Nové
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jamka Jamka 014 - Mstětice j. #10 - PAR 4

Jamka 014 - Mstětice j. #10 - PAR 4


  • Hlasovalo
    25

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Jamka 014 - Mstětice j. #10 - PAR 4
HCP: 10, 310/300/288/235/168 m


tempImageNSaVA4.png

Foto: Vlastní archiv

mstetice_bc10.jpg

Desátou jamku tvoří dogleg doprava s outem na pravé straně. Je téměř nesmyslné pokoušet se první ranou o dosažení greenu. Stromy před ním mohou váš míč snadno odrazit zpátky do outu, bezpečnější taktiku představuje úder po fairwayi. Green se rozprostírá na třech terasách. Mějte na paměti důležitost umístění druhé rány na stejnou či nižší úroveň, než je jamka. Patování shora je velmi náročné a předznamenává téměř jistý trojpat, někdy i hůře.

Zdroj: https://www.golfcourses.cz/mstetice/jamka/10


---
Co vy a tahle jamka, máte ji rádi? Nebo se vám nelíbí? Těšíte se na ní? Jak ji zpravidla zahrajete?
 
Upraveno:
Tuhle jamku nemám rád. Resp. ve Mstěticích nemám rád jamky dvě a to číslo 10 a 11 (tu hraju blbě asi z tradice :). Zmíněná desítka je pro mě velmi nepochopitelná, i když shodou okolností jsem jí hrál naposledy v paru. Hrál jsem někam na stovku a potom na slepo kopec nahoru wedgí s doufáním, že to přelítne stromy a zastaví se někde na grýnu. Povedlo se - skrz listí. Sám jsem z toho byl překvapen. Asi je to jistější cesta, než se snažit hrát na výhled - viz další odstavec.

Obecně ale mnohem častěji mě jamka vytrestala, především proto, že vlastně nevím, jak se spolehlivě dostat na výhled na praporkovou tyč. Cokoli delšího k 180 metrům mi při trochu tvrdším podkladu díky odklonu steče až někam do džihádu dole, pokud to vůbec najdu. Pro mě je to jedna z jamek, která mi vůbec nesedne ke zbytku hřiště. Jako kdyby tam obecně bylo málo místa (ironie) a za každou cenu se tam ten krátký dogleg se začátkem u drivingu vejít musel. :rolleyes:
 
Upraveno:
Hrál jsem tento týden poprvé a nedíval jsem se na tabule (blbě umístěné a většinou naopak). Skončilo to tak, že jsem se radoval z parádní druhé rány na metr od vlajky. Pak jsem zjistil, po dohrání, že něco nesedí a stojím na greenu jamky č.17.:D
 
Ještě nikdy se mi ji nepodařilo předpisově zahrát, většinou skončím vpravo a pak se snažím buď průstřel skrz stromy, nebo lob přes stromy. Ikdyž jsem skončil nahoře na ferveji, tak ne tak daleko, abych měl výhled na vlajku bez stromů.
 
Domaci hriste, takze ji hraju casto a nasel jsem si na ni recept: 3w na pravou stranu fairwaye (nebo na stred podle toho kam se trefim :), vetsinou skoncim pred bunkerem (cca kolem toho modreho puntiku na mapce) a pak 56 nebo 60 wedge do greenu podle toho kde je navrtano. A ano, patrovy green dokaze potrapit :)
 
Takže obvyhle 3H do výhledu a pak wedge - toť plán. Realita závisí jednak na tom, jak zrovna míčky dobíhají a mé aktuální formě.
A zde je výsledek mého snažení 🙈
E248AE35-E3CC-40AD-81E8-450E8F36761C.jpeg
 
Já bych měl mít k této jamce tak trochu nostalgický vztah, neb jsem tady před více než 13.lety s HI 54 zahrál svůj první PAR na čtyřparu a to se nezapomíná:).......ale s odstupem času je to už pro mě jakmka jako každá jiná.
 
Hrál jsem tento týden poprvé a nedíval jsem se na tabule (blbě umístěné a většinou naopak). Skončilo to tak, že jsem se radoval z parádní druhé rány na metr od vlajky. Pak jsem zjistil, po dohrání, že něco nesedí a stojím na greenu jamky č.17.:D
Když jsem hrál Mstětice poprvé tak jsem na plánek koukal a na grýnu 17 skončil taky☹️. Pokud to hřiště někdo nezná jsou ty tři grýny nad sebou vyloženě nešťastné.
Letos na turnaji se mi povedl další majstrštik. Po slušném drajvru na sedmnáctce jsem začal vymýšlet druhou ránu. Koukám na grýn a říkám si jakýho magora napadlo vysázet před grýn stromy. Hned tak něco mě nevyděsí, říkám si musím obstřelit stromy zleva a zahrát silný fejd. Vzal jsem 4 hybrid zahrál jednou z nejlepších ran v životě - ze 165m dva metry od tyče. Hned jak jsem vyrazil pojal jsem podezření. Po 50ti metrech mě došlo že jsem na grýnu trojky☹️. Dodnes nechápu jak jsem dokázal vymyslet takovou blbost 🙄.
Jinak desítka byla easy par.
 
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Back
Nahoru Bottom