Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Sever Ypsilonka

Mistrovské hřiště.
Z mého pohledu amatéra (a to ještě ta horší varianta) je tohle hřiště prostě TOP. Alespon jednou ročně by si měl člověk jít sem zahrát.
Co si sem vzít ssebou? Minimálně vozík a cca 20míčků, pokud máte většinu ran typu hook nebo slice :) Biozona je nenažraná. S vozíkem nežertuju, i tak (pokud nemáte natrénováno) budete na konci plivat krev ..
Restaurace je velká, a nabídka též.
 
V restauraci mne naposled zklamali, meli jen asi 4 jidla, a z toho jsem si nevybral :( vozik tam vetsinou nepouzivam, protoze kopce mi prijdou jednodussi na zadech nez se tlacit s vozikem :)
 
No já tady vozík netlačím, nýbrž tahám jak kačera :)
Tak i 4 jídla je dost, na to pro jak málo lidí se vaří. Ale třeba mě potěšili tím, že jsem si jednou zapomněl svačinu do bagu, tak mi udělali domácí bagetu
 
Ypsilonku Miluju. Naposled jsem ji hral na podzim 2016 na Turnaji Vitezu a byla to pecka. Hriste ve 100% kondici a okolni hluboke lesy v neskutecnych barvach.
 
Dnes jsem si udělal výlet do Liberce a poprvé si zahrál Ypsilonku.
Nádherné hřiště. A už vím co znamená přívlastek "sportovní", který se tomuto hřišti často přisuzuje a já už vím, že právem. Těžko se to vysvětluje. To se musí vyzkoušet.

Vybral jsem si nováčkovskou daň a zahrál totální šrot. Ani jsem to nepočítal, ale pod stovku jsem se skoro určitě nedostal.
Naučil jsem se ale radovat z maličkostí jako např. "hurá bogey", "došel jsem jamku bez ztráty míčku" nebo "konečně hraju z rovného místa".

Hlavně to poslední na Ypsilonce platí brutálně. Najít kdekoli na hřiště kromě odpališť kus rovného místa aby jste neměli míček pod nebo nad nohama nebo nehráli z nebo do kopce, je fakt řehole.

A když nevíte kde ta místa jsou, tak je těžko můžete trefit. Velká lekce hraní golfu z nekomfortních pozic se tak dostane každému, kdo tam hraje poprvé. A mě se dostala.

Další velkou lekcí bylo to, že bych asi měl věřit návodům a radám od zkušenějších. Když vám tvrdí "držte se vlevo" (což platí téměř na všech jamkách), tak tomu věřte. Jenže to je těžký, když nevíte co vás čeká za obzorem či za stromy a hlava vám z nějakého záhadného důvodu říká, že vpravo to asi bude lepší. NEBUDE! Vpravo je to na Ypsilonce prostě téměř vždy špatně. A to tak že hodně špatně :D

Rozhodně ale doporučuju. Sám se tam budu rád vracet a věřím, že když už budu vědět co kde číhá za nástrahy (a že jich tam je), tak to bude lepší.

Parádní hřiště a je v super kondici. My jsme si jen tak trochu smolně vybrali špatný čas protože těsně za námi vyjeli sekáči a po celou dobu hry jsem mohl sledovat po jak krásně posekaných fairwajích jsme mohli jít, kdybychom vyšli o hodinku později. Ale takové čtvrteční hry prostě bývají. Hřiště se připravují na víkend.

Jednu výtku ale mám a to k restauraci. Ani nevím kdy a zda by si nás všimli a tak jsme si po hře museli zajít pro pívo a kávu na bar. Navíc jsem tak nějak zvyklý, že ke kávě se dává automaticky mléko a trochu vody. Toho jsem se nedočkal. A nealko pivo za tuším 60 kaček bych si také raději dal z rozumné sklenice a ne ze štucu jak v nádražce.
 
Vse, co se o tomto hristi pise je pravda... je kopcovite, tezke, hodne se clovek nachodi a hodne micku muze ztratit. Predem rikam, ze jsem zde zahral srot, takze uplne chvalit nemuzu... malo kdy mam pocet paru celkem vysoky a shodny s poctem proskrtnutych jamek. :D

Obecne jsou jamky zajimave a velmi sportovni. Par jamek je, jak se dnes zacalo rikat, "kacovskeho" strihu... tedy opravdu psycho. Ale alespon je to vyzva. Odmenou i pro novacka muze byt longest driver ever (napalite z kopce a najdete pred greenem).
Hriste je hodne o pocasi... a vzit si zde buginu neni uplna srabarna.
Restuarace pro me byla trochu zklamani... ne, ze by se to nedalo jist, ale za podobny penize dostanete dnes jiz temer vzdy vice ... tady tezky prumer (a to mam pochopeni pro vyssi ceny v restauracich na hristi). Je to zkratka tak, ze bych si tam jidlo dal i priste (ono kam se trmacet po te drine...), ale nebyla by to ta cast, na kterou se zpravidla tesim. :)
 
Tak já se přidám k hodnocení Ypsilonky, neb v neděli tam naši kluci absolvovali turnaj z dětské tour. Takže hřiště z pohledu diváka. Souhlasím - je nádherný! A i bez bagu a hry jsem v tom hicu z procházky po hřišti měla dost. I v letošním brutálním suchu jsou ferveje částečně zelené (dle všeho tam, kde dosáhne závlaha). Fakt nemám ke hřišti výhradu, protože se mi moc líbí, výhledy na něj a z něj jsou neskutečné. Ale...velké ALE patří restauraci. Zvykla jsem si, že ceny v restauracích na golfu jsou poněkud jinde...OK...taky jsem si ale zvykla, že i když jsou vyšší, úroveň tomu odpovídá, i obsluha i kvalita jídla. K restauraci na Ypsilonce mám obrovské výhrady. Vzhledem k tomu, že nás na terase sedělo vždy pár rodičů (4-5 stolů o dvou, třech lidech), obsluha skládající se z jedné servírky a jednoho pingla krutě nestíhala. Skoro jsem se obávala, že si pro kafe budu muset dojít k baru. Začalo vše ráno, kdy jsme se tázali na snídani. Snídaně ano, jak řekla servírka, ale za 180,- Kč na osobu formou bufetu. No tak to jako sory...Tak jen kafe. Pingl informaci upřesnil, že snídaně je za 165,- Kč a na mou námitku, že by mi stačil hemenex nebo párek, odešel. Po c hvíli se vrátil a povídá, že si to můžeme dát, jen párek nebo hemenex, za 90,- Kč., ale ten bufet, že je lepší, že tam je všechno. Nechtěla jsem všechno. A už mě fakt chuť na snídani přešla.
Před polednem jsem si zašla na oběd, manžel se po chvíli přidal. Opět čekání, až si konečně personál všimne...Výběr z asi 5 jídel z denního menu (to mi nevadí, spíše to beru jako plus), ceny od 175,- Kč výše...OK. Polévka kuřecí vývar za 75,- Kč. Ok...Vybrala jsem si těstoviny bolognese s parmezánem. Vážení, já fakt poznám parmezán. Máme ho doma rádi, běžně ho kupujeme, velmi ráda ho v kuchyni používám. To, co bylo na těch těstovinách, to byl prostě nějaký sprostý eidam, to fakt nebyl parmezán. Manžel si vybral to samé a když zjistil, čím to je posypané (aniž bych mu cokoliv řekla), docela byl naštvaný. Takže jsme to servírce sdělili, že sýr navrchu fakt není parmezán a bylo by fér nepsat do jídelního lístku, že těstoviny s ním jsou, když to tak není. Servírka si trvala na svém s postojem "já se s vámi nebudu hádat, vyřídím to v kuchyni". Za ty peníze bych navíc u takové porcičky opravdu očekávala alespoň pár lupínků toho zmíněného parmezánu.
Kluci měli jídlo na žetonky, v ceně turnaje. To je super. Tak to na dětskou tour mají. Výběr byl z již zmíněných těstovin a kuřízek. Proč ovšem na jídlo čekají půl hodiny jsem nepochopila. Starší syn u těstoviny zklamaně konstatoval, že to fakt nebyl parmezán... mladší si kuřízek po půlhodině čekání celkem vychutnal.
Jen dodám - pivo Svijany za 47,- Kč.
Restaurace je tam pro mne opravdu velkým zklamáním. Nemám potíž dát takové peníze za jídlo, ale očekávám, že se najím, že budu obsloužena včas a příjemnou obsluhou. O vodě (jde vlastně o panáka vody) ke kávě škoda slov. Mléko nám bylo přineseno (pro mne a manžela) v jedné mlíčence "dohromady", asi ať se podělíme...Měla jsem chuť jim do té mlíčenky nacpat papírky od cukru!;)

Ještě dodatek jak těžké hřiště to je: starší syn zahrál 41 stbl. a zlepšil HCP, mladší 31 stbl. a HCP udržel, takže spokojenost.
 
Prvni navsteva na konci sezony. Hriste ale i pocasi tomu odpovidalo. Z bankru uz zmizel pisek, greeny nebyly stazeny. Co prekvapilo nemile, planky jamek, ve kterych jsem se blbe vyznaval...
Za mne bych to hriste uplne jako tezke nehodnotil, mozna nahoda prvniho setkani, par jamek ano, bylo v nekterych mistech uzke, ale nijak zaludne mi to neprislo. Pekny design, nijak nudne a clovek na podruhe uz bude vedet kam hrat a co ho ceka po prvni rane. Jak tu psal nekdo vyse, drzte se vlevo :)
Pekna klubovna s krbem ;) ale dali jsme si jan kafe a kofolu.
Rad se vratim za lepsiho pocasi
IMG_7503.JPG
IMG_7500.JPG
 
Upraveno:
Prvni navsteva na konci sezony. Hriste ale i pocasi tomu odpovidalo. Z bankru uz zmizel pisek, greeny nebyly stazeny. Co prekvapilo nemile, planky jamek, ve kterych jsem se blbe vyznaval...
Za mne bych to hriste uplne jako tezke nehodnotil, mozna nahoda prvniho setkani, par jamek ano, bylo v nekterych mistech uzke, ale nijak zaludne mi to neprislo. Pekny design, nijak nudne a clovek na podruhe uz bude vedet kam hrat a co ho ceka po prvni rane. Jak tu psal nekdo vyse, drzte se vlevo :)
Pekna klubovna s krbem ;) ale dali jsme si jan kafe a kofolu.
Rad se vratim za lepsiho pocasi
No já bych Y jako “lehké” zrovna nehodnotil. A nudné mi už vůbec nepřijde, znám o hodně “nudnější” hřiště. Každá jamka má svůj charakter a styl hry je třeba volit dle aktuálních podmínek a herní formy.
 
Za mne bych to hriste uplne jako tezke nehodnotil, mozna nahoda prvniho setkani, par jamek ano, bylo v nekterych mistech uzke, ale nijak zaludne mi to nepri
102 ran (45+57) jak píšeš v jiném vlákně, ti na “ne úplně těžké” hřiště nepřijde hodně? :eek:
Tak se podívej kolik ti hřiště “přidává” ran a díky čemu bys vlastně udržel :cool:
Navíc je třeba brát v úvahu i rychlost grýnů, která už teď nemusí být na “standardní” rychlosti odpovídající plné sezóně.
Pokud má Y štavnaté rafy (letos kvůli teplu a suchu to byla “bída”) a rychlé grýny, tak je to sakra těžké hřiště (a když se přidá vítr ...).
Zkus Y v plné sezóně a třeba názor na obtížnost pozměníš ;)
 
No já bych Y jako “lehké” zrovna nehodnotil. A nudné mi už vůbec nepřijde, znám o hodně “nudnější” hřiště. Každá jamka má svůj charakter a styl hry je třeba volit dle aktuálních podmínek a herní formy.
Nepsal, že je lehké. Jen mu pocitově nepřišlo těžké. Bez ohledu na skóre. A nepsal, že je nudné. Psal - nijak nudné. Což znamená, že není nudné. Nechápu co za mindrák tě pořád nutí tady všechny poučovat, opravovat, vytahovat se a machrovat.
 
Upraveno:
Nepsal, že je lehké. Jen mu pocitově nepřišlo těžké. Bez ohledu na skóre. A nepsal, že je nudné. Psal - nijak nudné. Což znamená, že není nudné. Nechápu co za mimdrák tě pořád nutí tady všechny poučovat, opravovat, vytahovat se a machrovat.
Omlouvám se - místo “nijak” jsem četl “jinak”
Pokud ti přijde, že tu všechny poučuju, opravuju, vytahuju se, machruju a léčím si mindráky, tak mé příspěvky nečti.
Pokud mám na něco jiný názor nebo s něčím jinou zkušenost než někdo druhý, tak to tu prezentuji. Od toho snad diskuzní fóra a diskuze jsou.

Nebo se tu smí prezentovat jen to, co je po chuti “guru fóra”?
 
Jde o to jak prezentuješ své názory. Názor, pohled ok. Ale ten způsob. Všechny tvé reakce zní - jste blbci, všechno je úplně jinak, takhle a jedině podle mě je to správně. Buď soudný. Přečti si své reakce.

Že sis špatně přečetl co bylo napsáno je jen jen důkaz tvého očekávání, že to zas bude špatně. A ano neustále se tu vytahuješ a povyšuješ. Viz tvé neustále poukazování na skóre jiných apod. A co jako že na Y zahrál 100 a přesto mu hřiště nepřijde těžké? To se přeci nevylučuje. Prostě tam nejsou záludnosti.

Tady na fóru jsou hráči všech kategorií. Primárně se máme dělit o zkušenosti, zážitky. Máme si radit jak si hru více užít. Z tvých příspěvků je vždy neskutečně cítit povýšenost. Opravdu tu nejsi jediný s nízkým hcp. Pokud umíš hrát a umíš poradit tak sem s tím. To se tu ocení. Ale shazovat tu vyšší hcp s vyšším skóre fakt nikoho k lepšímu výsledku neposune.
 
Jde o to jak prezentuješ své názory. Názor, pohled ok. Ale ten způsob. Všechny tvé reakce zní - jste blbci, všechno je úplně jinak, takhle a jedině podle mě je to správně. Buď soudný. Přečti si své reakce.

Že sis špatně přečetl co bylo napsáno je jen jen důkaz tvého očekávání, že to zas bude špatně. A ano neustále se tu vytahuješ a povyšuješ. Viz tvé neustále poukazování na skóre jiných apod. A co jako že na Y zahrál 100 a přesto mu hřiště nepřijde těžké? To se přeci nevylučuje. Prostě tam nejsou záludnosti.

Tady na fóru jsou hráči všech kategorií. Primárně se máme dělit o zkušenosti, zážitky. Máme si radit jak si hru více užít. Z tvých příspěvků je vždy neskutečně cítit povýšenost. Opravdu tu nejsi jediný s nízkým hcp. Pokud umíš hrát a umíš poradit tak sem s tím. To se tu ocení. Ale shazovat tu vyšší hcp s vyšším skóre fakt nikoho k lepšímu výsledku neposune.
Krásně jsi to napsal. VŠECHNY mé reakce jsou ...
Blbce tu z nikoho nedělám, vyšší HCP neshazuji. Ale taky nikoho nepoplácávám po zádech, protože to ho dál a k lepším výsledkům neposune.
Myslel jsem, že jsem našel fórum o golfu, kde se něco mohu dovědět a zároveň se podělit o své zkušenosti. Vidím ale, že VŠECHNY mé příspěvky jsou na tomto fóru rozporuplné a nekorektní, takže “sbohem a šáteček” a přeji všem HEZKOU HRU :cool:
 
Jde o to jak prezentuješ své názory. Názor, pohled ok. Ale ten způsob. Všechny tvé reakce zní - jste blbci, všechno je úplně jinak, takhle a jedině podle mě je to správně. Buď soudný. Přečti si své reakce.

Že sis špatně přečetl co bylo napsáno je jen jen důkaz tvého očekávání, že to zas bude špatně. A ano neustále se tu vytahuješ a povyšuješ. Viz tvé neustále poukazování na skóre jiných apod. A co jako že na Y zahrál 100 a přesto mu hřiště nepřijde těžké? To se přeci nevylučuje. Prostě tam nejsou záludnosti.

Tady na fóru jsou hráči všech kategorií. Primárně se máme dělit o zkušenosti, zážitky. Máme si radit jak si hru více užít. Z tvých příspěvků je vždy neskutečně cítit povýšenost. Opravdu tu nejsi jediný s nízkým hcp. Pokud umíš hrát a umíš poradit tak sem s tím. To se tu ocení. Ale shazovat tu vyšší hcp s vyšším skóre fakt nikoho k lepšímu výsledku neposune.
Dík, dlouho jsem přemýšlela jak to napsat.
 
Krásně jsi to napsal. VŠECHNY mé reakce jsou ...
Blbce tu z nikoho nedělám, vyšší HCP neshazuji. Ale taky nikoho nepoplácávám po zádech, protože to ho dál a k lepším výsledkům neposune.
Myslel jsem, že jsem našel fórum o golfu, kde se něco mohu dovědět a zároveň se podělit o své zkušenosti. Vidím ale, že VŠECHNY mé příspěvky jsou na tomto fóru rozporuplné a nekorektní, takže “sbohem a šáteček” a přeji všem HEZKOU HRU :cool:
A proč za skóre 102 ran nepoplacat po zádech? Pro vyšší hcp to může znamenat dobrý výkon. Očekávat od např. mého hcp, že půjdu v paru moc motivační není. Očekávat to, mě nikam neposune, protože prostě je to nereálné.
 
Tak já vám nevím, ale nějak jsem za tu dobu tady internetově dospěl. Před rokem mi bylo líto, ze tu občas byly z mého pohledu vyhrocené názory. Teď se na ně skoro i těším.
Když to čtu příspěvky @Mirek_62 , tak si říkám, jestli se někdy i potkáme a uslyšíme ho i s intonací hlasu a jaké to bude. Davide pro mě je kouzlo i v tom, ze si pak víc uvědomuji a vážím si pohody na hřišti s kamarády. Nemůže být každý neodolatelný v psaném projevu, mluveném slově i na pohled jako @Jerry nebo @Francovka. Myslím, ze červení by příští rok na RequoCup pomoc potřebovali ;) a tady se vám rýsuje silná osobnost. Nějakého sekerníka tu potřebujeme a ono se mu to ostří časem obrousí. Tohle forum tak nějak funguje, když už i @Yahuu napíše milý komentář na téma, že je blbost chtít u wedgí stejné vlastnosti jako u želez namísto něčeho typu: “místo stejných shaftu si najdi raději jiného trenéra.”

Tedy za mě tedy jen tak dál. @Mirek_62 , byl jsi svým stylem upřímný a svými slovy “posouval k lepším výkonům” v komentářích několik lidí. Jednou někdo posune Tebe a už utíkáš z golfu k poezii. Trochu brzy na Nezvala, ne? Sezóna ještě úplně neskončila ;)
 
Ypsilonka pro mě poprvé - díky @macdav, že mě tam vytáhl :) Datum návštěvy 19.10. za snížené fee 750 Kč
  • snížené fee, byla mlha, neznalost terénu, a kde co čeká. Jak psal David, vykopané bunkery, z nich se hrát nedalo. Žlutá odpaliště jsme neměli snad nikde, buď umístěné na modrých, nebo na bílých. Mně se tam líbilo, přišlo mi to - když se člověk nikam netlačí, docela dobře hratelné - železy na bogey golf.
  • škoda té mlhy, moc krásných podzimních fotek na panoramata nebylo - ale přišlo mi hřiště takové uzavřené, a nejspíš tou mlhou - nevýrazné. Když bych měl porovnat Ostravici a Ypsilonku - tak Ostravice má výhledy po okolí prostě hezčí. :) Na druhou stranu, Malevil mi přijde zajímavější na přemýšlení, kam a jak hrát. Ale nijak náročný mi nepřišel, až do série dvou pětiparů v druhé devítce - ty mi přišli obtížné až až (v porovnání s předchozími jamkami). Především Jamka 15. Tam jsem si připadal docela bezradně.
  • za mě ale velké minus vzhledem k TOP resortu, za který Ypsilon považuju - navigační cedule u jamek. Za prvé se podle těch nákresů nám blbě orientovalo, jsou hodně schématické a občas se stalo, že přesně nebylo poznat, kde ten ohyb začíná, protože na nákresech stromy nebyly atd. Za druhé- resort tohoto typu by mohl dát cedule i k červeným odpalištím. Hodně to vyniklo, jak jsme nehráli ze regulérních žlutých, ale jen z bílých, nebo modrých, tak prostě cedule byla jinde. A pak orientace těch cedulí... když stojíte na odpališti a kouknete, na ceduli, jen se ujistit, tak často je cedule v jiném "kolmém" směru... Když má člověk birdie kartu, nebo vytištěné plánky, tak je to šumák. Postupem času, jak jsem těch hřišť už pár navštívil, mám pocit, že na dobrou orientaci a navigaci se skoro všude kašle... resp. je to až to poslední. No, ono aby ne, napodruhé už to taky potřebovat tolik nebudu...
  • celek - spokojenost, klubovna velká, hezká... hausboaty na přespání musí být super :) hřiště se mi líbilo, rozmanitost jamek a nutnost docela přemýšlet, jak zahrát na slušné skore. I vzhledem k času a podzimu, minimum spadaného listí, dobře hratelné, prosekané rafy...
Těším se, až se na hřiště dostanu v plné kondici. :)

Pár fotek aktuálního stavu:

IMG_1976.jpg IMG_1978.jpg IMG_1980.jpg IMG_1986.jpg IMG_1989.jpg IMG_1991.jpg IMG_1993.jpg
 
Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom