Lidi mám rád, lidi mě živí, lidi mi dávají stále nové a nové impulzy do mého pracovního i soukromého života, lidi jsou mi zrcadlem. Lidi nesnáším, proklínám, vyhýbám se jim. Má duše jest po tolika letech práce s lidmi sarkastická a černá, z původního duhového jednorožce už zbyla sotva kopyta. Berte prosím následující soupis jako občas velmi nadsazené povzdechnutí, které vás má pobavit a mě zkrátit dlouhou směnu na recepci...

ADA_7794.jpg

· Chápu vaši snahu o organizaci zbytků na talíři a obavu, že vám odpadky odnese vítr nebo zdivočelý svišť, ale prosím, proboha vás prosím – necpěte mi ty cukříky do mlíčenek!

· Je jasné, že vám dělá dobře, že máte číslo na manažera a že si s ním tykáte. Ale přihlásit na turnaj, zarezervovat teetime nebo stůl v hospodě zvládne stejně dobře jako já i personál k tomu precizně instruovaný.

· Ne, nezařídím vám místo ve flightu s Petrem Koukalem.

· Ano, dovolil jsem si nevzít si telefon na 3 dny dovolené, které jsem letos v červenci urval a nestydím se zato. A všech 450 emailů z té doby jsem bez uzardění smazal.

· To, že si s váma tykám není synonymum pro automatickou slevu.

· Možná vám to přijde nepochopitelné, ale i já bych občas chtěl v klidu s rodinou večeřet a ne běžet za vámi bez předchozího ohlášení do restaurace řešit oslavu narozenin vaší pratety z druhýho kolene.

· Ano, jsme golfový resort s restaurací o kapacitě 150 míst, konferenční místností a *** hotelem s 40ti lůžky a rádi vám zorganizujeme svatbu. Ne, svoje jídlo a pití z Makra si na ni přivézt skutečně nemůžete. A strejdu z Moravy s demižonem slivovice taky nechte doma.

· Samozřejmě, že chápu, že jste ten drivingový míč našli ležet uprostřed fairwaye a jen jste s ním odpálili ránu. Čtvrtou po sobě. A pokud ho po zbytek hry neztratíte, tak mi ho prosím na driving zase vraťte.

· Ježiš jasně že ten turnaj hrajeme pro radost. Už vidím toho kluka jak křepčí při vyhlášení nezměrným štěstím, až zjistí, že ho 3 důchodci bez snahy o fér hru připravili o první pohár v životě.

· Jen vůl si může postavit barák uprostřed hřiště! Těší mě, Martin Kopčák, ten barák mi patří a o to hřiště se starám.

· Jo, mohli bychom ty keře a stromy pokácet, rybník zahrnout a kolíky vyndat.

· Já chápu, že chcete ty pěkný ceny v turnaji, ale HCP vám zadarmo nezvýším, to musíte přihodit nějakou korunu.

· 12:30, host vchází do restaurace, u stolů sedí cca 15 lidí, příbory cinkají, personál kmitá, hudba hraje. Bez pozdravu:“Máte otevřeno, vaříte?“ “Omlouvám se pane, dnes je v našem autoservisu zavřeno, na toaletu můžete do rybníku na náves!“

· Můžete mi prosím mrknout, proč nemám proplacenou tu fakturu, co jsem vám před 3mi měsíci posílal a 2x se připomínal?

· Nene, záloha není potřeba a to že na ten oběd pro 40 lidí případně nedorazíte, to stačí dát vědět 15 minut předem. A víte co, nevolejte vůbec, my to poznáme podle prázdnejch židlí.

· Ano, jako ceny v turnaji budou poháry, alkohol, jídlo, golfové zboží, feečka, pobyty, negolfové zboží, auta i letadla. Nene, startovné určitě nebude víc než 200 Kč a bude v tom voda, ovoce, bageta, sušenka a oběd.

· Moc mne mrzí, že se vám u nás nelíbilo, ale možná jste si svůj požadavek na pečená holoubátka, vanu šampaňskýho a saténový povlečení s vzorem Harryho Pottera spletl s návštěvou královny Anglie?

· Tak si ten balon zase strč do kapsy a zkus ještě jednou najít ten, cos skutečně ztratil.

· Žere míčky jo? Mrcha jedna. A nekoukal jste na ruce, jestli by třeba nebylo lepší hrát rovně?

· No to víš, za 300 Kč za hru na den bych tu měl to pivo rozvážet po hřišti zadarmo a nosit ti deštník, abys neměl úpal, viď? A já vim, greeny měkký a fairwaye tvrdý.

· Děkuju, na burze opravdu investovat nebudu, stejně jako v 10ti předchozích případech tento měsíc.

· Mohli bychom určitě posunout hranice každé kategorie v turnaji, aby vyhovovala každému hráči dle jeho HCP. Nebo?

· Jasně že ten strom pokácim, když vadí tomu šílenýmu šlajzu co hraješ.

· Hele třeba by ta jamka nebyla slepá, kdybys tu 7. ránu místo kopancem před sebe do bunkeru zahrál na výhled před green?!

Máte taky své oblíbené odpovědi zpruzelého personálu? Šup s nima do diskuze, ať je můžu zaslouženě ignorovat!
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 9. – Svatební carmagedon
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 7. – Jak být dobrým maršálem?