Každý potřebujeme hrdiny. Někoho, ke komu můžeme vzhlížet, koho se vždy budeme snažit dostihnout, kdo bude naším vzorem. Někdo by chtěl vládnout jako Havel, jiný vymýšlet jako Jobs, další se procházet ve vesmíru jako Armstrong. @requo by chtěl puttovat jako @mkopcak .

rory-cop.jpg


Až na ten poslední jsou to přání a cíle, kterých lze dosáhnout. Dá to spoustu práce, odříkání, vytrvalosti a odolnosti. A je potřeba notná dávka štěstí, aby se člověk stal svým vzorem nebo se k němu alespoň přiblížil.

Ale existují i cíle a sny zjevně nesplnitelné. Chtěl bych bydlet v Bradavicích, střílet pavoučí vlákna ze zápěstí a lítat. Jistě, mohu si pořídit latexový obleček s pláštěnkou a klacík. Ale spíš než supermana s kouzelnou hůlkou to ze mne udělá spolehlivého zákazníka Bohnic.

A jak by asi hrál golf Iron Man? Už byla notně pokročilá hodina, kdy jsme se přes řadu tekutých přesmyček dopracovali k diskuzi řešící všemožná “zvýhodnění“ při golfové hře. Jihoafrický Blade Runner na tartanu, Oscar Pistorius, si se zdravými atlety zaběhat mohl a dokonce má stříbro z mistrovství světa ze štafety. Musel ale až do Lausanne, aby mu to prošlo.

Golfová pravidla použití protézy rovněž umožňují, konkrétně pak v Rozhodnutí 14 – 3/ 15. S poznámkou, že taková protéza musí jednoznačně členy Soutěžního výboru přesvědčit o tom, že hráči neposkytuje žádnou výhodu. Velmi rád bych byl svědkem takového zkoumání, kdy chudákovi golfistovi odmontují kolečka a zjišťují, které jak funguje.

A pojďme ještě dál. Caster Semenyaová je fešanda, která všem ostatním utíká o parník. Možná proto, že Arnold je proti ní anorektik a hladinou testosteronu proráží do ozonu díru. Jenže dle občanky je to holka a ani to, že nemá vaječníky nikoho extra nepřekvapuje.

Dost silně pochybuju o tom, že by si Tiger Woods nechal ušmiknout ohniváka jen proto, aby mohl závodit na příští olympiádě za holky. A určitě je peklo na zemi, když se člověk narodí ve špatným těle. A jak psal už Jirka, golfistům prozatím bohatě stačí trochu tý travky a bílej prášek. Ale co budeme dělat, až nám doba golfovejch terminátorů zaklepe na dveře?
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 19. – Petl Ček
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 17. – Lidl nebo Herejk?