese více diváků i mimo USA = vyšší příjmy z reklam; více potenciálních kupujícich vybavení a oblečení = více příjmů
Co je na tom k nepochopení, nebo si snad myslíš, že jsou „dobrodinci”? 🤭
 
Jen bych upřesnil, že tu knihu(y) napsal Pavel ZACHA ( ne Zach ), tedy otec hokejisty... Tedy ji
nenapsal otec golfisty Šimona Zacha ( ten také studoval a hrál v USA, teď je PRO ), jak bych předpokládal na golfovém fóru.
 
Co je na tom k nepochopení, nebo si snad myslíš, že jsou „dobrodinci”? 🤭
Vše , co , uvádíš ( byznys plán/ peníze) je po dorostu, “zadarmo” / stipendia/příspěvek na studium mají pouze ti nejlepší, ostatní pěkně za své, a kritéria/ testy stipendiového přijetí na universitu nejsou zadarmo a když tak jen u špiček. Neuvádím tuto sféru, ale pouze do dorostu, protože potom se mohou vrátit domů a taky se vracejí, neprosadili se a ti co se u golfu prosadili na ty se koukáš na Golfchanelu a tleskáš jim a nevidíš za tím tu mravenčí práci výchovy až po universitní týmy. Proč potom na tom chtějí profitovat akademie v ČR ? a připravovat na přijetí ke studiu v usa? myslíš si , že všichni přihlásivší jsou přijati stipendiově? proč by takhle měl fungovat/suplovat někdo byznysově a ne systémově rozpočtová organizace / školství., takto by se ke golfu dostali i ti co o tom neví, že mají na to vlohy a rodiče co sport nezajímá .
 
No, já pořád tak nějak nevím kam ta debata směřuje...
 
No, já pořád tak nějak nevím kam ta debata směřuje...
Přemýšlím, jestli by pomohl rychlokurz svahilštiny či esperanta :cool:
 
Přemýšlím, jestli by pomohl rychlokurz svahilštiny či esperanta :cool:
To téma je za mě vcelku jasné a @bohumil.koval ho tu již zkoušel. Státní/veřejné sportovní podpory a výchovu dětí. Nikoli dnešním většinově komerčním pojetím. Za mě téma zajímavé, ale natolik obsáhlé a mnohobarevne, ze se mu tady asi nechci věnovat. Přikoval bych se na dlouhou dobu ke klávesnici 🙈 když se do toho nějaký rozumný moderátor pustí tak budu velmi zvědavý. Ale skoro se bojím, ze bez moderování to dobře nemůže dopadnout 😂😂😂
 
Ani , by mne nenapadlo, že pro správný sportovní růst mládeže se musí učit správně chodit?? Ano , chodit a správně se hýbat a dýchat , zní to divně , ale je to tak i u hokejistů , kde pohyby holemi a trefení míče/ puku souvisí se správným přenášení váhy. Jelikož nemáme golfové vzory , nezbývá než čerpat zkušenosti i jinde. Dočetl jsem článek s Petrem Sýkorou o výchově svého syna a o mládeži u nás. Je to jeden ze zlaté éry českého hokeje a jeho postřehy o ČR .
 
Asi by to bylo zajímavé téma, jen mi chybí schopnost propojit si smysl jednotlivých Bohumilových příspěvků ve vlákně a leckdy si i vyložit obsah samotných vět... Naprosto vážně a bez urážky - šlo by si dávat větší práci s textem, nejlépe pak zjednodušovat věty a vkládat do nich méně "jinotajů" a de facto nevyřčených otázek???
 
Omlouvám se zapomněl jsem připojit uváděný článek.
 
Asi by to bylo zajímavé téma, jen mi chybí schopnost propojit si smysl jednotlivých Bohumilových příspěvků ve vlákně a leckdy si i vyložit obsah samotných vět... Naprosto vážně a bez urážky - šlo by si dávat větší práci s textem, nejlépe pak zjednodušovat věty a vkládat do nich méně "jinotajů" a de facto nevyřčených otázek???
Zkoušel jsem na to, že textu není obvykle rozumět, bohumila upozornit již dříve.
Bohužel toto ignoruje. Domyslet si chybějící slovo mi problém nedělá, ale pokud jich ve větě chybí několik a navíc chybí i interpunkce, je to dost otravné na to, abych se snažil. Někdy zase je čárka za každým druhým slovem...
Já tedy nejsem bůhvíjaký češtinář, ale s takovým písemným projevem jsem se nikdy nesetkal.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk
 
Ponechám stranou neschopnost @bohumil.koval se písemně vyjádřit, přestože si myslím, že kdyby se na tu klávesnici vyblil a chvíli se v tom ráchal, tak to co napíše, bude dávat větší smysl. A ano, toto je urážka. Protože když chci řešit vážné téma a věcně v něm argumentovat, musím se umět vyjadřovat. Bohouši prosimtě zkus to, protože jinak řešíš často zajímavé věci, ale ta forma to totálně likviduje...

Zároveň jsme se tohoto tématu již několikrát dotkli. Uznávám, že neznám žádné podrobnosti ani detaily. Ale jednoznačně vím, že každý normální golfový klub má dětské tréninky. Pokud je dítě dobré a je zájem o jeho rozvoj, existují tréninková centra mládeže (TCM), kterých je po republice spousta, v každém kraji určitě. Z těchto tréninkových center pak děti zcela běžně jezdí na soustředění a to jak po Čechách, tak v zimě do zahraničí. Rekrutuje se z nich pod dozorem reprezentačních koučů reprezentace jednotlivců a družstev. Děti se rozvíjí jak v golfové hře, tak po fyzické i psychické stránce. Co víc by mělo existovat ze strany státu = ČGF?

To, že je potřeba určitý impulz (motivační, časový, finanční) ze strany rodiny, je snad logické. Tiger Woods, Michael Schumacher, Jarda Jágr,...všichni měli to štěstí/ smůlu, že v určitý moment jejich rodiče řekli, že do toho půjdou a věnovali veškerou energii na to, aby jejich dítě bylo ve své aktivitě nejlepší na světě.

A to, že golfisté odchází do USA je rovněž vcelku logické. Je tam obrovské množství hřišť všech úrovní = obrovské množství tréninkových podmínek = obrovské množství trenérů. Sjezdové lyžování asi budu trénovat v Alpách, ženskej tenis dost možná v Čechách. Nevidím na tom nic divného.
 
To. Že někdo např neumí trojité salto/kotrmelce vzad/300m odpal/ zapatovat z metru ještě neznamená, že ho zbliju a hodím do kadibudky.
Jestli si tady všichni myslí, že TCM, když budu mít patřičně vzdělaného trenéra, vše zpasí, tak to s golfem v ČR bude vypadat jak to vypadá. Ano TCM je spousta, jeden příklad, “TCM se zaměřuje jak na začátečníky, tak i pokročilé golfisty. V rámci golfových tréninků je poskytována komplexní výuka dlouhé i krátké hry, golfových pravidel a to pod odborným vedením profesionálního trenéra a jeho asistentů se zkušenostmi s prací s dětmi. V současné době má klub v tréninkovém systému zhruba 60 dětí”, dále “Projekt Se školou na golf je projektem České Golfové Federace. Cílem je přiblížit golf především žákům základních škol ve formě kroužku či předmětu ve výuce. Náš klub spolupracuje se třemi školami v blízkém okolí golfového hřiště”. Těch TCM je spousta řekl bych, že na tak malou zemi přespříliš, protože výsledky jejich produktů/ golfistů v evropském či světovém měřítku jsou žalostné. Pořád TCM, Se školou na golf a já nevím ještě jaké balíčky a pořád nic, protože za tím stojí “ byznys”. Ještě jsem se nikde nedočetl, aby např v Praze proběhl turnaj základních škol v golfu, za mého mládí bylo normální sportovní zápolení jednou ročně základních škol jednoho města v atletice. A už ani toto není, proč? Protože jsou přeci tréninkové střediska mládeže, už vidím jak rodič 2x denně vozí dítě z Karviné do Ostravy , protože tam je atletický / golfový / hokejový TCM.
 
To. Že někdo např neumí trojité salto/kotrmelce vzad/300m odpal/ zapatovat z metru ještě neznamená, že ho zbliju a hodím do kadibudky.
Jestli si tady všichni myslí, že TCM, když budu mít patřičně vzdělaného trenéra, vše zpasí, tak to s golfem v ČR bude vypadat jak to vypadá. Ano TCM je spousta, jeden příklad, “TCM se zaměřuje jak na začátečníky, tak i pokročilé golfisty. V rámci golfových tréninků je poskytována komplexní výuka dlouhé i krátké hry, golfových pravidel a to pod odborným vedením profesionálního trenéra a jeho asistentů se zkušenostmi s prací s dětmi. V současné době má klub v tréninkovém systému zhruba 60 dětí”, dále “Projekt Se školou na golf je projektem České Golfové Federace. Cílem je přiblížit golf především žákům základních škol ve formě kroužku či předmětu ve výuce. Náš klub spolupracuje se třemi školami v blízkém okolí golfového hřiště”. Těch TCM je spousta řekl bych, že na tak malou zemi přespříliš, protože výsledky jejich produktů/ golfistů v evropském či světovém měřítku jsou žalostné. Pořád TCM, Se školou na golf a já nevím ještě jaké balíčky a pořád nic, protože za tím stojí “ byznys”. Ještě jsem se nikde nedočetl, aby např v Praze proběhl turnaj základních škol v golfu, za mého mládí bylo normální sportovní zápolení jednou ročně základních škol jednoho města v atletice. A už ani toto není, proč? Protože jsou přeci tréninkové střediska mládeže, už vidím jak rodič 2x denně vozí dítě z Karviné do Ostravy , protože tam je atletický / golfový / hokejový TCM.

Ani trojité salto, ani kotrmelec vzad, ani odpal na 300 m nejsou schopnosti potřebné k základní lidské komunikaci. Napsat souvislý pochopitelný text k tomu bohužel patří.

A zbytek tvého textu je pouhopouhou ukázkou toho, že celá komunikace je z tvé strany vedena tendečně bez ohledu na fakta a realitu, protože jen při 5 minutách koukání na web ČGF najdeš toto:








Takže Bohouši, buď jen trolíš a to je pohodě, každej si to občas zkusíme. A nebo neumíš hledat na internetu, což je taky v pohodě a tím pádem jsem rád, že jsem tě přesvědčil o opaku toho, co tvrdíš. Ale tak nějak mám pocit, že tam je ještě 3. možnost...
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom