Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Střed Slapy

davidfara

Mazák fóra
Klub
GC Svatý jan
HI (HCP)
PRO
ČR / Střed
GOLF PARK SLAPY

img-5729-edit-2-1387300.jpg
 
Upraveno moderátorem:
Včera jsme si byli s kamarádem zahrát na Slapech a přikládám své hodnocení a několik aktuálních informací.

recepce a restaurace - na recepci příjemná obsluha, v restauraci jsme měli jen kafe a domácí limonádu takže jídlo hodnotit nemohu, ale obsluha nic moc, slečnu to očividně moc nebavilo
driving a cvičné plochy - driving standard - na rozehřátí dostačující, vydavač míčků na dvacky (15 míčů), putting green a chipping green v super stavu
hřiště - hrál jsem letos na Slapech poprvé, ale hřiště je v perfektním stavu, tak jak si jej pamatuji z dřívějších let. Fairwaye perfektní, nenarazil jsem na žádná holá místa, krásně měkké a udržované. Rough je očividně čerstvě posekaný, takže je hřiště hodně přátelské a odpustí i lehce zkažené rány. Greeny perfektní (pominu několik neopravených pichmarků na každém greenu, to ale není věcí hřiště, ale spíše leností hráčů před námi), skvěle připravené a měkké, takže zastavit míček na greenu nebyl problém z jakékoliv vzdálenosti. Rychlost těžko soudit, protože než jsme šli na hřiště, tak se přehnal vydatný 20ti minutový déšť, ale po dešti byly středně rychlé (jen subjektivní pocit).
shrnutí - hřiště je v opravdu dobrém stavu a za sebe mohu doporučit co nejdřívější návštěvu (dokud je rough skoro stejný jako fairway :) ), co určitě stojí za zmínku je večerní feečko od 17:00 za 400Kč (hraj kolik stihneš) a hřiště se dá v pohodě stihnout celé. Můj skvělý dojem ze hřiště mi lehce pokazila jen obsluha v restauraci a tradičně 18. jamka, sice jsou posunutá odpaliště, takže ze žlutých je to za biozónu "jen" cca 140m carry, ale druhá rána na slepo do kopce, na který abych vylezl, musím v bagu nosit horolezecké mačky, mě dokáže vždycky naštvat už dopředu a následná zkažená rána je téměř jistotou :)
Takže jestli si chcete příjemně zahrát, určitě doporučuju vyrazit na Slapy.
 
Re: červnové Slapy

To je pěkný tip, díky za hodnocení! :) Bylo hodně lidí?
 
Re: červnové Slapy

Rezervoval jsem teetime 2 dny předem a bylo volno, takže jsme šli už od 17:00. Před námi nikdo a za námi obsazené tak 2-3 flighty, na hřišti jsme jinak nikoho jiného nepotkali.
 
Dnes Slapy s @mkopcak. Greeny propichane a zapiskovane, ale neskace to, docela jedou i rychle. Hriste prazdne, na druhe devitce jsme byli uplne sami. Tempo super (3:50) pocasi uzasne, cena fee lidova (750/18j) :)
Martin se obcas trapil :p takze 89 a ja 76, takze spokojenost ;)
Restaurace vyborna a z normalni ceny: jidla 99-139, tocena Plzen 12 35,- tocena malinovka 20,- oboje 0,5L :)
FullSizeRender.jpg
 
Upraveno:
ZÁVĚREM SEZÓNY 2017 NA SLAPECH…
(otázky a odpovědi z dotazníku 19.jamky)​

1. Z čeho konkrétně máte za uplynulou sezónu u Vás skutečně dobrý pocit?

Velkým krokem do neznáma bylo pro nás převzetí restauračního provozu, který se v předchozích letech pronajímal. Restaurace měla roky výborné jméno a tak bylo opravdu výzvou dobře navázat a neztratit zájem zákazníků. Navíc jsme se rozhodli pro odlišný marketing restaurace, který je postavený na denní obměně jídelního lístku tak, aby lidé měli stále z čeho vybírat. Přizpůsobili jsme tomuto záměru sortiment pokrmů a zároveň i příjemně snížili ceny. Reakce se dostavily poměrně rychle a klienti hodnotí pozitivně jak denní nabídku, tak catering pro akce. A třešničkou na dortu je fakt, že nám do klubovny začala chodit negolfová veřejnost, což radostně vítáme J.

2. Čím novým nás golfisty překvapíte v příští sezóně, na co se můžeme těšit?

Slapy se v povědomí návštěvníků zapsaly jistotou, že kdykoliv přijedou, najdou hřiště ve velmi dobrém stavu, potkají příjemného maršála, na recepci je v létě potěší lahvička vody zdarma a v restauraci si pochutnají na dobrém jídle. Myslím, že to není málo... Hřiště se v roce 2017 opětovně umístilo v Top10 ČR a „udržitelná stagnace :)“, a to je tedy také dobrou zprávou pro zákazníky.

IMG_5729-Edit-2 GOLF SLAPY - POHLED NA PRVNÍ DEVÍTKU-FOTO RADEK REŽNÝ.jpg

foto Radek Režný

3. Kterou jamku u Vás Vy osobně máte nejraději a proč? Jak jí zpravidla hrajete?

Už se toho mnoho napsalo o jamce č.18, která hráče na konci kola opravdu prověří. Její golfový design je krásný, a to, že je náročná, je pro hráče výzvou. Každé hřiště by mělo mít nezapomenutelnou jamku :). Já mám ale nejoblíbenější jamku č.1. PAR 5, která je jednak přívětivá pro rozehrání (na driver se dá i trochu přitlačit) a hlavně vás její green odmění nádherným výhledem na slapskou přehradu. K tomu místu mám do jisté míry sentimentální vztah, protože tam vznikl nápad na Golf Park sv. Jan.

Odpovídal Tomáš Charvát – viceprezident klubu GCSVJ a spolumajitel hřiště
http://www.golfslapy.cz/
 
Upraveno moderátorem:
Po delší době sem zavítal na Slapy a nemít voucher a platit, byl bych asi dost zklamaný. Odpaliště ještě ok, sice někde jen drny ale dá se, férveje v pohodě ale bunkery a greeny nic moc, bunkry plné vody, těžký písek ( asi bych to nazval spíš bahnem), prakticky nehratelné, greeny měkké, pomalé, všude stopy kopyt.
Sem rád, že sem Slapy vyměnil za Beřovice, ten rozdíl je tam min. letos velký ve prospěch Beřovic.
 
Včera Slapy, všude zeleno ale hodně vody jak je výše v bunkrech občas kaluže. Grýny dobré, suché a tvrdé. S tím problém nebyl. Hřiště po poledni prázdné. Za mě to bylo fajn, už žloutnou stromy, tak i vizualně pěkné ;)
 
V pátek jsem poprvé navštívil Slapy a docela jsem se těšil, mělo být krásně (bylo) a že je hřiště u mnohých oblíbené - tak to byl příslib prima dne. Jak se mi líbilo? Přijel jsem brzy ráno, recepce + restaurace otevírala v devět, teetime byl na 9:40, mírně kvůli mlze posunut. Nealko pivo, kafe, a tři míchaná vajíčka - v pořádku, restaurace se mi na takovýto krátký zážitek líbila.

Díky tomu, že jsem šel s @JanKostalCZE a @Lefty - harcovníky mnoha hřišť, tak jsem se nemusel moc starat o orientaci na hřišti, prostě dělal jsem to co oni (vyjma golfových ran :). A celkově jsem vlastně z hřiště spokojený, na takovou tu pohodovou, domácí hru. Ale mnohem spokojenější bych byl, kdyby nebyla druhá devítka. To je pro mě v designu a celkovém pojetí tak rozdílné oproti první... první mi přišla přehledná, klidná, vcelku jasné, kam se vždy hraje, druhá devítka mě nějak neoslovila. Chápu, že se to někam narvat muselo, nu co, snad se někomu líbí. Já nějak nenarazil na druhé devítce na jamku, která by mě chytla a zaujala. U mnohých ani není vidět, kam člověk hraje, škoda. Ferveje byly na celém hřišti fajn, bunkery příšerné - vzpomněl jsem si hned na Karlštejn, asi stejná pískovna = šutry v bunkerech. Greeny byly měkké, konzistentní mi moc nepřišly.

Celkově - ale jo, asi na pohodový golf si rád znovu zajedu, ale zvážím, jestli raději místo druhé devítky si nedat v klidu oběd a kafe a budeme všichni spokojenější. :)

IMG_1873.jpg IMG_1876.jpg IMG_1878.jpg IMG_1879.jpg IMG_1880.jpg IMG_1882.jpg IMG_1883.jpg IMG_1886.jpg
 
Ale mnohem spokojenější bych byl, kdyby nebyla druhá devítka. To je pro mě v designu a celkovém pojetí tak rozdílné oproti první... první mi přišla přehledná, klidná, vcelku jasné, kam se vždy hraje, druhá devítka mě nějak neoslovila. Chápu, že se to někam narvat muselo, nu co, snad se někomu líbí. Já nějak nenarazil na druhé devítce na jamku, která by mě chytla a zaujala. U mnohých ani není vidět, kam člověk hraje, škoda.

A dojem z 10 a 18 jamky nějak podrobněji? Jsou to snad krom Štiřína 9ky nejvíce řešené jamky v ČR...
 
A dojem z 10 a 18 jamky nějak podrobněji? Jsou to snad krom Štiřína 9ky nejvíce řešené jamky v ČR...

Hele, já nechtěl moc kritizovat... fakt si myslím, že každé hřiště má něco do sebe a hrozně nerad čím déle hraju golf hodnotím dispozice jamek, tak jak si s tím kdo poradil - pořád si myslím, že každý záměr na začátku je myšlen dobře a někoho dokáže oslovit i to, co je pro mě naprosto (možná zatím) nepochopitelné. Je možné, že když tam budu vícekrát, tak tomu i přijdu na chuť....

Ale dobře, zatímco první devítku jsem si fakt užil - pohoda, výhledy, docela hezky upravené... tak druhá devítka na mě takhle vůbec nezapůsobila. Takže nasledující frustrace je čistě subjektivní, určitě způsobená i mojí špatnou hrou.

10.jamka - pro někoho možná výzva, pro mě po první devítce nesmysl. Střelba přes údolí na druhou stranu ferveje, jestli si dobře pamatuji, tak ani na druhou ránu z drop zóny (či jejího okolí) nevidíš green...
11. jamka - zdá se že oddych, probůh - proč uprostřed jsou šutry, zaměřovací kříž... vzhledem k tomu, že jsem tam byl poprvé, tak mě vůbec nenapadlo, že green bude zastrčený takhle debilně vpravo (příště už vědět budu)
12. dogleg - jsem kratší hráč, ani po druhé ráně na ferveji nevidím, kde je green - po této jamce jsem se kluků ptal, kdy na druhé devítce konečně bude nějaká normální jamka, přehledná, klidná pro takovou tu golfovou radost, jako na první devítce
13. třípar - vyvýšený green, buď trefíš, nebo ne
14. tady se mi zdálo, že bude konečně něco normálního, z kopce, 4 par, vcelk viditelný green a ejhle, navrtáno metr či dva od předního okraje greenu - proč to ulehčit, že
15. Zase do kopce, nevidíš modelaci greenu, ale v porovnání s ostatními, alespoň jsem věděl, kam hraju
16. Tam si nějak nic neuvědomuji, asi kóma.
17. Tahle jáma (bohužel až na přechod) se mi docela líbila, nejvíce mi připomněla první devítku, prostorná, přehledná... škoda, trefil jsem docela pěknou první ránou z odpaliště dráty, ale to holt tak je. Asi pro mě nejlepší jamka na druhé devítce.
18. Proboha proč? Přestřel, brutální kopec, pidi green v sadu jablek. Nevím, co na tom hledat pozitivního - výzva? Hm, pro mě ne.

Tak asi tak. Takhle jsem to viděl já, subjektivně v pátek. Při první návštěvě. Ještě že bylo krásně a kluci hráli dobře, jinak bych to asi zabalil a druhou devítku nedohrál. Dokážu pochopit sportovní hřiště plné výzev, chápu venkovská "nadšenecká" hřiště pro hobby golfisty, ale tady záměru, co a pro koho ta druhá devítka je, v porovnání s první, vlastně nevím.
 
Chystáme se v pátek, má někdo info, na co se těšit, netěšit, už někdo hrál?
 
koukám requo, že ti od posledně otrnulo, jdeš si vyrovnat účty?
 
Dnes po delsi dobe. Gryny nic moc, mokro a fleky. V nekterych bunkrech voda a kolik puda v oprave. Klasicka druha devitka rozryta po prasatech.
Ale jinak ten podzim je tam pekny :)
Na hristi potkal Honzy; @honza62 and syn
 
Dnes po delsi dobe. Gryny nic moc, mokro a fleky. V nekterych bunkrech voda a kolik puda v oprave. Klasicka druha devitka rozryta po prasatech.
Ale jinak ten podzim je tam pekny :)
Na hristi potkal Honzy; @honza62 and syn
Musím potvrdit, gryny flekatý, pravda, ale ty ferveje luxus. Bunkry sice špatný, ale do nich my nehrajem😀
 
Jak vypadá cesta přes Davli a Štěchovice? Jel sem to letos jednou a bylo to utrpení.
 
Jak vypadá cesta přes Davli a Štěchovice? Jel sem to letos jednou a bylo to utrpení.

Jezdím do Davle (resp. za) vcelku pravidelně... utrpení je to pořád. Někdy máš štěstí, ale spíš ne. Počítám, že tu silnici budou opravovat asi už pořád. Hodně záleží na denní době, a směru. Aktuálně tuším dvě zúžení a k tomu adekvátní fronty. Taková D1 v malém. :)
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom