Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Swing analyzery

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
Natrefili jsme na to u golf tagu (NFC chipy do gripu holi pro tracking hry): mel jsem moznost si celkem detailne vyzkouset 4 golfove swing analyzery. Puvodne jsem chtel udelat podrobne srovnani a clanecek na levny golf a svuj blog, ale nakonec kvuli casu jsem to zkrouhnul na kratke video: Porovnani swing analyzeru - youtube video (video jsem spachal proto, ze moje prvotina o hodinkach Garmin Vivoactive mela na youtube pomerne velky ohlas).

Strucny zaver je takovy, ze ac vsechny na prvni pohled nabizeji to same, jejich moznosti a zejmena zpusob uziti se znacne lisi. Nez neco koupite, doporucuji si opravdu zodpovedet par otazek ala: 

  • co presne chci analyzovat (svih, putt, cvicny svih, detailni parametry svihu)
  • jak s daty planuji pracovat: jsem samouk nebo mam trenera a rozebereme to spolu...
  • kde chci sbirat data: planuji s tim chodit na driving nebo i na hriste

Zkusenosti jsem diky tomu ziskal celkem dost. U vsech zarizeni jsem byl nakonec "donucen" se spojit s vyrobcem, takze pokud by nekoho neco k tomuto tematu zaujalo, dejte vedet. Mam i trochu prehled kam se ktery system bude vyvijet. Jeste doplnim, ze jsem zkousel Zepp, Golfsense, Swingbyte a ClubHub. 
 
Díky Honzo, viděl jsem tedy některé z nich i na živo, a video je povedené. :)) Se zájmem jsem se podíval znovu, hned bych do toho šel i když přiznám se, . Mohl by si ještě sesumarizovat svůj dojem u těch, co jsi zkoušel? Resp. který z nich používat kdy (co chci analyzovat, samouk vs trenér, driving or hřiště) a ještě cena výkon? Za sebe se ale přiznám, že pro mě teď nejvíc lákavé jsou ty golf tags, co jsme řešili tady.
 
Jak jednoduche a zaludne otazky...
  • Pokud chce clovek resit zakladni veci ala rychlost hlavy hole a tempo, lze bez problemu pouzit vsechny. 
  • Pokud clovek chce detailne studovat kazdy swing a opravdu resit velke detaily jako uhel shaftu v zalozeni vs pri rane, je ciselny geek, pak Swingbyte je asi nejlepsi cesta.
  • Pro samouka se jevi jako nejlepsi Zepp, neb umi velmi pekne porovnavat prumery parametru den po dni, jak clovek trenuje. Tydne pripravi reporty, kde zdurani neco, co lze resit a doporuci i nejake drilly. Databaze je cca 20 drillu, coz neni moc, ale zatim vse co z toho vypadlo melo nejaky smysl. Nicmene z hlediska modelu svihu je prave Zepp a Golfsense nejslabsi, neb neni na holi. Velmi snadno to nakresli nesmysl. 
  • Swingbyte aktualne taktez zacina treningovou cast aplikace, ale je to zatim beta. Ma to byt podobne jako Zepp, ale vice o cislech a progresu. 
  • Clubhub je spise o trackovani hry ala Golfpad/GameGolf s tim, ze jako bonus se clovek muze podivat na zakladni cisla. Tzn. uvidi, jak vypadala ta rana, kterou jsem skoroval ci naopak drive, co jsem po... Nicmene to reseni je opravdu drahe, vetsina z nas ma za tyto penize cely set i s vozikem (499 USD). 
  • Pro samouka je dle meho dulezite i video... a to umi jen Zepp a Swingbyte. Podle me bez videa  a jen na zaklade analyzeru nejde dlouhodobe neco resit. Ty obrazky nemusi byt stravne a clovek nevidi problemy ala krceni rukou, nepretaceni dlani, vaha, nohy... 3D ukazuje jen idealizovane drahy holi, vypocitane na zaklade zmeny polohy akcelerometru. Tzn. pristroj dost predpoklada, ze svihate +- standardne a pak to dava smyl. Prikladem je analyza swingbytu o svihu, kdy system rekne slice a ja vidim letet micek ja britva rovne. 
  • Urovne aplikaci se lisi hodne, nejen mezi ios/aos, ale i treba iphone vs ipad. Tady mi prijde zajimave, ze swingbyte je uzivan jako analyzer pro fitting Clevelenad wedgi a Srixon holi. Uzivatel tedy muze zkusit, co mu ukazou tyto aplikace na jeho datech (doporuceny bounce wedge atp... ).
  • Golfsense je predchudce swingbytu. Pokud clovek ozeli video a drilly, pak to neni zle. Nektere prvky aplikace jsou lepsi nez v zeppu, napriklad browsing mezi ulozenymi svihy. Cena je o dost nizsi, neb to je proste stary model. 
Shrnul bych to asi takto: pokud ses pitval a chces hodne cisel na vsechny typy svihu (chip, putt...) ber Swingbyte, pokud je clovek mene technicky a chce jednoduchou a ucinnou pomucku, pak Zepp.
U me Zepp zvitezil i proto, ze muj trener pouziva Golfsense (tedy predchudce Zeppu) a pouzivame to casto. Ale nektere funkce ostatnich mi obcas chybi. 
 
Neni, ale je to podobne. Swingtalk je cisty analyzer, clubhub je to kombinace analyzeru a match trackeru (golf tags, golf sense). Ale jeden samotny sensor je podobna zalezitost. A oboje umi mluvit :))
Swingtalk je celkem pekny, ale nemel jsem tu cest. Ale aplikace vypada pekne a meri to spoustu veci, podobne swingbytu. Jen nevim jak to muze bez zavitu drzet.
 
Obnovuji téma z propadliště dějin... ZEPP 1 versus ZEPP 2, je v něčem zásadním rozdíl, zkoušel si Honzo ZEPP 2? Budu se muset po tom poohlednout (byl jsem pomalej, kdy mi ho vyfoukl David :), tabulkové rozdíly jsou tu https://www.zepp.com/en-us/golf/zepp-sensor-specifications/, rozdíl v ceně 130 vs 150 dolarů, u nového.

@doktordee co tvá zkušennost se Zeppem?
 
Obnovuji téma z propadliště dějin... ZEPP 1 versus ZEPP 2, je v něčem zásadním rozdíl, zkoušel si Honzo ZEPP 2? Budu se muset po tom poohlednout (byl jsem pomalej, kdy mi ho vyfoukl David :), tabulkové rozdíly jsou tu https://www.zepp.com/en-us/golf/zepp-sensor-specifications/, rozdíl v ceně 130 vs 150 dolarů, u nového.
Nezkousel.
Co jsem koukal tak rozdil je v course modu (lze uzit na hristi), vetsi vydrz baterky a vetsi presnost (pry).

Jinak Zepp appka doznala dost zmen, ja jsem spokojenej :)
 
Jinak Zepp appka doznala dost zmen, ja jsem spokojenej :)

Muzes prosim byt konkretnejsi? Vim, ze si drive uplne spokojeny nebyl, prave s aplikaci...
 
Zajimalo by mne jak pozna SwingByte kde je 'teoreticky' smer zamireni a skutecna draha svihhu
Swingbyte diky tomu, ze je nasazeny na shaftu by teoreticky mel vedet, zda je hul v impactu square nebo ne.
Prave proto se musi nasadit relativne presne a nasledne kalibrovat. V tomto ma vyhodu oproti Zeppu... a proto taky zepp zadne podobne parametry nezobrazuje.

Dale SB predpoklada, ze je hul v zalozeni square... tzn. pokud clovek napriklad zavira hul jako nejakou kompenzaci slicu atp., tak to obcas dela problemy.

Drahu svihu nasledne vypocita pomoci akcelerometru. Jeste poznamka, ze swingbyte vi, jakou drzis hul, i jeji presnou delku. Gripy jsou vice mene vsude stejne, takze to muze byt relativne presne.

Obecne to umi slusne odhalit veci ala angle of attack a podobne srandy. Projektovana draha mice je vzdy diskutabilni... neb SB nevi jak daleko mate hul za micem atp. Nicmene pozna slusne, ze jde clovek zevnitr nebo z venku atp.
 
Muzes prosim byt konkretnejsi?
Nektere UI prvky mi nesedi... nebo mi vadi, ze je neco jinak na tabletu a mobilu. Drobnosti jsou imho horsi, nez puvodni golfsense aplikace. Mohl bych vyjmenovat hodne veci, co bylo lepe ci je zle. Ale tak je to se vsim a uz jsem si zvykl.

Nicmene nejnovejsi verze pridava ruzne typy instant evaluation funkci... je to celkem dobre, kdyz clovek nevi co presne delat. Ale jako vsechno, je to potreba brat s rezervou a idealne nejvice resit to, co to umi nejlepe: merit drahu rukou napriklad.
 
Tak jsem si dnes na E-bay objednal SwingByte 2 s poštovným a clem za 2600 Kč . Tak doufám, že mi nepřijde jen krabička s uhlím. :rolleyes:o_O:)
 
Mozna dobra poznamka pro vsechny: SB2 urcite o hodne lepe drzi nez jednicka.
U secondhandu ale dejte pozor, ze nema prasklou presku. SB1 bych dnes koupil jen za opravdu smesne penize...

Pro uzivatele SB1 jedne tip: pokud vam dojdou gumicky (prasknou) nebo chcete ty adhesive podlozky na hole (v baleni jsou pouze 2), tak staci napsat email vyrobci a zdarma vam poslou nove. Moc to neinzeruji, ale delaji to (vyzkouseno :) ).
 
Tak jsem si dnes na E-bay objednal SwingByte 2 s poštovným a clem za 2600 Kč . Tak doufám, že mi nepřijde jen krabička s uhlím. :rolleyes:o_O:)

Dej vedet, jsem zvedav. Ja mam pujceny zepp ted, tak taky pujdu do sebe.
 
image.png
Na amazonu jsou i tyto možnosti , jestli tomu rozumím , tak i ceny dopravy do Evropy nejsou za vratné a cena cla a dane na použitou elektroniku budou asi z faktury nebo zadne?? Nevim , jestli ma nekdo s tímto co docílení??
 
Zobrazit přílohu 750
Na amazonu jsou i tyto možnosti , jestli tomu rozumím , tak i ceny dopravy do Evropy nejsou za vratné a cena cla a dane na použitou elektroniku budou asi z faktury nebo zadne?? Nevim , jestli ma nekdo s tímto co docílení??
To postovne asi bude vice az tam nastavis CZ.
Docleni probehne dle udaju na balicku (udana cena + postovne). V ramci rizeni se to muze zmenit, kdyz prokazes fakturu (staci screeny po emailu a trebas obrazovka z paypalu). Kazdopadne to je cca +20% a bud osobni opruz nebo par set za poplatek poste za celni rizeni. Presne si to uz nepamatuji, snazim se tomu vyhnout.
On dolar uz tez neni co byval :)
 
Možná blbej dotaz, ale nebyl by někdo ochoten půjčit Zeppa třeba na týdenní testování? :D Dost o tom přemýšlím, ale naslepo se mi to úplně kupovat nechce o_O
 
Maro, nemám :) Kdysi jsem měl jako golfová lama Truswing od Garminu. Ty to nepotrebujes .....
 
Maro, nemám :) Kdysi jsem měl jako golfová lama Truswing od Garminu. Ty to nepotrebujes .....
No když vidím, co dělám na hřišti, tak by to něco asi chtělo :D
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom