Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfování v Alicante a Murcii - stručný průvodce :-)

Ahoj jamkaři,
vím, že z oblasti Alicante existuje skvělá reportáž od @mkopcak @Jerry a spol., ale nějak jsem tam marně hledal jaká ta hřiště vlastně byla 😂

Navštívil jsem oblast v roce 2019 a letos, zahrál si většinu hřišť mezi Alicante a Murcií, kdyby sem chtěl někdo vyrazit snad mu budou mé dojmy užitečné.

Letenky

Do Alicante létá cca do října přímý spoj z Pardubic a celoročně z Vídně - ještě, že tohle letiště my Moraváci máme, letenky z hubičku, běžně i s bagem kolem 100 EUR.

Letěli jsme do Alicante v listopadu 2019 a v září 2021, vždy stály letenky podobně.

Počasí

V září jak kdy, ale počítejte spíše se suchem a teplem až vedrem, cca 30-33 stupňů, golf buď brzy ráno nebo později odpoledne. V listopadu bylo příjemných 24, naprosto lahoda.

Ubytování

Pro hřiště, která jsem hrál je ideální buď něco lehce ve vnitrozemí (Rojales), případně na pláži (Guardamar, Torrevieja), na většinu hřišť je to 20-30 minut autem. Doporučuji v partě pronajmout nějaký apartmán, dům apod., nocleh Vás vyjde průměrně na 20-30 EUR/noc/osoba.

Jídlo

Restaurace jak u nás, skoro všude to samé (pizza, maso, pasta, sem tam čína apod.), jídla kolem 5-12 EUR. V obchodě většina věcí za stejné peníze jako u nás. Pivo v hospodě 3-5 EUR, v obchodě 1-1,5 EUR v plechu :) .

A teď k tomu hlavnímu - golf, golf golf. Obecně všechna feečka bookujte online, většina hřišť je součástí aplikace master, něco jako náš teetime, ceny jsou diametrálně odlišné. Musíte za každého hráče při rezervaci zaplatit 1,5 EUR poplatek španělské federaci, je nevrátný. Online jsou sem tam i různé akce na lepší cenu buggy apod. Twilight ceny začínají vždy kolem 14:00.

Všeobecně vše co jsme hráli nás vyšlo průměrně na 75 EUR/hráč vč. buggyny.


Las Colinas Golf & Country Club

https://www.lascolinasgolf.es

Hned na úvod asi nejlepší hřiště dané oblasti, několikrát vyhlášeno hřištěm roku Španělska, součást TOP 100 courses Evropy, o management se stará skupina Troon (@JanKostalCZE bude vědět více :)), designováno americkým architektem Cabell. B. Robinsonem. Hřiště je typickým americkým rukopisem, hodně široké, všechny fairwaye zvlněné, greeny pekelně rychlé, docela dlouhé jamky a kolem dokola vkusný residenční projekt. To je skoro typickým prvkem každého většího hřiště ve Španělsku, ale je to natolik vkusné, jednotná architektura, že Vám to nijak nevadí. Na Las Colinas se jedná o moderní domy s hodně skly apod. Rozhodně stojí za návštěvu!!!


La Finca Resort

https://www.lafincaresort.com

Další super kousek v téhle oblasti. La Finca je součástí komplexu tří 18jamkových hřišť (další jsou Villamartin a Las Ramblas), ale pozor, každé je sice blízko sebe, ale nejedná se o jeden areál. Každé z těch hřišť je úplně jiné, líbilo se mi, že v rámci jedné skupiny stojí kousek od sebe 3 úplně rozdílná hřiště na zážitek, strategii hry apod. La Finca má hodně odlišné greeny od ostatních hřišť, hodně modelované, rychlé jak čert. Celá zástavba kolem je v typicky Spanish designu, mě to hodně bavilo, kvalita neskutečná. Všechna tři hřiště jsou součástí Spanish TOP 100, což o něčem vypovídá v zemi, kde je 800 hřišť :D.

Villamartín Golf

https://www.lafincaresort.com/golf/villamartin-golf


Mix dvou stylů hřišť. Na jedné straně hodně stromů, na druhé straně hodně otevřených jamek. Pár jamek je naslepo, přes horizont, do zatáček apod., má hodně odklonů, každopádně kvalita opět výborná. Co mě na tomhle hřišti bavilo, tím že bylo první co jsme hráli, tak taková ne úplně typická španělská náročnost. Prostě na rozehrání dobré, ale člověk musí hodně přemýšlet. Jediné co bylo horší byly bunkery.

Las Ramblas

https://www.lafincaresort.com/en/golf/las-ramblas-golf-course


Tohle je vyloženě hřiště pro někoho jiného, než jsem já, byť se mi tam paradoxně dařilo :D. úzké hřišťě, všude stromy, žádný prostor pro chybu. Zatáhnutá rána a jste prostě v háji, blbě se vracíte. Každopádně pro golfovou strategii, přemýšlení a celkově klid je to špičkové hřiště. Hráli jsme ho úplně na závěr a rozhodně doporučuji si ho nechat na později, abyste se hned ze začátku nenaštvali :)

Lo Romero

https://www.loromerogolf.com


Hrál jsem 2021 v září, velmi příjemné hřiště, s obrovsky kvalitními greeny. Jezdili v tom vedru krásných 10,5 stopy, jamky jsou každá jiná, byť posazené v jedné prohlubni. Dohnal jsem flight Brita s českou manželkou, tak od nich byla pomoc vítaná, každopádně hřiště je skvěle přehledné, nemá moc pastí a není ani extra dlouhé. 18ka na ostrov stojí za to :), trošku mi ta jamka připomněla rakouské Murau a Lungau. Hrál jsem sunset za 50 EUR.

Real Club Campoamor

https://lomasdecampoamor.es/es/golf-club

Nachází se v blízkosti Villamartin a Las Ramblas, hodně technické, hodně úzké hřiště, plné papoušků. Pár jamek se hraje naslepo do údolí, zatáčky apod, ale co mě na tomhle hřišti zklamalo bylo to, že bylo totálně podmáčené a greeny chlupaté a měkké. Tím, že venku bylo kontinuálně 32 stupňů, ještě před 14 dny tady bylo 50, tak mě ta zeleň překvapila, ale nechápu proč to měli tak prolité vodou. Za jiných podmínek to hřiště má své velké kouzlo, náročností podobné jako Las Ramblas.

El Valle Golf Resort

http://www.gnkgolf.com/campos/elvalle


Kousek dal do vnitrozemí směrem k Murcii se nachází 4 hřiště skupiny GMK Golf. Všechna jsou z pera Nicklaus Design jedno (Alhama) je vyloženě Jack Nicklaus Signature. Měl jsem možnost si zahrát 2 hřiště, které jsou od sebe asi 10 minut. El Valle je takové město v poušti, obrovský rezidenční komplex, miliarda bílých domečků a bytů a mezi tím hřiště, jakoby vytržené z Arizony. Hodně pouštních překážek, trsů trávy, kaktusů a neskutečná kvalita. Mě bavilo asi nejvíc ze všech!!!

La Torre Golf

http://www.gnkgolf.com/campos/latorre


La Torre je asi 10 minut zpět po dálnici od El Valle. Taky se jedná o residenční projekt, avšak o něco menší než soudní El Valle. Hřiště má netradiční par 68, je zde 6 zajímavých 3parů a všude, ale úplně všude bunkry :D - Kunětická hora je proti tomu total zelená plocha :D. Hřiště není moc těžké, když jste na fairwayi, bylo trošku sušší v září, ale za 40 EUR i s ručním vozíkem, neber to :). Omlouvali se, že mají v době covidu restrikce ohledně používaní vody.

Toť za mě asi vše, z toho co jsem měl možnost hrát. Oblast za návštěvu rozhodně stojí, letenky jsou většinou za hubičku a hřiště blízko u sebe, když si to člověk dobře naplánuje, nemusí stát ani raketu.

Další dvě hřiště dané skupiny bych si rád někdy zahrál, teď v záři však byla zavřená. Mají i fajn kartičku, kdy hrajete ve dvou průměrně za 45 EUR i s buggy, je tam myslím 5 feeček.

Co vy, byli jste někdo v oblasti Alicante a Murcii?

Díky za reakce
 
Upraveno:
vím, že z oblasti Alicante existuje skvělá reportáž od @mkopcak @Jerry a spol., ale nějak jsem tam marně hledal jaká ta hřiště vlastně byla 😂
Chtěl jsem proti tomuto sprostému a lživému nacti uražečtví zatnout v zárodku tipec, ale ukázalo se, že má Honza pravdu. Bylo příjemné si připomenout, kde jsem vlastně hrál. Nenašel si tam někde kolem greenů moje játra a důstojnost?!
 
Chtěl jsem proti tomuto sprostému a lživému nacti uražečtví zatnout v zárodku tipec, ale ukázalo se, že má Honza pravdu. Bylo příjemné si připomenout, kde jsem vlastně hrál. Nenašel si tam někde kolem greenů moje játra a důstojnost?!
Misto abych ulozil koncept zverejnil jsem clanek co je hotovy z jedne tretiny :)

Kazdopadne o @mkopcak tady panuji legendy a to jsem nebyl ani na jednom hristi co ty 😂 vsude jen krouti ocima kdyz reknu Cesko a ze te znam 😉
 
Misto abych ulozil koncept zverejnil jsem clanek co je hotovy z jedne tretiny :)

Kazdopadne o @mkopcak tady panuji legendy a to jsem nebyl ani na jednom hristi co ty 😂 vsude jen krouti ocima kdyz reknu Cesko a ze te znam 😉
Tak uz doplneno komplet...fotky nahraju pak do komentářů :)
 
Ahoj, velké díky @HonzaKulig za spoustu informací, jen bych ještě ocenil odkaz na tu aplikaci master; tu jsem zatím hledal marně.
Dalibore diky - ta aplikace neni centralni jako teetime ale pri kazdem bookingu te to z hriste odkaze na jejich booking system, kde si vyberes jen to konkretni hriste. Takze kazdy booking solo ;)
 
Dalibore diky - ta aplikace neni centralni jako teetime ale pri kazdem bookingu te to z hriste odkaze na jejich booking system, kde si vyberes jen to konkretni hriste. Takze kazdy booking solo ;)
Zdá se, že to řeší pomocí https://teetimesbooking.com, kde lze hledat podle hřišť i regionů a běží to jako webová stránka nebo aplikace pro iOs a Android.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom