Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Clenstvi v golfovem klubu - danovy vydaj

Nemůžeš to dát jako náklad, nemůžeš si tedy snížit daňový základ. Pokud jsi sám sobě zaměstnancem (nemyslím OSVČ) může to ale uhradit zaméstnavatel ze sociálního fondu, to znamená, že ušetříš 15%. Jen je potřeba aby ti to poskytovatel členství nenafakturoval jako členství ale jako balíček her.
 
Dava si nekdo do podvojneho ucetnictvi rocni poplatek za clenstvi v golfovem klubu. Je to docela zajimava castka, ktera by mne potesila :)
Jsem účetní, takže jsem se touto tématikou i kvůli nám ve firmě zabýval. A bohužel nic moc pozitivního. OSVČ má zkrátka smolíka úplně (stejně jedou většinou paušaly). U právnické osoby je to trochu lepší, ale jen trochu. Může poskytovat svým zaměstnancům příspěvky na sport, rekreaci,... Jediná výhoda spočívá pouze v tom, že pro zaměstnance to není zdanitelný příjem, tzn. neodvádí z toho SP, ZP ani daň. Pro firmu je to ovšem nedaňový náklad, tzn. nemůže si o tu částku snížit základ daně.
Ale pro toho zaměstnance je to celkem zajímavý benefit, protože z toho neodvede nic státu (a ani firmu to nestojí 35% navíc jako třeba prémie)...
 
Dava si nekdo do podvojneho ucetnictvi rocni poplatek za clenstvi v golfovem klubu. Je to docela zajimava castka, ktera by mne potesila :)
Ať podvojné účetnictví nebo daňová evidence - zkus mi tu nastínit jak vysvětluješ kontrole z finančního úřadu, že poplatek za roční členství v golfovém klubu je tvůj výdaj nutný na udržení a získání příjmů ;)
 
Tohle je taková pandořina skříňka, tohle vlákno. Určitě spousta subjektu to řeší jinak - výpomoc, školení, reklama... kdy se nějaké to členství v tom skryje. Jinak čisté to je tak, jak zaznělo výše - přes sociální fond. Jak říká @Kimi373 - pro zaměstnance by to byl hezký benefit.

Bohužel se osobně (pracuji ve státním) setkávám s tím, že všechny tyhle benefity jsou často neprůchozí - protože to musí x lidí schválit, moc práce, neumí to software, nejsou lidi atp. Kdyby všichni, co mají pořád výmluvy, že něco nejde a hledání důvodu, proč to nejde, místo toho hledali cesty, jak to udělat... to by bylo krásně na světě.
 
U nás v klubu se roční hrací poplatek dá řešit jako reklamní plnění, ale stojí to víc, než standardní poplatek.
 
U nás v klubu se roční hrací poplatek dá řešit jako reklamní plnění, ale stojí to víc, než standardní poplatek.
To dělá naprostá většina klubů, ale jak říkáš, je to obvykle dražší.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom