Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

TomTom Golfer 2

jan

Guru fóra
Klub
Pysely
HI (HCP)
26.7
Do CZ by co nevidet mel dorazit nastupce TomTom Golferu. Defakto primy konkurent Garmin S20. 
I kdyz se na ofiko strankach nedocte clovek zhola nic, z prvnich previews je patrne, ze taktez budou umet auto-track funkce
http://www.pocket-lint.com/review/137051-tomtom-golfer-2-preview-hole-in-one-or-golf-gps-watch-that-s-par-for-the-course

Designove temer stejne jako minule, navic kozeny reminek s lepsim zaponanim a celkem prakticky drzak na markovatko nebo drzak hodinek na vozik v zakladu. I kdyz drzak na vozik asi vyzaduje sundani hodinek z reminku, coz me neprijde uplne nej tedy. 

Dobre je, ze i golfova databaze iGolf doznala za posledni rok opravdu velkych updatu, takze bych se toho uz dneska fakt nebal. CZ je slusne pokryto, a zakladni grafika hodinek se me osobne dost libila. 

Ad autotrack, vypada to, ze to fakt nekdo slusne promyslel:
"Automatic shot detection uses the on-board gyroscope and motion sensors to detect your swing. There's a feedback buzz at the end of the fore swing so you know it's registered and cleverly it will only record one shot within a 3m area. That means you can take as many practice swings as you like before taking your shot" tzn. z jednoho mista to vezme jednu ranu a pripadne trestne si clovek doplni ex-po. 

V tomto clanku http://www.cnet.com/products/tomtom-golfer-2/  je i video ukazka, jak vypada ta aplikace. 
 
Jj, včera jsem narazil shodou okolností na podobné info, resp. že bude TomTom Golfer II. Trochu jsem na to koukal a nevím, přijde mi, že kdyby přidali základní app ke golfu i do jejich Multisport modelu, tak udělají lépe. Osobně si myslím, že doba specializovaných hodinek pro jeden sport je pomalu za námi. 
 
Vsak ono je to videt: bezne golf funkce bude umet kde co, na specialni veci tu budou dedikovane modely. 

Me to smysl dava... beztak bych priseru ala TomTom bezne nenosil. :) 
 
Zkusim se podelit o dojmy z TomTom Golferu 2. Na Facebooku jsem zasharoval jeden příspěvek a dal jsem like clanku na Me and My Golf, a najednou mi po mesici prisel email abych poslal adresu, ze jsem vyhral.
Hodinky dorazily a ja z nadsenim vyrazil na hriste. Hodinky nasly hriste a nastavily se na první jamku. Automaticky zaznamenaly spravne odpaly ale občas se k tomu pridavaly další rany, když jsem třeba otrepal destnik nebo bundu od deste, pripadne prekrizil duce při cekani na odpal neboť při zastineni rukou ti to pripise ranu. Takze výsledkem nebude asi moc pozitivni analyza vzdalenosti odpalu :)
Nektere věci navíc nefunguji jak maji. Nejde třeba vypnout vibraci a zvuk po pricteni rany ačkoliv v nastaveni je vibrace vypnuta.
Tu aplikaci jsem ještě nezprovoznil neboť muj telefon ma android pouze 4.3 a na beh aplikace je potřeba minimalne 4.4. a mam obavu z preinstalovani. Dle recenzi vseci na aplikaci pod androidem strasne nadavaji. Zkusil jsem to na iphonu pritelkyne a data dvou kol se stahly do telefonu.  Nize jsou obrazky dvou jamek. Na prvním je videt, ze to celkem pekne nasnímalo trajektorii hry. Druha jamka, 3par, ale uz byl nejaky podivny, neboť to nevzalo druhou ranu a musel jsem ji zadat rucne.



Jediny prinos vidim v tom, ze najednou jsem si lepe uvedomil vzdalenost na začátek a konec grinu, když tam vidim ty vzdalenosti, takze lepe odhadnu umisteni vlajky.
Priznam se, ze kdybych mel kupovat hodinky za tu cenu, asi bych byl dost nastvany za to co dostanu. Myslim, ze ted jsem se na delší dobu vylecil z těchto technických vychytávek. Řekl bych, ze podstatne uzitecnejsi zarizeni bude laser. Několikrát jsem si zkousel pujcit od kamaráda laser, ale tak se mi trasla ruka, ze jsem mel problém zamířit na vlajku. Ale mozna to bylo vysilenim z kopcu na Celadne :)
 

Přílohy

  • a1.jpg
    a1.jpg
    129,4 KB · Zobrazení: 932
  • a2.jpg
    a2.jpg
    143,2 KB · Zobrazení: 916
Zajimave cteni. Prekvapuje me ten pocet spatne zapoctenych ran. To jsem zvedavy na garmin. 
Chapu, ze nektere udery muzou byt tricky, ale otrepani destniku ci zkrizeni rukou..??

Uz mozna chapu, proc tu funkci moc nepromuji :)
 
 Hodinky mají funkci, ze podrzis dlan nad "ciferníkem" a prida ti to ranu, třeba trestnou. Pokud jsi na greenu tak ti to místo rany pripise putt. Takze zrejme nepozna, ze jsem si jen prekrizil ruce při cekani :) 
 
alda: to je pěkné čtení, díky za to. Milé i je, že vyhraješ hodinky za shareování příspěvku. :) Zkoušel si hodinky už i delší dobu, dá se na ty "vlastnosti" zvyknout? Je tedy fakt, že u hodinek za 7.000 MOC bych čekal, že toto bude vyladěné k dokonalosti...
 
No vzhledem k ceně, kterou tě stály, se jim to asi dá odpustit.
Ale po tvé recenzi jsou neprodejné komukoliv, kdo čte toto fórum :)
 
Hral jsem s nima zatím asi jen 5 kol, tak uvidim ci se to souziti zlepsi :)
Po delsim casovem odstupu zkusim udelat nejaky zaver opet.

Obnovuji staré téma, jak si s nimi spokojený, s odstupem času? Budu snad majitelem osekané SE edice, tak ať vím, na co se těšit/netěšit.
 
Zkusim něco vyplodit přes vikend. S odstupen casu to nevidim tak tragicky :)
Taky vážně uvažuji o SE, používám TT Golfer 1 a jsem s nimi spokojený, jen mi na nich vadí, že si musím v hlavě odečítat, abych zjistil skutečnou délku rány. Často než dojdu k ráně, zapomenu, z jaké vzdálenosti byla ta předchozí o_O
... tak šup,šup sem s tím hodnocením, hlavně mě zajímá jak spolehlivě funguje autoshot;):)
 
tak hura do toho at je to hotovo....

Moje první reakce na hodinky byla nic moc, podle ni bych je nedal ani svému nepriteli... :) ale casem jsme se skamaradili vice

Zacneme od zacatku. Hodinky pripojim na USB na dobiti a nejdrive se provede aktualizace hrist, gps a sw (pokud je to treba) a zacnou se nabijet.
Baterka je po 18 docela vycucana, kolik vydrzi nevim nebot nehravam vic nez jednu 18 denne.

Po zvoleni hry nalezne nejblizsi hriste, zvolime a muzeme hrat. Nekolikrat jsem porovnaval vzdalenosti s kamarady, kteri meli Garminy a rozdily delaly par metru. Vetsi rozptyly nastavaji v parkovych hristich, kde se zrejme zastini stromy vice druzic a vypocet je dost nepresny. Na nekterych hristich chybi nektere vodni prekazky, ale ty chybely i na Garminech.
Autoshot - pokud udelate swing v okruhu asi 15m je zaznamenana jedna rana - treba cvicna a pak nic. To muze prinest komplikace, pokud vase dalsi perfektni rana bude o delce 15m, pak dalsi ranu hodinky nezaznamenaji. Musite na konci jamky zvysit pocet ran, pripadne zastinit hodinky rukou a automaticky se jedna rana. Toto se pouziva, treba i pri trestne rane u vodni prekazky. Obcas se mi stava, ze neco delam s rukama a najednou citim vrneni na ruce, automaticky se detekuje rana, pokud do urciteho casu (asi 5s) stisknete tlacitko muzete zruset ranu. Nekdy se mi zda, ze se nezaznamena chip ale to jen vyjimecne.

Obcas se mi stane, ze po dohrati jamky a prechodu na novou jamku hodinky ukonci stavajici jamku, zavibruji a ukazi pocet ran a patu. Pocet se potvrdi a nastavi se nova jamka. Jenze obcas behem prechodu na to zapomenu, dojdu na nove odpaliste odpalim micek, dojdu k nemu a podivam na delku odpalu a co nevidim, hodinky cekaji na potvrzeni vysledku a nezaznamenay odpal :) takze ukoncim predchazejici jamku a pridam si ranu. Pak to akorat blbe vypada na grafickem znazorneni na telefonu. Hodinky poskytuji funkci mereni vzdalenosti rany, prijdete k micku a vidite jak daleko jste odpalili. Podle toho vlastne koriguju, jak hravam jednotlivyma holema. S tim mam ale vetsi problem nebot s osmickou hravam od 125m do 150m a ten rozptyl se mi zda celkem velky. Nevim zda je to mickama nebo dobrym trefenim micku.
Pokud jsme na greenu a hodinky zaznamenaji ranu, zvysi pocet patu, jinak musim hodinky zastinit a tim se prida put.

Pred mesicem se mi hodinky prestaly nabijet. Zavolal jsem na hotline, overili si registraci hodinek a vyplnil jsem ticket o problemu. Hodinky jsem zabalil, vytiskl si jejich zadanku o prepravu a odeslal do Rumunska(zdarma). Do tydne se vratily opravene. Dale jsem zjistil, ze se mi natrhl reminek. Chteli foto a priznali mi vymenu. Ten jsem sice neobdrzel jeste, nebot se nezdrzuju na me adrese v CZ, tak to musim jeste pourgovat.

Docela, jsem si na hodinky zvykl a jak byly v oprave byl jsem bez nich jak bez ruky. Nekdy je skutecne lepsi vedet kolik je na začátek a konec greenu podle hodinek neboť podle koliku na hristi mi to vychazi uplne jinak.

Pak to ma ještě funkce mereni kroku a kalorii, ale v porovnani s merenim podle IPhonu je brutalni rozdil, tak nevim cemu verit.....
 
Dík za užitečnou recenzi. Mám z ní spíš pozitivní dojem, tak asi naznačím švárovi, aby naznačil svojí švagrový (tedy mojí ženě:p), čím by mě mohla příjemně překvapit pod stromečkem.:up:
 
Taky dík za recenzi, to jsem na ně docela zvědavý. Mně by měly doputovat tento týden, akorát na indooru to moc nevyzkouším... byť třeba budu překvapenej. :-D Ale snad ještě nějaký to hřiště zmáknu, tak uvidím první dojem. U mě byl z Garminu dost negativní.
 
V prosinci jsem se stal majitelem TOMTOM Golfer 2 SE, zelený, na základě recenzí výše a zatím jsem s ním hodně spokojený. Díky @alda za recenzi. Za sebe - zatím spokojenost, narozdíl od Garminu (zkušenosti vivoactive 2 a s60) funguje vše intuitivně, hned napoprvé, baterka vydrží dlouho, konektivita bezproblémová. Za mě co je trochu negativní, je to ovládání, nějak mám furt povědomou touhu to ovádat tím prostředním tlačítkem - které tlačítko vlastně není. Nicméně, zatím se zdá, že dělají co mají, takže já su spokojen. :) Uvidíme, až bude člověk venku víc.
 
V prosinci jsem se stal majitelem TOMTOM Golfer 2 SE, zelený, na základě recenzí výše a zatím jsem s ním hodně spokojený. Díky @alda za recenzi. Za sebe - zatím spokojenost, narozdíl od Garminu (zkušenosti vivoactive 2 a s60) funguje vše intuitivně, hned napoprvé, baterka vydrží dlouho, konektivita bezproblémová. Za mě co je trochu negativní, je to ovládání, nějak mám furt povědomou touhu to ovádat tím prostředním tlačítkem - které tlačítko vlastně není. Nicméně, zatím se zdá, že dělají co mají, takže já su spokojen. :) Uvidíme, až bude člověk venku víc.
Já mám TT Golfer (1) a taky si nemůžu stěžovat. Na 2 SE mě láká hlavně ten autoshot. Jestli i s tím budeš spokojený, jdu do nich taky.
 
Já mám TT Golfer (1) a taky si nemůžu stěžovat. Na 2 SE mě láká hlavně ten autoshot. Jestli i s tím budeš spokojený, jdu do nich taky.

Ti je půjčím, ať to nejdřív vyzkoušíš. A uvidíš, není problém. Vezmu ti je na Indoor a můžeš vyzkoušet v Turecku?
 
Ti je půjčím, ať to nejdřív vyzkoušíš. A uvidíš, není problém. Vezmu ti je na Indoor a můžeš vyzkoušet v Turecku?
@Jerry bacha..... chce vám do Turecka dát sledovací zařízení, aby byla ta on-line reportáž :cool:
 
Ti je půjčím, ať to nejdřív vyzkoušíš. A uvidíš, není problém. Vezmu ti je na Indoor a můžeš vyzkoušet v Turecku?
A sleduje to i tepovou frekvenci? Abychom vedeli, jak je to s tou slibovaniu otrokyni/otrokem....:p
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom